witam,
komputery to nie moja działka, dlatego proszę o wyrozumiałość. Dobrze nie wiedząc co robię kupiłem sobie tego miniHT na allegro, bez systemu operacyjnego. Wgrywałem już kilka razy system operacyjny na innych komputerach, dlatego z początku myślałem że to nic wielkiego. Dopiero z czasem, po odwiedzeniu mnóstwa stron internetowych włosy zaczęły stawać mi dęba. Mój problem w tej chwili jest taki że lapek od samego początku nie daje znaków życia, tzn. po wciśnięciu przycisku zapala się kontrolka tak jak w "normalnym" PC, a po przytrzymaniu przycisku przez kilka sekund kontrolka gaśnie, ale ekran jest cały czas czarny. Przeglądam różne fora pod tym kątem ale nigdzie się z takim czymś nie spotkałem. Po pierwsze nie spotkałem się żeby te lapki były sprzedawane bez systemu operacyjnego, a po drugie nie spotkałem się nigdzie z opisem problemu z czarnym ekranem. Wszędzie są opisy "odpalania" różnych systemów i ich konfiguracji. Zastanawiam się czy może ten czarny ekran przed instalacją systemu to jest sprawa tak oczywista że nikt tego nie pisze.
W opisie aukcji na allegro podane było że lapek jest bez windowsa, dlatego jeżeli ten czarny ekran to normalka to w zasadzie nie będzie podstaw do reklamacji. Proszę kogoś do zniżenia się do poziomu takiego laika jak ja i wyjaśnienie tych wątpliwości.