MORPHGEAR na NEC 780

• 11 Odpowiedzi
  • 966 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

MORPHGEAR na NEC 780
« dnia: Marzec 20, 2006, 18:20:53 »
generalnie dziala tylko ze piekielnie wolno :( i nie na calym ekranie (przynajmniej gry z snes) czy ma ktos jakies rady zeby choc troche zmienic ta sytuacje (czy moze wogole nie probowac bo nie da sie przyspieszyc i tyle?) moze zmienic emulator? dzieki za odpowiedzi ;)

MORPHGEAR na NEC 780
« Odpowiedź #1 dnia: Marzec 21, 2006, 10:46:35 »
On ma możliwość działania w trybie GAPI?

MORPHGEAR na NEC 780
« Odpowiedź #2 dnia: Marzec 21, 2006, 19:36:05 »
mozliwosc pewnie ma, ale GAPI chyba(?) nie istnieje dla MIPS-ow - tak wyczytalem na forum juz po tym jak sprobowalem zainstalowac na moim NEC GAPI stad :  http://www.wincesoft.de/html/gapi_for_hpc_s.html nie jest dziwne ze nie dziala skoro pisane sa dla XScale Strong ARM i ARM :( chyba ze czegos nie znalazlem jeszcze :)

*

Offline Poklik

• 2379
    • http://www.poklik.yoyo.pl
  • Sprzęt: eee... 901
MORPHGEAR na NEC 780
« Odpowiedź #3 dnia: Marzec 21, 2006, 19:50:29 »
Niestety, ale tak chyba już musi być. Po prostu procesor jest za słaby, a do tego nie można go nawet podkręcić. Więc raczej już niczego w tej sprawie nie zrobisz :(

MORPHGEAR na NEC 780
« Odpowiedź #4 dnia: Marzec 21, 2006, 19:59:16 »
w sumie to jedyna opcja jaka jeszcze widze to inny emulator gdzies widzialem nawet taki z dopiskiem 50% szybszy niz morphgear ale tez byl dla innej architektury.. moze ktos zna inny emu snes dla mipsa?

MORPHGEAR na NEC 780
« Odpowiedź #5 dnia: Marzec 27, 2006, 00:16:14 »
Chwileczkę ;-) Z tym GAPI to nie wszystko stracone :D:D

WinCEsoft rzeczywiście napisał toto tylko dla ARM-ów, ale istnieję "podrabiane" gapi :D Ściągnąłem ze stronki jakiegoś japończyka - udało mi się przy jego pomocy odpalić Warfare Inc. na NEC-u 790; wiem też, że ludzie poprawiali wydajność TCPMP przy pomocy GAPI na NEC-u 780. Pogrzeb na hpcfactor - już tam byłeś :D:D więc tylko pogrzeb. Nie wiem, czy cmonex zupdate'owała pliki na swojej stronie po tym, jak namierzyłem to działające GAPI, może jej spytasz?

MORPHGEAR na NEC 780
« Odpowiedź #6 dnia: Marzec 27, 2006, 08:41:31 »
postąpiłem zgodnie z radą zobaczymy co z tego będzie.. :) jak narazie to drugi problem jaki zauwazylem to to ze wyskakuje niewiadomy (puste okno) error w wiekszosci gier ktore sie nie odpalaja wcale lub odpala pierwszy ekran, dobrze jesli nie zawiesi mi to dolnego panelu w systemie(potrzebny reset :/ )  w zasadzie dobrze odpala sie tylko jedna (asterix i obelix ;ppp ) i do tego sie tnie okrutnie :(

MORPHGEAR na NEC 780
« Odpowiedź #7 dnia: Marzec 29, 2006, 20:21:37 »
cos nie styka z tym japonskim GAPI ;/ wrzucilem zrobilem reset i nic.. na dole pojawia sie na pasku tylko "&Switch To" (?) cokolwiek to moze znaczyc klikne na tym i nic sie nie dzieje.. executability check nie dziala? wogole wszystko niestabilne mi sie wydaje..

MORPHGEAR na NEC 780
« Odpowiedź #8 dnia: Marzec 29, 2006, 22:29:15 »
Puść mi PW, skąd można zassać MorphGeara i jakiś rom, spróbuję u siebie przetestować ;)

*

Offline Kajetan Krykwiński

• 6211
    • Kocham Wieluń: dziennik internetowy poruszający zagadnienia związane z Wieluniem i okolicami
  • Sprzęt: Karton antyków. Albo i dwa.
MORPHGEAR na NEC 780
« Odpowiedź #9 dnia: Marzec 30, 2006, 12:10:15 »
http://www.hpcfactor.com/forums/forums/thread-view.asp?tid=3807&posts=2 . Utorowi postu trochę się pomyliło, bo chodzi o wersję 0.4 a nie 4.0

MORPHGEAR na NEC 780
« Odpowiedź #10 dnia: Marzec 31, 2006, 19:04:14 »
Nie rozumiem tej wypowiedzi?

MORPHGEAR na NEC 780
« Odpowiedź #11 dnia: Kwiecień 01, 2006, 08:09:11 »
u mnie sprawa lezy :/ wydaje mi sie ze np z systemem po podmianie plikow jest gorzej (?) przynajmniej tak mi sie wydaje.. asterix dziala byc moze nawet troche lepiej ale nie az tak zebym zauwazyl wielka roznice..