Szczerze mowiac Debian Sarge jest jak dla mnie spoko, jesli chodzi o korzystanie z sieci i radiowej i ethernetowej nie mam zadnych sugestii. Mam Orinoco Gold i Prisma 2 (Asmaxa) oraz 3coma - ale cos sie zle dzieje, jest dziwny mac typu 20:20:20:20:00:00 i lipa, z Jornada nie pojdzie. Za to 3com idzie niezle na Necu 780 z Netbsd(jak slusznie zauwazyles warto miec). Wracajac do tematu, na Debiana jest o wiele wiecej gotowych narzedzi i to jakich np.: wavemon, ethereal, tcpdump, ettercap, ethtool, hw, kismet!, mc, ssh, links, lynx, i wiele wiele innych, ktore odpalilem i stestowalem i bez komentarza, ot rewelka. Nie musze lapsa targac zeby skorzystac z netu, przekonfigurowac apeka czy jakiekolwiek inne urzadzenie. Jedyna bolaczka to wlasnie te ixy. Chcialoby sie poprostu miec jakies fajne srodowisko zeby juz tylko w linuchu siedziec i ladnie stronki ogladac. Stanalem na tym, ze odpalilem X server, elegancko zassal sie xfce4 i odpalil. Leze na odpaleniu touchscreenu. Katalogi z plikami odpowiednimi mam (wedle wskazowek darksnowa) w ferworze poszukiwan zassalem z 720degrees xtscal i probuje to wdrozyc, bezskutecznie. Pogadurzylbym tu jeszcze o swoich problemach, ale jestem z Pania mojego serca i troszke sie juz niecierpliwi

Kotek przepraszam na forum

Pozdrawiam wszystkich swiadomych lamerow!