NEC 780 i irDA

• 0 Odpowiedzi
  • 554 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline werwolf

• *
  • 53
  • Sprzęt: NEC 900c Cmonex ROM v.2
NEC 780 i irDA
« dnia: Kwiecień 27, 2007, 09:44:10 »
     Wiem, że temat wałkowany,ale może ktoś ma jakiś jeszcze pomysł.  Wcześniej miałem system 98 i Irdę kiepską (za 20 zł z Komputronika - Kingsun KS-959) - i łączył mi się od święta.  Jednak zmienił mi się komp - teraz mam XP home z SP2.  I tutaj wykrywa połączenie zawsze (w trayu wyskakuje "device jest w zasięgu") - niezależnie od zmian jakie wykonam przy parametrach połączenia.  Niestety, testowałem chyba wszystkie active synci od 3. 5 do 3. 8.  4. 1 też :) W opcjach połączenia też zmieniałem szybkości i nic.  Active nie reaguje. 
      Vladymir pisał kiedyś posta o tym - połączenie uniemozliwia zabezpieczenie w SP2.  Podał nawet sposób konfiguracji, tyle, że NIE MOZNA  dostać się do ustawień active synca - zawsze wyskakuje okienko "get connected", tylko w wersji 4. 5 wyskakują opcje, no ale ta wersja mnie oczywiście nie interere:(
      Ma ktoś może jeszcze jakiś pomysł (nic nie zmieniałem we właściwościach "My Connection" ustawionym na irdę - prócz baud rate.  ale są jeszcze takie ciekawostki jak flow control itp) - tylko tego boję się ruszać)
      I podstawowe pytanie - czy może to jednak być błąd irdy?? Jaką irdę kupić?? I na koniec - czy da się może połaczyć przez modem albo LAN na PCIMCIA??
melkryptowestimentafilia-każdy kocha jak umie