miniHT z Allegro - czy ktoś wie coś więcej?

• 381 Odpowiedzi
  • 132930 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline WiateR

• 1526
  • BBM PIN: 2AE2AB13
    • Inaczej o technologii!
  • Sprzęt: BlackBerry Q10 + iPad mini 2 + MSI GE40
Odp: miniHT z Allegro - czy ktoś wie coś więcej?
« Odpowiedź #210 dnia: Czerwiec 04, 2010, 09:07:45 »
To chyba identyczny model jak ten oferowany na allegro. Przynajmniej wygląda bardzo podobnie.
Wysłane z mojego Q10 za pomocą Tapatalk 4. :E

*

Offline fender80s

• 1317
  • Sprzęt: Blackberry z10, Nec MobilePro 900c, Intermec 6651
« Odpowiedź #211 dnia: Czerwiec 04, 2010, 14:48:01 »
To chyba identyczny model jak ten oferowany na allegro. Przynajmniej wygląda bardzo podobnie.

Ogólnie cała ta chińszczyzna to straszny badziew. Przymierzałem się do zakupu, ale coś mi mówiło, żeby się wstrzymać. Kumpel sobie to kupił i dał mi na parę dni do zabawy. Już mój Intermec jest lepiej wykonany i chociaż ma procek MIPS`a to nie żałuję inwestycji. Za wszystkie miniHITY z satelity serdecznie podziękuję. Pozwoliłem sobie to ustrojstwo rozkręcić i przeżyłem mały szok. Takiego czegoś jeszcze nie widziałem. Wszystko wygląda jakby było składane przez "Zenka" lat 8, któremu dziadek drugi raz w życiu dał lutownicę i narzędzia do ręki i powiedział: Wnusiu a teraz złożysz "komputer" Sprzęt ogólnie rozbierałem przy kumplu bo sam był ciekaw :)

*

Offline Trociniak

• 6
« Odpowiedź #212 dnia: Czerwiec 04, 2010, 18:02:01 »
Sprzedawca łaskawie odpisał, że procek wynosi około 266mhz. Potrzebuje czegoś do czytania taniego więc chyba się skuszę na tableta z androidem za 355zł. Procek 800mhz to już jest coś:)

*

Offline fender80s

• 1317
  • Sprzęt: Blackberry z10, Nec MobilePro 900c, Intermec 6651
« Odpowiedź #213 dnia: Czerwiec 04, 2010, 18:17:32 »
Sprzedawca łaskawie odpisał, że procek wynosi około 266mhz. Potrzebuje czegoś do czytania taniego więc chyba się skuszę na tableta z androidem za 355zł. Procek 800mhz to już jest coś:)

Tylko uważaj na te tablety. To, że pisze, że ma procek 800 mhz wcale nie znaczy, że tak jest. Czytaj dokładnie opisy. Ostatnio widziałem takie chińskie tablety przypominające z wyglądu Ipada tylko, że właśnie z androidem. Pisało, że mają 800 mhz. Znalazłem filmik pokazujący jak to urządzenie działa i okazało się, że to tragedia. głupie poruszanie się po menu strasznie muliło. Później wczytałem się dokładnie w opis urządzenia. Okazało się, że tak na prawdę częstotliwość głównego procka to jedynie 400 mhz. skąd się wzięło 800 mhz? Już tłumacze. Otóż brakujące 400 mhz to częstotliwość układu graficznego. Chinole wymyślili sobie, że zsumują częstotliwość procka i częstotliwość układu graficznego i wyjdzie im 800 mhz.

Dlatego zanim coś kupisz przeczytaj wszystko co się da na temat urządzenia i najlepiej poszukaj jakiegoś filmiku pokazującego jak urządzenie funkcjonuję, bo to co ja zobaczyłem po prostu mnie załamało  :E

*

Offline WiateR

• 1526
    • Inaczej o technologii!
« Odpowiedź #214 dnia: Czerwiec 04, 2010, 18:50:32 »
Za tabletem z Androidem rozejrzyj się po eBay'u - dużo większy wybór (chociaż podobnie jak w Polsce króluje Eken pod różnymi nazwami :P ).

*

Offline Trociniak

• 6
« Odpowiedź #215 dnia: Czerwiec 06, 2010, 22:13:04 »
No to niezłe jaja! Okazało się, że te chińskie tablety mają prędkość 175mhz!!! Brat mi tłumaczył o co w tym chodzi, ale niezbyt wiele zrozumiałem. Wystarczy wpisać "android tablet 175mhz" w gugle i może dojdziecie o co chodzi :)

« Odpowiedź #216 dnia: Czerwiec 09, 2010, 10:49:33 »
Musisz wybrać ręcznie serwer do połączeń. Wejdź w ustawienia i tam pobierz listę serwerów i kliknij sprawdź listę czy coś w tym guście. Wybierz serwer zaznaczony na zielono z najniższym pingiem, albo spróbuj dodać ten serwer:

97.197.13.74:8074  <- działa mi na MobileGadu.
Dotyczy instalacji i uruchomienia GG
Robię wszystko wg wskazówek,udało mi się nawet raz połączyć z serwerem i wysłać kilka wiadomości.Niestety teraz cały czas mam komunikat 'błąd  podczas logowania" mimo że login i hasło są dobre.Miał ktoś podobny przypadek/
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 09, 2010, 10:51:23 wysłana przez akluczyk »

*

Offline WiateR

• 1526
    • Inaczej o technologii!
« Odpowiedź #217 dnia: Czerwiec 09, 2010, 13:48:47 »
Musisz wybrać ręcznie serwer do połączeń. Wejdź w ustawienia i tam pobierz listę serwerów i kliknij sprawdź listę czy coś w tym guście. Wybierz serwer zaznaczony na zielono z najniższym pingiem, albo spróbuj dodać ten serwer:

Robię wszystko wg wskazówek,udało mi się nawet raz połączyć z serwerem i wysłać kilka wiadomości.Niestety teraz cały czas mam komunikat 'błąd  podczas logowania" mimo że login i hasło są dobre.Miał ktoś podobny przypadek/
Jeszcze raz wybierz, tym razem inny serwer (taki z jak najmniejszym pingiem).

« Odpowiedź #218 dnia: Czerwiec 09, 2010, 16:53:15 »

Jeszcze raz wybierz, tym razem inny serwer (taki z jak najmniejszym pingiem).
Po sprawdzeniu listy serwerów wyświetla mi na zielono tylko jeden serwer (przeważnie ten sam),po wybraniu go izaznaczeniu opcji"Użyj wybranego adresu IP" nie chce się połączyć.

*

Offline WiateR

• 1526
    • Inaczej o technologii!
« Odpowiedź #219 dnia: Czerwiec 09, 2010, 19:28:14 »
@akluczyk - no najwyraźniej w tym miniht WiFi działa potwornie źle: mi wyświetlało jakieś pingi z kosmosu. Zostaje więc tylko przeniesienie się bliżej routera. Chyba, że już podłączyłeś kablem...

« Odpowiedź #220 dnia: Czerwiec 09, 2010, 19:57:40 »
Chyba nic nie pomoże.Ani na wifi ani na kablu nie chce się zalogować.Najdziwniejsze jest to że kilka dni temu miał dobry humor i działalo GG.

*

Offline misiek2001

• 17
    • Panorama IT
  • Sprzęt: Dell Axim X5 (WM2003), netbook mini HT (ARM, Windows CE 5.0), Samsung i600 (WM 6.0)
« Odpowiedź #221 dnia: Czerwiec 11, 2010, 13:28:00 »
Wybierz i wpisz ręcznie jakis serwer gg. Listę działających znajdziesz na przykład na stronach kadu http://www.kadu.net/monitor/

« Odpowiedź #222 dnia: Czerwiec 14, 2010, 18:20:21 »
Teraz działa.Dzięki.

« Odpowiedź #223 dnia: Czerwiec 16, 2010, 13:22:35 »
Witam jestem tu od dzisiaj  :mrgreen:
zakupilem na allegro model z linka na górze strony  i mam problem na górze pulpitu obok ikonki domek znajduje sie napis
DEMO PURPOSE ONLY
oprócz tego nie mogę polączyć sie przez wifi tzn.znajduje nazwe sieci wpisuje chasło i nic moze ktoś z Was potrafi mi pomóc bedę wdzieczny pozdrawiam 

mario

*

Offline Oyen

• 29
« Odpowiedź #224 dnia: Czerwiec 19, 2010, 20:58:55 »
to może lekko podsumuję topic, sam chce coś kupić ale nie wiem czy dobrze rozumiem ;) jak co to poprawiajcie.
-procek nie nadaje sie do gier, ogladania filmow
-nie dziala youtube ( przynajmniej na ekenach - widzialem prezentacje)
-nie ma wsparcia technicznego - w koncu chinole
-kiepskie wykonanie
-wolno chodzi
-krotko trzyma na baterii
+CENA

tak ogolnie podsumuje urzadzenia z miniHT jak i ekeny. w sumie mozna dorzucic znikajace ikonki ale to kwestia zabawy w rejestrze.

więc powiedzcie mi do czego to może sluzyc?
sam chcialbym cos do czytania ebookow i sluchania mp3 i zeby dzialalo chociaz 5 godzin. chyba w cenie do 600 zl nie znajde, co?

*

Offline Adams.72

• **
  • 183
  • Sprzęt: Mio P350 , SGS, ARCHOS HT 7", SGH i600.
« Odpowiedź #225 dnia: Czerwiec 19, 2010, 21:30:38 »
Do 600 zł może nie, ale za 630 zł w Pixmani można zamówić Archosa Home Tablet 7 ( 7" tablet z androidem) . Myślę że spełni twoje oczekiwania. Ja zamówiłem w przedsprzedaży i narazie czekam na dostawę sprzętu do sklepu (na 21.06.2010r.)
Mio P350, Toshiba G900-->Topaz-->Toshiba TG01-->SGH i780-->SGS

*

Offline Oyen

• 29
« Odpowiedź #226 dnia: Czerwiec 19, 2010, 21:32:49 »
w takim razie czekam na recenzje ;)

a ktos mi powie czy bardziej sie oplaca archosa 5 czy 7 ? jaki komfort czytania, szybkosc dzialania, dlugosc na baterii?

na jednym filmiku widzialem z 7 jakby mulil z kolei 5 jak zyleta :p
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 19, 2010, 22:32:44 wysłana przez Oyen »

*

Offline misiek2001

• 17
    • Panorama IT
  • Sprzęt: Dell Axim X5 (WM2003), netbook mini HT (ARM, Windows CE 5.0), Samsung i600 (WM 6.0)
« Odpowiedź #227 dnia: Czerwiec 19, 2010, 22:10:45 »
Najgorsze jest to, że namnożyło się wersji tych mininetbooków, więc trudno powiedzieć czy warto czy nie warto.
Najsłabsze są na Anyka ARM 250 MHz z Windows CE 5.0 - z tymi niewiele się da zrobić. Mogą być do czytania książek, przeglądania poczty, prostych stron WWW i pisania prostych tekstów.
Następnie są wersje z VIA ARM około 400 MHz z Windows CE 6.0 - trochę lepsze od tych z Anyka i przede wszystkim możliwość grzebania nieco większa, bo istnieje możliwość zbootowania z SD i przeinstalowania systemu. W necie też znalazłem jakieś forum na którym ludziki pracują nad linuksem dla tej wersji.
Te z VIA są to też prawdopodobnie te, które występują w sprzedaży z Androidem, niestety nie mam, więc tego nie sprawdzę. Jeśli ktoś takiego z Androidem ma to niech opisze działanie.  Być może w tych z VIA da się wymieniać w miarę bezpiecznie Androida na WIn CE 6.0 - jeśli ktoś może to potwierdzić lub zaprzeczyć niech da sygnał.
Niestety nie pojawiły się u nas zupełnie modele na XBurst 400 MHz - na te jest zarówno Win CE jak i całkiem ładny Linux.

*

Offline Adams.72

• **
  • 183
« Odpowiedź #228 dnia: Czerwiec 20, 2010, 11:32:33 »
Oyen Na pewno Archos 5 ma lepszy support ,lecz jedna rzecz go dyskwalifikuje w moich oczach - wielkość wyświetlacza ( wbrew nazwie Archos 5 ma 4,8 cala- mam TG01 z 4,1). I to pomimo jego niezaprzeczalnych zalet jest ogromnym minusem.

*

Offline Oyen

• 29
« Odpowiedź #229 dnia: Czerwiec 20, 2010, 15:26:12 »
no właśnie. żeby coś przeczytać, cokolwiek zrobić wypadałoby mieć te 7 cali conajmniej. wiadomo, że bateria więcej żre no ale troche to pogmatwane.

oby jakies update byl i na A7 i support, w koncu dobry sprzet w niewielkiej cenie ;)
btw. gdzie kupiles?

*

Offline Adams.72

• **
  • 183
« Odpowiedź #230 dnia: Czerwiec 20, 2010, 16:15:00 »
He,He narazie to tylko zapłaciłem. Czekam aż producent dostarczy sprzęt do sklepu ( http://www.pixmania.pl/pl/pl/5540049/art/archos/7-home-tablet-2-gb.html). Narazie przesunęli datę z 18 na 21. Zobaczymy co dalej.
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 20, 2010, 17:41:01 wysłana przez Adams.72 »

*

Offline Oyen

• 29
« Odpowiedź #231 dnia: Czerwiec 20, 2010, 17:26:00 »
nie ma 3g o ile dobrze czytam? może jakiś adapter bedzie.

*

Offline Adams.72

• **
  • 183
« Odpowiedź #232 dnia: Czerwiec 20, 2010, 17:44:10 »
Może dla Ciebie byłby lepszy SmartQ V7. Mi wystarczy z samym Wi-Fi. Tylko jest jedno"ale" musiał byś dołożyć ze 350- 400 zł.
Proponuję tą dyskusje dalej kontynuować w "zakupach"

*

Offline kamar

• 5
  • Sprzęt: HTC HD2
« Odpowiedź #233 dnia: Czerwiec 27, 2010, 10:09:06 »
Witam, posiadam od niedawna ten netbook http://www.allegro.pl/item1086433657_miniht_7_arm_wt8505_32bit_flash_2gb_wifi_android.html  , i mam pytanie związane z  nim. Na początku miał, jak to jest w aukcji Androida, jednak była to wersja próbna , a oprócz tego nie działała tak jak powinna. Dlatego też zainstalowałem  Windowsa CE z tego tematu.I teraz pytanie, jak dograć polskie kodowanie czyli Windows-1250 .IE nie wyświetla mi polskich znaków, a innej przeglądarki, która miała by to już wbudowane nie znalazłem.Głównie zależy mi na przeglądaniu internetu.  Może ktoś jest wstanie mi pomóc .

*

Offline karolkarol

• **
  • 154
  • Sprzęt: Magic + 1005HA
« Odpowiedź #234 dnia: Lipiec 04, 2010, 01:24:32 »
Takie pytanie do użytkowników miniHT
Czy i jak działają PDFy ? Można tego używać jako maszynka do pisania/czytania .doc ?

*

Offline WiateR

• 1526
    • Inaczej o technologii!
« Odpowiedź #235 dnia: Lipiec 04, 2010, 12:11:56 »
Do czytania tak, jeśli chce Ci się czekać na wczytywanie plików przez półtora tygodnia, a do pisania nie. Może i znajdziesz jakiś edytor dla Windows CE ale na tej klawiaturze pisać się nie da. Powtarza znaki, wprowadza czasem własne.

*

Offline karolkarol

• **
  • 154
  • Sprzęt: Magic + 1005HA
« Odpowiedź #236 dnia: Lipiec 04, 2010, 12:14:52 »
Dzięki, wyleczyłeś mnie z tego szajsu :D

*

Offline mini13

• 15
  • Sprzęt: LG P500 Swift Plus; Asus R101
« Odpowiedź #237 dnia: Lipiec 06, 2010, 19:43:10 »
A jak wygląda sprawa antywirusa na to chińskie "coś"?
Trzeba ściągać wersje mobilne??  :mrgreen:

*

Offline Bacao

• 1582
  • czyt. Bokął
    • PdaSite.pl-idealne miejsce w sieci dla Twojego PDA.
  • Sprzęt: Acer C110, Motorola Milestone
« Odpowiedź #238 dnia: Lipiec 06, 2010, 23:03:43 »
Jaki antywirus? Po co?...
Moj nick (apelido) znaczy tyle co usmiechniety :D
Toshiba G900--->HTC Universal (XDA EXEC)---> HTC Hermes (MDA Vario II)---> HTC TyTN II---> Nokia N810--> Acer C110 + Motorola Milestone

*

Offline WiateR

• 1526
    • Inaczej o technologii!
« Odpowiedź #239 dnia: Lipiec 06, 2010, 23:14:02 »
A jak wygląda sprawa antywirusa na to chińskie "coś"?
Trzeba ściągać wersje mobilne??  :mrgreen:

Windows CE jest na tyle niszową platformą, że nie potrzebujesz żadnego antywirusa. Zresztą korzystanie z internetu na miniHT jest więcej niż bolesne... Działa tylko wbudowany IE   :ohreally:

Jeśli chodzi Ci o Androida to też nie masz się przed czym bronić w zasadzie ale jest jakiś darmowy antywirus w Markecie.