miniHT z Allegro - czy ktoś wie coś więcej?

• 381 Odpowiedzi
  • 132949 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline dj100

• 16
    • DJ_100 homepage
  • Sprzęt: HTC Touch Pro(orange)
Odp: miniHT z Allegro - czy ktoś wie coś więcej?
« Odpowiedź #120 dnia: Styczeń 28, 2010, 15:37:40 »
Niektóre kamerki na CF lub PCMCIA. Np.w Intermecu jest już wbudowana.

HP CF Camera http://ecx.images-amazon.com/images/I/21CPVRA59FL._SL500_AA200_.jpg
Frontpage is not and never been a WYSIWYG. It's more like WYSIWTF.

Historia ma: Nokia 5510 > Sony Ericssson T630 > HTC Wizard@Orange > HTC Touch Pro@Orange

« Odpowiedź #121 dnia: Styczeń 28, 2010, 16:02:41 »
a czy kamerka pod USB np. Creative Live! Cam Chat IM (VF0530) będzie chodzić ? Mi ta kamerka działa pod XP bez sterowników i zastanawiam się czy w takim tez będzie działać.

*

Offline misiek2001

• 17
    • Panorama IT
  • Sprzęt: Dell Axim X5 (WM2003), netbook mini HT (ARM, Windows CE 5.0), Samsung i600 (WM 6.0)
« Odpowiedź #122 dnia: Styczeń 29, 2010, 01:12:34 »
10 cali i z Windows CE 6.0? Czy to nie jest ta wersja na ARMie VIA (VT coś tam)? Biały?
Jeśli tak to powinien być sporo lepszy niż te nasze na ANYKA, bo ten procek VIA wydajniejszy jest i 400 MHz a nie 250 MHz.
Pytanie jak z kompatybilnością z softem.

Co do kamerki, podobno jest projekt sterownika do kamer do Windows CE. Nie testowałem tego jeszcze, to znaczy o ile można znaleźć w necie sterownik do kamery w postaci dll to nie ma skompilowanego programu do przechwytywania obrazu. Tak na prawdę to nie wiem do czego by można tej kamerki użyć.

*

Offline Kajetan Krykwiński

• 6211
    • Kocham Wieluń: dziennik internetowy poruszający zagadnienia związane z Wieluniem i okolicami
  • Sprzęt: Karton antyków. Albo i dwa.
« Odpowiedź #123 dnia: Styczeń 29, 2010, 14:28:24 »
jeśli x86 to softu null (słownie zero).

do WM był jakiś sterownik dla logitechów, ale co z tego jak softu który to obsłuży nie ma.

*

Offline dj100

• 16
    • DJ_100 homepage
« Odpowiedź #124 dnia: Styczeń 29, 2010, 15:44:57 »
A nie da się jakoś wyciągnąć tej aplikacji z ROMu do Intermeca? Ona służy do przechwytywania o robienia fotek chiba.

Historia ma: Nokia 5510 > Sony Ericssson T630 > HTC Wizard@Orange > HTC Touch Pro@Orange

*

Offline Adams.72

• **
  • 183
  • Sprzęt: Mio P350 , SGS, ARCHOS HT 7", SGH i600.
« Odpowiedź #125 dnia: Luty 01, 2010, 14:40:33 »
Po prawie miesiącu czekania na odpowiedź od pomocy MiniHt i straceniu nadziei- szok. Odpowiedzieli!
A na drugie pytanie odpowiedzieli po kilku godzinach.
W pierwszej wiadomości pytałem się jaki jest hasło do botloadera?- odpowiedź: ztc lub ztk(ale to wiedziałem już z forum od uht. Drugie pytanie , czy można zainstalować Linuxa? - odpowiedź " Producent podał nam tylko stronę www.arm.com" .No i to cała korespondencja , no może oprucz różnych buziek wstrzelonych w tekst( trochę niepoważne nie? jak na pomoc techniczną)
Mio P350, Toshiba G900-->Topaz-->Toshiba TG01-->SGH i780-->SGS

*

• 6211
    • Kocham Wieluń: dziennik internetowy poruszający zagadnienia związane z Wieluniem i okolicami
« Odpowiedź #126 dnia: Luty 01, 2010, 15:37:08 »
A nie da się jakoś wyciągnąć tej aplikacji z ROMu do Intermeca? Ona służy do przechwytywania o robienia fotek chiba.

Zapomnij, XIP się kłania, pozatym intermec ma MIPSa, wersja WinCE tego miniHT ma arm...

*

Offline uht

• 6
« Odpowiedź #127 dnia: Luty 02, 2010, 12:47:16 »
Hm hehehe pewnie od nas zwalili to wejscie do biosa ... o ile tak sie da to nazwac

« Odpowiedź #128 dnia: Luty 03, 2010, 17:26:24 »
Cześć jestem nowy   B) mam do was pytanie czy na tym win CE 5.0 lub na linuxie zadziałal by mi iplus z modemu USB Option iCOM 225??

*

Offline dj100

• 16
    • DJ_100 homepage
« Odpowiedź #129 dnia: Luty 04, 2010, 16:12:35 »
Nie.

*

Offline Trociniak

• 6
« Odpowiedź #130 dnia: Luty 08, 2010, 18:52:54 »
Witam, jest tyle niejasności jeśli chodzi o ten komputer, że aż trudno uwierzyć, że jest tak rozchwytywany na allegro. Uruchomił ktoś na nim Linuxa? Chodzi o wersję Anyka bo na XBurst na pewno da radę. Czy na  miniHT VIA ARM da radę wgrać Linuxa? Pozdro
« Ostatnia zmiana: Luty 08, 2010, 18:54:59 wysłana przez Trociniak »

« Odpowiedź #131 dnia: Luty 08, 2010, 22:28:09 »
Dlaczego Anyki maja takie wzięcie a 400 Mhz z arm nie sprzedaje się wcale ? Potrzebuje go do książek (na prawdziwego ebooka mnie nie stać) z poprzedniego kompa, Intermeca (też 7 cali) byłem zadowolony, ale padł. Ten ma czytelny ekran , jak ktoś już tu pisał ?
ps. ktoś tu nie przesadza z weryfikacją tych obrazków(najtrudniejsze jakie widziałem) przy pisaniu posta ???!

*

Offline Trociniak

• 6
« Odpowiedź #132 dnia: Luty 08, 2010, 23:43:39 »
Mnie też zastanawia to, że Anyki 266mhz mają takie wzięcie, a te VIA ARM 400mhz 50zł droższe nikt nie bierze. Ciągle szukam odpowiedzi na pytanie czy jest możliwość zainstalowania jakiegoś innego systemu na te netbooki...

*

Offline uht

• 6
« Odpowiedź #133 dnia: Luty 10, 2010, 16:42:24 »
Pojawiam sie po ... nieokreslonej nieobecnosci

Wyciagnolem soft z tego miniht 7 cali na via ... (win ce 6.0) wgrywanie po karcie pamieci oraz udalo mi sie odpalic jadro linuxa na nim narazie to straszne podstawy wiec systemem tego jeszcze nazwac sie nie da ale o ile bede mial troche czasu to powinno cos z tego wyjsc

Ciekawe czy by na tym symbian odpalil podobno maja go zrobic na licencji cos ala linux

czy ktos odpalil jakis modem 3g na tym podsylajcie pomysly jak sie za to wziasc w specyfikacji ce jest ze powinno pociagnac

Albo jak by zrobic sofcik jak w psp .... yh

*

Offline misiek2001

• 17
    • Panorama IT
  • Sprzęt: Dell Axim X5 (WM2003), netbook mini HT (ARM, Windows CE 5.0), Samsung i600 (WM 6.0)
« Odpowiedź #134 dnia: Luty 12, 2010, 23:32:10 »
Ja jak kupowałem to był tylko jeden model, nie było jeszcze tego VIA, bo bym pewno wziął. Nie było też mowy o ARM Anyka, a we wszystkich opisach było, że jest to XBurst 400 MHz. Dlatego go wziąłem, bo chciałem zobaczyć co potrafi chińska myśl techniczna. A przy okazji potestować linuxa na to. Jak komputerek doszedł to się okazało że jest to ARM Anyka. Nie reklamowałem, bo doszedłem do wniosku, że sprzedawca po prostu nie wiedział co ma:). Zewnętrznie wszystkie takie same są. Później opisy aukcji pozmieniały się z XBursta na Anyka:)

« Odpowiedź #135 dnia: Luty 15, 2010, 10:15:06 »
Wyciagnolem soft z tego miniht 7 cali na via ... (win ce 6.0) wgrywanie po karcie pamieci oraz udalo mi sie odpalic jadro linuxa na nim narazie to straszne podstawy wiec systemem tego jeszcze nazwac sie nie da ale o ile bede mial troche czasu to powinno cos z tego wyjsc

Czy mógłybyś napisać jakie jądro miałeś (sam kompilowałeś, czy jak)? I trochę o procedurce wgrywania tego jądro, jakbyś coś napisał.

« Odpowiedź #136 dnia: Luty 17, 2010, 21:58:52 »
Sorry że nie na temat, ale mam tym komputerkiem mały problem. Otóż pomyliłem się w trakcie edycji rejestru i teraz komputerek zatrzymuje się na ekranie "system Initializing, please waiting..." Co prawda na plecach znajduje się przycisk do resetu, ale jego wciśniecie, i przytrzymanie nie pomaga. W instrukcji również ani słowa..

*

Offline misiek2001

• 17
    • Panorama IT
« Odpowiedź #137 dnia: Luty 18, 2010, 01:01:04 »
Cóż, chyba pozostanie przetestowanie działania menu systemowego czy jak je zwać, które pojawia się po wciśnięciu F1 i wpisaniu hasła.
Wcześniej na w tym wątku była opisana jego zawartość i hasło do niego. Formatowanie pamięci może pomóc, ale chyba jeszcze nikt z forumowiczów tego nie testował.

« Odpowiedź #138 dnia: Luty 18, 2010, 13:47:23 »
Niestety wciskanie klawiszy funkcyjnych nic nie zmienia (nie pojawia się żadne menu ani nic). Formatowanie pamięci? To chodzi o wgranie tego "upgrade" dostępnego na stronie CNBOOK ? Czy on wystartuję z tym komputerkiem, i czy Windows Mobile Device Center może zastąpić active sync ? Mam viste..
Inna drogą że kurcze blade nie przewidzieli w tym modelu żadnego prostego sposobu przywrócenia systemu ! Bo ta ich procedura to czysty koszmar.. Po za tym tam ten ma WinCe 5.0 a ten mój 6.0....
« Ostatnia zmiana: Luty 18, 2010, 14:03:04 wysłana przez bogdanor »

*

• 6211
« Odpowiedź #139 dnia: Luty 18, 2010, 15:13:08 »
Nie, nigdy nie używaj WMDC do flashowania PDA. XP i starsze + AS...

*

Offline matiuszek

• *
  • 58
  • Sprzęt: LG Quantum (C900)
« Odpowiedź #140 dnia: Luty 18, 2010, 20:50:40 »
Hejka zastanawiam sie nad kupnem wersji aero
http://www.allegro.pl/item918440068_miniht_via_arm_400_mhz_32bit_flash_2gb_7_cali_wifi.html
Czy na nim postawie linuxa ??
Czy NA TYM modelu pójdą filmy (ma lepszy procek od Anyki)
Czy jest aplikacja youtuba jak na WM
Czy pojdzie modem 3G lub karta sieciowa LAN (na stronie pisze, że pójdzie)
Czy lepiej kupic to ale uzywane ??
http://www.allegro.pl/item914967400_malutki_compaq_evo_1_2_ati_16mb_20gb_filmy_rs232.html

http://www.allegro.pl/item914988359_malutki_ibm_x40_1_4_512_mb_sd_klawa_uk_12_2xusb.html

z góry dzięki
« Ostatnia zmiana: Luty 18, 2010, 21:07:31 wysłana przez matiuszek »
Windows Phone <3

*

Offline misiek2001

• 17
    • Panorama IT
« Odpowiedź #141 dnia: Luty 18, 2010, 23:55:23 »
Niestety wciskanie klawiszy funkcyjnych nic nie zmienia (nie pojawia się żadne menu ani nic). Formatowanie pamięci? To chodzi o wgranie tego "upgrade" dostępnego na stronie CNBOOK ? Czy on wystartuję z tym komputerkiem, i czy Windows Mobile Device Center może zastąpić active sync ? Mam viste..
Inna drogą że kurcze blade nie przewidzieli w tym modelu żadnego prostego sposobu przywrócenia systemu ! Bo ta ich procedura to czysty koszmar.. Po za tym tam ten ma WinCe 5.0 a ten mój 6.0....

Nie, nie wgrywać systemu nowego, tam powinny być opcje "przeczyszcznia" tego co jest i przywrócenia do stanu początkowego.
Ale chyba ten netbook VIA ARM jest inny niż te nasze wynalazki.
Win CE 6.0 zamiast 5.0 - raczej napewno wgranie systemu od cNMbooka go uwali.
Spróbować jeszcze można wyjęcia baterii.
Czasami hard reset realizowany jest przez przytrzymanie resetu, włączenie zasilania, puszczenie resetu. Może tutaj też to zadziała i przywróci do jakiś ustawień początkowych. Można spróbować.
Odłączyć wszystkie podłączone rzeczy, karta pamięci, pendrive, mysz.

Użytkownik "uht" jakoś dobrał się do systemu na tym netbooku z VIA i go wyciągnął z urządzenia, może poradzi jak się dobrać i wgrać ponownie system.
« Ostatnia zmiana: Luty 18, 2010, 23:58:35 wysłana przez misiek2001 »

*

Offline uht

• 6
« Odpowiedź #142 dnia: Luty 24, 2010, 11:53:39 »
Proście a bedzie wam dane ... oto cala paczucha do 7 calowych w zalaczeniu do vt8500 i vt8505

http://www.przeklej.pl/plik/miniht-7cali-zip-000ahi36p6jo

*

Offline fender80s

• 1317
  • Sprzęt: Blackberry z10, Nec MobilePro 900c, Intermec 6651
« Odpowiedź #143 dnia: Luty 24, 2010, 13:14:20 »
Mam jeszcze pytanko. Czy zwykłe wyłączenie urządzenia powoduje Hard Reset? Ostatnio bawiłem się podobnym sprzętem tylko jakimś No Name i po wyłączeniu go robił się HR. Wszystkie zapisane pliki znikały. Porażka straszna. Na początku myślałem, że to jakaś awaria sprzętu, ale później znalazłem informacje w necie, że "ten typ tak ma" :( A jak jest w przypadku Waszych maszynek?

*

Offline Adams.72

• **
  • 183
  • Sprzęt: Mio P350 , SGS, ARCHOS HT 7", SGH i600.
« Odpowiedź #144 dnia: Luty 24, 2010, 14:03:22 »
Jeżeli chodzi ci o wszystkie ustawienia i np. ikonki z pulpitu to po wyłączeniu urządzenia wracają do poprzednich ustawień. Ale jest na to rada- zmiana w rejestrze( teraz jestem w pracy i niepamietam szczegółów ale sam to zrobiłem). Poszukaj wiadomości na forach z nawigacją z winCE5.
Mio P350, Toshiba G900-->Topaz-->Toshiba TG01-->SGH i780-->SGS

*

Offline fender80s

• 1317
« Odpowiedź #145 dnia: Luty 24, 2010, 14:23:01 »
Jeżeli chodzi ci o wszystkie ustawienia i np. ikonki z pulpitu to po wyłączeniu urządzenia wracają do poprzednich ustawień. Ale jest na to rada- zmiana w rejestrze( teraz jestem w pracy i niepamietam szczegółów ale sam to zrobiłem). Poszukaj wiadomości na forach z nawigacją z winCE5.

Trochę niewesoło :( Jornada nie robiła takich wałków.

« Odpowiedź #146 dnia: Luty 24, 2010, 20:41:28 »
Potrzebuje jakiejś taniej i małej maszyny do łażenia po internecie i zabawy w wardraving, czy jest możliwość zainstalowania (albo odpalenia z karty) Linuxa i aircracka, czy zainstalowanie innych programów?

*

Offline fender80s

• 1317
« Odpowiedź #147 dnia: Luty 25, 2010, 06:46:11 »
Potrzebuje jakiejś taniej i małej maszyny do łażenia po internecie i zabawy w wardraving, czy jest możliwość zainstalowania (albo odpalenia z karty) Linuxa i aircracka, czy zainstalowanie innych programów?

Co prawda nie posiadam tego wynalazku, ale nie sądzę, żeby się nadawało. Jeżeli chcesz bawić się w wardriving to polecam Netboka Samsung NC10. Nadaje się do tego bardzo dobrze. Chipset Atheros umożliwia wstrzykiwanie pakietów.

*

Offline WiateR

• 1526
  • BBM PIN: 2AE2AB13
    • Inaczej o technologii!
  • Sprzęt: BlackBerry Q10 + iPad mini 2 + MSI GE40
« Odpowiedź #148 dnia: Luty 25, 2010, 20:31:19 »
Internet Explorer pod Win CE 5.0 powinien chyba łączyć się z internetem bez problemu po podłączeniu internetu przez WiFi?  :-?
Wysłane z mojego Q10 za pomocą Tapatalk 4. :E

*

• 6211
« Odpowiedź #149 dnia: Luty 25, 2010, 23:00:06 »
Tak, ale tu jest mowa o wardrivingu, a ten raczej kojarzy się z linuxem, kismetem, aircrackiem, airodumpem itd...  :wink: