DOT320 - Awaria. Podejrzewam uszkodzenie pamięci

• 1 Odpowiedzi
  • 596 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Styczeń 07, 2005, 10:43:09 »
Na ekranie mojego DOTa pojawiły sie kolorowe prostokąty (paleta kolorów i paleta szarości). Nie startuje. Gdy wrzucam go w tryb serwisowy (tryb ładowania ROMu) sprawdza pamięć i wyrzuca błędy pamięci. Stało się to bez żadnej wyraźnej przyczyny. Nie działa Hardware Reset, wyładowanie baterii do zera, nic. Czasem zacznie ładowanie systemu ale zawsze finalnie wraca do ekranu z paletą kolorów. Chciałem zapytać czy ktoś miał podobny problem, czy ktoś nie wie gdzie można wymienić pamięć w DOCIE, albo czy nie można gdzieś dostać Dot-a na części. A może jakieś pomysły ?? Mi się skończyły.

« Odpowiedź #1 dnia: Styczeń 20, 2005, 21:08:11 »
Witam
Mam taki pomysł abyś się upewnił czy to napewno nie jest wina zasilania. Miałem podobna sytuacje gdy eksperymentowalem z bateria w docie. Ładowalem ją za małym napięciem i mimo ze palm twierdził ze bateria jest ok to podczas ładowania systemu też wywalało jakies kolorowe paski i system nie startował. Dopiero gdy bateria została porządnie naładowana oryginalna ładowarką wszystko wtrociło do normy. W moim przypadku to była wina zabawy z bateria i jest szanasa ze może w Twoim przypadku to objaw zużytej juz bateri ktora nie potrafi juz dac wystarczajacego prądu niezbędnego do startu systemu. Pozdrawiam.