sieciówka 3COM & Jornada 680

• 7 Odpowiedzi
  • 1812 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline vladymir

• 610
    • Laboratorium Energii Subtelnych
  • Sprzęt: Prestigio 5517, Lenovo A3000-H
« dnia: Styczeń 26, 2005, 19:21:53 »
Czy ktoś ma doświadczenia z zastosowaniem w Win Ce 2.11 karty sieciowej 3COM Megahertz? Moja Jornada jej nie rozpoznaje, choc widzi "Network card in slot 1". Jeśli potrzebne są extra sterowniki, to skąd?
"Komputer służy do ułatwienia pracy, której bez niego wcale by nie było" - Prawo Murphy'ego

*

Offline zefir

• 15
« Odpowiedź #1 dnia: Wrzesień 24, 2005, 12:01:00 »
odkope ja mam podobnie... z ta roznica ze u mnie pisze po francusku... udało sie komuyś rozwiazac ten problem??

*

Offline HSM

• **
  • 188
« Odpowiedź #2 dnia: Wrzesień 25, 2005, 10:52:23 »
Skoro już odgrzewamy stary wątek...
Na Jornadzie 680 (HPC Pro w wersji 3.01 - ze zintegrowanym SP1 - czyli jądro systemu wer. 2.11, aplikacje wer. 3.01) działa z drobnym minusem karta 3Com model 3CXE589EC (jest to wersja z gniazdem na podłączany kabelek i jednocześnie zintegrowanym gniazdem XJACK).
Wymagania:
1. sterownik dla systemu HPC Pro (na przykład rozprowadzany przez HPC Factor lub oryginalny, ale nie wspierany przez producenta w pliku ce589_u1.zip);
2. poprawiony sterownik PCMCIA dla jornady (do pobrania ze stron HP)

Procedura:
1. Zainstalować sterownik karty (w \windows pojawi się plik 3c589.dll, a w rejestrze dodatkowe wpisy dot. karty)
2. Zainstalować sterownik PCMCIA (zamieniając oryginalny plik pcmcia.dll w katalogu \windows nową biblioteką)
3. Wykonać softreset
4. Po włożeniu karty do gniazda PCMCIA powinno pojawić się okno dialogowe ustawień sieci, w którym wpisujemy numer IP, maskę podsieci, bramę, DNSy lub decydujemy się na DHCP.

Uwagi:
Karta wydaje się pracować normalnie - zarówno z DHCP jak i statycznym adresowaniem. Pocket IE działa, narzędzia dla konsoli (ping, telnet - ftnet) działają. W przypadku VxUtil  wszystkie usługi działają doskonale przy korzystaniu z numerów IP. Nie udało mi się zmusić VxUtil do np. pingu hosta po jego nazwie, ale to raczej problem VxUtil a nie karty, bo w tym samym czasie inne programy (na przykład wspomniany ping dla konsoli) działają bez problemu i nie skarżą się na problem z DNS.
Jedynym mankamentem karty 3Com jest niedopracowanie zachowania sterowników przy wprowadzaniu jornady w stan uśpienia.  Uśpienie jornady z kartą w gnieździe uniemożliwia późniejsze korzystanie z sieci. Sterownik zostanie poprawnie załadowany po wykonaniu softresetu. Aby uniknąć takiej sytuacji, należy przed wyłączeniem jornady wyjąć kartę z gniazda.
[autopoprawka]
Nie wiem jak to zrobiłem, ale dziś 3Com działa nawet po uśpieniu jornady z kartą w gnieździe i po ponownym jej włączeniu.

*

Offline zefir

• 15
« Odpowiedź #3 dnia: Wrzesień 26, 2005, 00:13:36 »
Ja już własnie naprawiłem to u siebie wczoraj... dodam jeszcze ze zemy pregladać strony z poket inet musiałem zmontować proxy na kompie który udostepnia połaczenie...

Jak wżucam w stan uspienia to tylko wiem że jest odłaczany od serwera nie miałem zednych problemów z tym resetem... ;) czasami tylko sie zwiesza przy wielich stronach i nie prawidłowo obsługuje phpbb

ale ma coś czego nie ma IE 6 a mianowicie nie obsługuje popupów popunderów i innych badziewi.. ;)

« Odpowiedź #4 dnia: Listopad 23, 2005, 20:56:43 »
Procedura:
1. Zainstalować sterownik karty (w \windows pojawi się plik 3c589.dll, a w rejestrze dodatkowe wpisy dot. karty)
2. Zainstalować sterownik PCMCIA (zamieniając oryginalny plik pcmcia.dll w katalogu \windows nową biblioteką)
-----------------------------------------

I tu pytanie: skoro zaisntalowalem sterownik ce589_u1.zip to jaki jeszcze sterownik mam instalowac? :( i orginalny plik pcmcia.dll na co mam zamienic? Przepraszam za moze lamerskie pytania, ale jestem zielony w temacie. Mam Jornade, mam sterownik ce589_u1.zip mam karte odpowiednia, a nie mam dostepu do netu przez palmtopa ;)
Wspomozcie prosze tlumaczac jak idiocie (nie w sensie klinicznym oczywiscie) ;)

*

Offline zefir

• 15
« Odpowiedź #5 dnia: Listopad 23, 2005, 21:08:04 »
wejdź na tą stronke :
http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/softwareDownloadIndex?dlc=en&lc=en&os=84&product=59950&cc=us&dest_page=product&softwareitem=hh138mu
i pobierz tą poprawke...
następnie podłącz hpc pod seriala i rozpakowany plik (ściągnięty wcześniej) pcmcia.dll wrzuć do katalogu /windows i zastąp tam istniejący plik
następnie softreset i reszta to już zabawa w ustawieniach IP

« Odpowiedź #6 dnia: Listopad 24, 2005, 19:55:42 »
"wejdź na tą stronke :
http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/softwareDownloadIndex?"....

dzieki :))
Juz wszystko dziala :))
Pozdrawiam

*

Offline loto

• **
  • 147
  • Sprzęt: MSI Wind
« Odpowiedź #7 dnia: Sierpień 15, 2006, 21:58:07 »
Cytat: "zefir"
Ja już własnie naprawiłem to u siebie wczoraj... dodam jeszcze ze zemy pregladać strony z poket inet musiałem zmontować proxy na kompie który udostepnia połaczenie...

Jak wżucam w stan uspienia to tylko wiem że jest odłaczany od serwera nie miałem zednych problemów z tym resetem... ;) czasami tylko sie zwiesza przy wielich stronach i nie prawidłowo obsługuje phpbb

ale ma coś czego nie ma IE 6 a mianowicie nie obsługuje popupów popunderów i innych badziewi.. ;)

przepraszam ze odkopuje stary temat ale jak to naprawiles? na poczatku u mnie tez dzialalo bez wyciagania karty ale teraz to juz za kazdym uspieniem jornady siada net.