Witam.
Na poczatku chcialbym sie przywitac i pozdrowic wszystkie madre glowy z tego forum
Od dluzszego czasu czerpalem wiedze z Waszych postow. No a teraz moze choc troche pomoge komus nastepnemu

MyGuide 4000 Nav mozna spokojnie odblokowac i zainstalowac na nim dowolna aplikacje (AM czy TT czy inne (choc innych juz nie instalowalem))
Samo przejscie do Windowsa mozna zrobic szybko podmieniajac plik MobileNavigator.exe na karcie SD na plik showtaskbar.exe z paczki dla Medionow itd. (zdaje sie nazwa tego pliku custom150e.zip czy jakos tak)
Jak juz podmienimy plik MobileNavigator.exe to po kliknieciu na ikonke Navigacji w menu MyGuida odpali sie "pasek start" windowsa. (jest on ustawiony na autohide czyli trzeba przytrzymac rysik na dole ekranu zeby pasek sie pojawil).
Pozniej mozemy oczywiscie przekopiowac na karte czy do pamieci pozostale pliki regedit.exe i modified.reg i uruchomic regedita (korzystajac z explorera z menu start) i zaimportowac klucz modified.reg.
Po soft resecie navi bedzie odblokowana....
Jesli ktos nie bedzie sie chcial za kazdym razem bawic w odblokowywanie navi po hard resecie to mozna zrobic inny myk... mozna podmienic plik MobileNavigator.exe na plik autorunce.exe i dograc do tego katalogu MobileNavigator plik MNAVDCE.cab przygotowany przez kolege z forum.
Po hard resecie bedzie mozna kliknac ikonke navigacji i sie zainstaluje caly CAB odblokowujacy palmika. Po soft resecie bedzie ladnie odblokowany.
Troche moze to zakrecilem ale operacja jest prosta i jak ktos przez to przebrnie to sam tak stwierdzi

Moj opis jest dosc dziwny ale jestem troche "zmeczony" wiec wybaczcie

jakby cos bylo niejasne to postaram sie cos wyjasnic bardziej

Pozdrawiam
Twister
PS: jedno czego nie wiem to jak zrobic zeby automapa przywracala sie po hard resecie... wiem ze trzeba dograc pliki DLL ale mimo tego jak pozneij odpalam automape to wyskakuje komunikat ze nieprawidlowa wersja programu

jakiegos wpisu w rejestrze jej brakuje albo pliku? moze ktos wie??