No przepraszam bardzo ale jeśli dla kolegi 3COM i Xircom to "nienormalne" karty to ja dziękuję.
Po pierwsze oceń polularność tych kart i ceny. Techniczna możliwość jest tylko nie ma odpowiednich sterowników. (Zobacz chociażby na Allegro czy Ebay US - tych kart ludzie sprzedają od groma).
Niestety NEC 780 jest - jak ludzie piszą - "delikatny" jeśli chodzi o drivery i w ogóle cały system.
Wybacz, ale trochę przesadzasz myśląc, że kupię kartę sieciową za 250 zł, która po pierwsze zajmie mi slot CF w którym mam pamięć, a po drugie kosztuje prawie tyle co caly NEC

Na pewno dla Pocket PC się to sprawdzi bo na CF włożysz kartę a do SD pamięć. W NECu właśnie po to jest slot PCMCIA - idealny na inne karty rozszrzeń, gry w slocie CF siedzi pamięć.
Cena jest tu głównym czynnikiem doboru. Szczezre mówiąc jakbym miał na zbyciu grosza to kupiłbym sobie palma z ekranem 640x480 i NECa wyrzucił

[Dodano: 2005-10-04 14:21:29]
PS. Ostatnio ktoś na Allegro sprzedawał cały zestaw: NECa 780, kartę LAN + jeszcze jakieś rzeczy. Pisał w swej ofercie, że pracował w sieci i wszystko odbywało się bez najmniejszych problemów.
Zapomniałem się człowieka zapytać jaka to karta. Może ktoś z szanownych kolegów się tego dowiedział ?? A może nawet to kupił ??