MyGuide Navigator 4000 + Tele Atlas

• 6 Odpowiedzi
  • 2871 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline eiz

• 4
« dnia: Styczeń 11, 2006, 13:42:03 »
Witam

mam kurcze ciezki problem z MyGuide Navigator 4000
na stronie producenta ani slowa o mapach dla Polski
zauwazylem ze soft w tym urzadzeniu jest produkcjii Tele Atlas
na stronie tej firmy posiadaja niby mape Polski niestety malo szczegolowa za 149 EUR ze specyfikacjii wynika jakby to byl soft tylko do nawigacjii fabrycznych w autach

http://www.navshop.com/directsales/catalog/product_info.php?cPath=2&products_id=1889

czy ktos probowal cos takiego zainstalowac na pda "nie fabrycznym" w aucie ?

jestem juz zdesperowany
nie moge sie nawet dostac do Win CE na PDA bo jest zablokowany
procedura z MIO niestety nie zadziala bo nie mam opcji Contacts wiec to na nic :(

pzd

Adam

MyGuide Navigator 4000
« Odpowiedź #1 dnia: Październik 23, 2006, 17:54:26 »
Mam podobny problem
Ale dzisiaj sie dowiedziałem że jadyna mapa jaka podejdzie do niego to autopilot albo automapa bo one są pod system windows CE.net 4.2
Jutro bede wiedział dokładnie bo sie umówiłem w sklepie zajmującym sie nawigacjami, powiedzieli że postarają sie to zrobić.

*

Offline dziegiel

• **
  • 156
    • http://money.ebiznes.waw.pl
  • Sprzęt: SPV M3000 + GPS + 1GB Kingston
« Odpowiedź #2 dnia: Październik 23, 2006, 20:32:12 »
tomtom też chodzi na windows CE .net 4.2

MyGuide Navigator 4000
« Odpowiedź #3 dnia: Październik 23, 2006, 22:01:16 »
Ale jak rozblokować MyGuide Navigator 4000 to niemam pojęcia, robiłem tak jak piszą tu na forum z tymi dwoma plikami co trzeba je wgrać na sd, i nic nawet na to nie reaguje.

Re: MyGuide Navigator 4000
« Odpowiedź #4 dnia: Styczeń 24, 2007, 11:33:17 »
Cytat: "sektor347"
Mam podobny problem
Ale dzisiaj sie dowiedziałem że jadyna mapa jaka podejdzie do niego to autopilot albo automapa bo one są pod system windows CE.net 4.2
Jutro bede wiedział dokładnie bo sie umówiłem w sklepie zajmującym sie nawigacjami, powiedzieli że postarają sie to zrobić.

Witam,

Czy udało sie Wam uruchomić jakąś mapę Polski na tym modelu Myguide 4000. Proszę o informacje bo ja mam tylko mapę niemiec a chciałbym uzywać tego tez w Polsce...

Pozdrawiam
JERRS

« Odpowiedź #5 dnia: Luty 04, 2007, 20:15:50 »
Witam.

Na poczatku chcialbym sie przywitac i pozdrowic wszystkie madre glowy z tego forum :)
Od dluzszego czasu czerpalem wiedze z Waszych postow. No a teraz moze choc troche pomoge komus nastepnemu :)

MyGuide 4000 Nav mozna spokojnie odblokowac i zainstalowac na nim dowolna aplikacje (AM czy TT czy inne (choc innych juz nie instalowalem))

Samo przejscie do Windowsa mozna zrobic szybko podmieniajac plik MobileNavigator.exe na karcie SD na plik showtaskbar.exe z paczki dla Medionow itd. (zdaje sie nazwa tego pliku custom150e.zip czy jakos tak)

Jak juz podmienimy plik MobileNavigator.exe to po kliknieciu na ikonke Navigacji w menu MyGuida odpali sie "pasek start" windowsa. (jest on ustawiony na autohide czyli trzeba przytrzymac rysik na dole ekranu zeby pasek sie pojawil).
Pozniej mozemy oczywiscie przekopiowac na karte czy do pamieci pozostale pliki regedit.exe i modified.reg i uruchomic regedita (korzystajac z explorera z menu start) i zaimportowac klucz modified.reg.
Po soft resecie navi bedzie odblokowana....

Jesli ktos nie bedzie sie chcial za kazdym razem bawic w odblokowywanie navi po hard resecie to mozna zrobic inny myk... mozna podmienic plik MobileNavigator.exe na plik autorunce.exe i dograc do tego katalogu MobileNavigator plik MNAVDCE.cab przygotowany przez kolege z forum.
Po hard resecie bedzie mozna kliknac ikonke navigacji i sie zainstaluje caly CAB odblokowujacy palmika. Po soft resecie bedzie ladnie odblokowany.

Troche moze to zakrecilem ale operacja jest prosta i jak ktos przez to przebrnie to sam tak stwierdzi :)
Moj opis jest dosc dziwny ale jestem troche "zmeczony" wiec wybaczcie :) jakby cos bylo niejasne to postaram sie cos wyjasnic bardziej :)

Pozdrawiam
Twister

PS: jedno czego nie wiem to jak zrobic zeby automapa przywracala sie po hard resecie... wiem ze trzeba dograc pliki DLL ale mimo tego jak pozneij odpalam automape to wyskakuje komunikat ze nieprawidlowa wersja programu :( jakiegos wpisu w rejestrze jej brakuje albo pliku? moze ktos wie??

Odp: MyGuide Navigator 4000 + Tele Atlas
« Odpowiedź #6 dnia: Kwiecień 04, 2007, 20:51:09 »
Proszę pomóżcie, sam nie dam rady.

Mam MyGuide 4000 i nie potrafię go odblotować.  Próbowałem z pakietem 150e. zip.  Tak jak podane jest na forum.  Podmieniłem plik showtaskbar. exe (zamiast mobilenavigator - oczywiście nazwę zmieniłem na mobilenavigator i wrzuciłem na kartę) mogłem wejść w windows na urządzonku, ale nie wiem co zrobić z tymi plikami regedit i modified? Czytałem że muszę odpalić regedit przez eksplorator windows w navigacji i uruchomić modified, potem softreset.  Ale niestety nie odblokowuje to nawigacji.  Nadal muszę włążyć kartę z plikiem mobilenavigator by uruchomić urządzenie.  Pewnie coś robię nie tak.  Proszę wyjaśnij jak krowie na granicy co krok po kroku.  Bardzo proszę.

Docelowo chciałbym zainstalować mapę auto mapa. 

Jeżeli ma to pomóc to oto mój e-mail lenny80@gmail. com