Sharp Mobilion HC-4600 - Pytania laika

• 11 Odpowiedzi
  • 1424 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Kajetan Krykwiński

• 6211
    • Kocham Wieluń: dziennik internetowy poruszający zagadnienia związane z Wieluniem i okolicami
  • Sprzęt: Karton antyków. Albo i dwa.
« dnia: Grudzień 09, 2005, 15:05:33 »
Witam!
Niedawno kupiłem sobie ten sprzęt i chciałbym go wyposarzyć w soft, ale nie mogę nic znależć.
Szukam przede wszystkim odtwarzacza wideo (windows media player 1.2 pokazuje zastary system, tu jest 2.0 a tcpmp pobierałem zarówno instalator iak i cab-y i nie mogę nic z nich otworzyć (może instalator trzeba uauchamiać na palmi...znaczy palmptopie ?)a cab-y umieszczone są w folderze skompresowanym które ani win-rar ani winzip nie chcą otworzyć)
przeglądarki internetowej, map szczególnie polski(na geografię :p)i gierek

Procesor: Mips 4000
Pamięć ram/rom 32/32 mb
Windows ce 2.0

*

Offline HSM

• **
  • 188
« Odpowiedź #1 dnia: Grudzień 09, 2005, 17:35:36 »
Ten sprzęt może okazać się za słaby na odtwarzanie filmów. WMP nie istnieje dla tego systemu, TCPMP (mimo iż teoretycznie wspiera HPC) nie uddało mi się uruchomić - najprawdopodobniej to wsparcie jest teoretyczne i nigdy nie było testowane. Pozostaje jeszcze Wodeon, który powinien się dobrze sprawić (ale tylko niskie rozdzielczości i tylko MPEG1).
Nie ma lepszej przeglądarki niż wbudowany PIE 2.0.
Z map można korzystać z PocketStreets (nie ma polskich miast) lub OziExplorer CE (trzeba mieć skanowane mapy).

*

• 6211
    • Kocham Wieluń: dziennik internetowy poruszający zagadnienia związane z Wieluniem i okolicami
« Odpowiedź #2 dnia: Grudzień 09, 2005, 17:50:40 »
jakieś linki???

[Dodano: 2005-12-09 17:54:14]
i jesczej edno: jest cos do muzyki???

[Dodano: 2005-12-09 18:06:41]
propo map chodzi mi tylko o całą polskę, nie konkretne miasta

*

Offline Nex@pl

• *
  • 57
    • nSports.pl - Wizja eSportu jakiego jeszcze nie znano!
  • Sprzęt: SPV m3000, SE T68i
« Odpowiedź #3 dnia: Grudzień 09, 2005, 20:16:35 »
ja chciałbym się jeszcze zapytać, ponoć istnieje możliwość upgrade'u systemu na hc-4600 z 2.01 do 2.11, czy ktoś ma może jakieś linki? drugie pytanie, czy szukając aplikacji i gier, mogę wysyłać zapytania jako, np. nec 780 , ponieważ na tego sharpa nic nie mogę znależć, a może jakiś użytkownik ma tego sharpa i byłby skłonny pomóc? najchętniej na gg albo e mail :)

*

Offline HSM

• **
  • 188
« Odpowiedź #4 dnia: Grudzień 09, 2005, 21:05:44 »
Obawiam się, że szanse na upgrade są bliskie 0. Sharp podobno ogłaszał się, że urzadzenia serii 4XXX zyskają ugrade do CE 2.11, ale później wypiął się na klientów. Dopiero pod wpływem Komisji Handlu zaoferował klientom, którzy kupili Sharpy w 2 poł. 1999 i w 2000 r. uaktualnienie za 10$. Szanse na jego zdobycie dziś oceniam miernie. Nawet nie wiadomo, jaką miałoby przybrać postać - najpewniej wymiany kości ROM, co tylko pogarsza sytuację.
Szukając programów należy z uwagą wypatrywać czegoś dla systemów HPC / Handheld PC / Windows CE 2.0. Nec MP 780 ma system HPC Pro i oprogramowanie dla niego nie przyda się na wiele. Można jednak wykorzystać listy oprogramowania dla HPC Pro. Po wybraniu konkretnego programu trzeba znaleźć stronę autora/producenta i już na niej poszukać, czy oferuje też wersję dla starszego HPC - w większości nie oferuje...

*

Offline Nex@pl

• *
  • 57
    • nSports.pl - Wizja eSportu jakiego jeszcze nie znano!
  • Sprzęt: SPV m3000, SE T68i
« Odpowiedź #5 dnia: Grudzień 10, 2005, 11:08:29 »
Hmmm... troszkę się zażenowałem. Chyba nic nie ma pod tego handhelda. Co coś zgrywałem, nawet tam gdzie pisało wyraźnie "MIPS processor, Windows CE 2.0" to po uruchomieniu stwierdzał, że mój handheld jest nie obsługiwany o0. Czy ktoś wie gdzie znajdę jakieś sterowniki do karty sieciowej na PCMCIA?

Przydałyby się jakieś linki do oprogramowania muzycznego, uniremote czy coś w tym stylu. Niekoniecznie mp3, może też być wma.

*

Offline HSM

• **
  • 188
« Odpowiedź #6 dnia: Grudzień 10, 2005, 19:22:35 »
Hmmm... troszkę się zażenowałem. Chyba kolega nie za bardzo się przykłada do poszukiwań. Zgadzam się, że dla HPC CE 1.0 znalezienie jakiegokolwiek oprogramowania jest dużym osiągnięciem. Dla HPC CE 2.0 jest znacznie lepiej. Większość oprogramowania dla tego systemu jest rozporowadzana w wersji dla procesora SH3 i MIPSa.
Do muzyki dla tej platformy są dwa podstawowe programy X-Audio i HUM Player.
Trudno coś doradzać, nie wiedząc jakie są potrzeby.

*

• 6211
« Odpowiedź #7 dnia: Grudzień 10, 2005, 20:25:05 »
to teraz coś z innej półki: zna ktoś program na peceta, który potrafiłby zmniejszyć bitare muzyki w mp3??? Moj sharp nie wyrabia na 128kb/s

*

• 6211
« Odpowiedź #8 dnia: Grudzień 11, 2005, 08:58:54 »
i jeszcze jedno: Jak go zresetować do ustawień fabrycznych?
Na palmach to był Hard reset a tutaj???

*

• 6211
« Odpowiedź #9 dnia: Grudzień 11, 2005, 19:58:17 »
Nie mogęę!!!!! IE mi zawisł i dałem Ctrl Alt del End task i poprostu mi sie wyłączył nie chce się włączyc nibysię ładuje ale nie odpala co robić???

[Dodano: 2005-12-11 20:15:35]
dobra udało mi się zrobic: m tzreba na 30sek wyjąć oby dwie baterie i porzegnać się z danymi :( no ale :)że działa

*

• 6211
« Odpowiedź #10 dnia: Grudzień 12, 2005, 14:27:50 »
Czy są jakieś gierki - wyścigi samochodowe na tego pda???

*

• 6211
« Odpowiedź #11 dnia: Grudzień 13, 2005, 16:14:50 »
Mam kłopot: Nacisnąłem przycisk reset(zawsze działało) - palmptop nie startuje. dobra wciskam ON i "Welcome" - palmptop po hard resecie. Co się stało, czy to wina baterii czy sprzętu -mój palmVx nigdy mi takiego numeru nie zrobił.