Jornada 720-filmy,gry i system..

• 7 Odpowiedzi
  • 1486 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Marzec 27, 2006, 15:37:08 »
Witam
Jak widzicie jestem tu nowyi mam pare pytanek do Jornady 720
1.Jak ma się sprawa z filmami , duzo trzeba kombinowac zeby odtworzyc zwykly divx,xvid,rmvb ?
2.Gry - duzo ich jest,emulatory?
3.Dowiedziałem sie ze mozna zmieniac w nim system , mozna wgrac do niego system PocketPC?
4.Czy da się łączyć z internetem za pośrednictwem innego komputera via irda?
Pozdro

*

Offline Kajetan Krykwiński

• 6211
    • Kocham Wieluń: dziennik internetowy poruszający zagadnienia związane z Wieluniem i okolicami
  • Sprzęt: Karton antyków. Albo i dwa.
« Odpowiedź #1 dnia: Marzec 31, 2006, 17:04:05 »
1. Nie mam tego sprzętu ale jest np. Pocket DivX Encoder.
2. Troche jest, a poprzez PocketDos-a możesz odpalić niektóre z pecetów(te pod dos i win3.0/3.11)
3. Nie można wgrać PPC. O zmianie systemu nic mnie nie wiadomo, ale na 100% będzie to wymiana romu z systemem.
4. Tak, ale polecam kartę sieciową, cena 10-15zł+przesyłka na allegro, a nie potrzebujesz kompa.

« Odpowiedź #2 dnia: Marzec 31, 2006, 18:58:59 »
1. TCPMP do odtwarzania i VirtualDub do rekodowania.
2. Tak, do części będzie Ci potrzebne GAPI http://www.wincesoft.de/html/gapi_for_hpc_s.html
3. Nie wiem, skąd to info - nie da się.
4. jw :D

*

Offline Wolfrl

• **
  • 119
« Odpowiedź #3 dnia: Maj 19, 2006, 22:32:41 »
Ależ owszem. System da się zmienić. Kumpel ma Jornadę i ma zainstalowany system NetBSD.

« Odpowiedź #4 dnia: Maj 20, 2006, 12:44:19 »
No tak, odpowiedziałem na pytanie, czy da się wgrać nowszy WinCE - można się bawić z BSD i JLime.

*

Offline HSM

• **
  • 188
« Odpowiedź #5 dnia: Maj 20, 2006, 12:53:16 »
Poza tym powyższe systemy są chyba uruchamiane w dość specyficzny sposób (włączenie WinCE>uruchomienie bootloadera>wymazanie całego RAMu i załadowanie BSD/linuxa).
Trudno tu mówić o zmianie systemu...

*

Offline necropost

• 49
  • Sprzęt: HP pavilion TX-1220,Samsung q1,Nokia e65,HTC TP
« Odpowiedź #6 dnia: Maj 22, 2006, 18:29:03 »
panowie mam takie pytanie , jakiej maksymalnej wielkosci karty sa obslugiwane przez ten sprzecik - oczywiscje chodzi o J720 , oraz apropo kart wifi , czy sa problemy z dostepnoscia , oraz obluga standartowych kart PCMCIA z kompa , no i jeszcze ostatnie pytanko jak ma wygladac podlaczenie kart CF w tym sprzeciku ???

pozdrawiam

*

Offline Kajetan Krykwiński

• 6211
    • Kocham Wieluń: dziennik internetowy poruszający zagadnienia związane z Wieluniem i okolicami
  • Sprzęt: Karton antyków. Albo i dwa.
« Odpowiedź #7 dnia: Maj 22, 2006, 19:03:23 »
wielkość: 1gb i w górę(prawdopodobnie 2 gb też)
katry Wifi: szesnastobitowe, jednak nie wszystkie, najlepiej używać te wymienione w http://www.hpcfactor.com/hcl.
Obsługa kart PCMCIA z kompa: 16bitowe i nie wszystkie(producent lub ktoś inny musiałby napisać sterownik na CE.
Co do podłączenia CF nic ci nie powiem bo nie mam jornady