Pomocy dla zupełnej lamy (WinCE 2.11)

• 6 Odpowiedzi
  • 674 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Styczeń 28, 2006, 11:46:06 »
Palma mam od 2 dni. Nie musze dodawac ze to moj pierwszy. Glownie uzywam terminarza i notatnika. Strasznie drażni mnie tapeta pulpitu z logo WinCE. Chcialbym sobie ustawic jakies zdjecie ale nie ma tego w opcjach. Jest tylko lista a do wyboru: default, none i jakies dwa inne obrazki. Nie ma tez zadnego browse zebym mogl pokazac inny plik. Są w systemie jakies dwa .bmp i mają rozmiar jak tapeta a na zdjęciu na pudełku nawet jeden z nich jest jako tapeta ustawiony... Palm to Compaq Aero 1520 WinCE 2.11. Pomocy. Ilez mozna sie gapic w logo windows.

*

Offline lipciopda

• 6801
Re: Pomocy dla zupełnej lamy (WinCE 2.11)
« Odpowiedź #1 dnia: Styczeń 28, 2006, 11:50:49 »
Cytat: "Gregorgie"
Palm to Compaq Aero 1520 WinCE 2.11.

o rany...
no i nie palm...

ile dales?

« Odpowiedź #2 dnia: Styczeń 28, 2006, 12:02:51 »
170 zł. Ale za komplet: palmtop, stacja, ladowarka, rysik, pokrowiec i karta CF 32 MB. Ale to nie zmienia faktu, ze nie moge zmienic tapety  :D

*

Offline lipciopda

• 6801
« Odpowiedź #3 dnia: Styczeń 28, 2006, 12:07:53 »
170 zł. Ale za komplet: palmtop, stacja, ladowarka, rysik, pokrowiec i karta CF 32 MB. Ale to nie zmienia faktu, ze nie moge zmienic tapety  :D

nie pomoge... to sprzet z muzeum (ktos dobrze sprzedal) - w tamtych czasach mialem Psiona :) sorry

*

Offline Kajetan Krykwiński

• 6211
    • Kocham Wieluń: dziennik internetowy poruszający zagadnienia związane z Wieluniem i okolicami
  • Sprzęt: Karton antyków. Albo i dwa.
« Odpowiedź #4 dnia: Styczeń 28, 2006, 13:58:46 »
Mie mogę... Ja przed świętami kubpiłem HPC Sharp mobilon hc-4600(HandHeld PC to taki z klawiaturką i większym wyświetlaczem) za 170zł coprawda bez pokrowca(coś takiego dla tego sprzętu chyba nie istnieje) i karty pamięci(nie potrzebna mi). i jego uważam za złom.

Propo tapety no na zwykłym kompie musisz zmienić rozmiary zdjęcia do bodajże 320x240 i zapisać jako BMP. Potem wrzucasz plik do folderu Windows na palmie i obrazek masz na liście tapet. Wystarczy wybrać z listy i Apply:D

PS: Nie musisz zmieniać rozmiarów zdjęcia ale będzie wtedy zajmowało duzo miejsca w pamięci i palmtop wyświetli tylko lewy górny róg zdjęcia.

« Odpowiedź #5 dnia: Styczeń 28, 2006, 14:53:21 »
Dziekuję za pomoc. Kluczem okazało się to, że poprzedni właściciel ustawił atrybuty bitmap na ukryte i stąd wynikało to, że w zakładce display nie było ich widać. Bez problemu też udało się wrzucić zdjęcie najpiękniejszej z kobiet  :lol: na tapetę i wszystko już gra.
Co do muzealności mojego nabytku to w pełni się z tym zgadzam, jednak zakup był wynikiem chłodnej kalkulacji potrzeb do kasy jaką chcę na to przeznaczyć. Kalendarze są albo za małe żeby wszystko w nich zmieścić, albo za duże żeby je wygodnie nosić. Dodatkowo będę mógł zostawiać kalulator w domu i tyle mi było potrzebne. Gdyby nie dokładana karta 32 MB to pewnie starczyłby mi PALM III. A tak mam komfort, że moje notatki będą miały gdzie siedzieć :D i nie zapomnę o żadnym z licznych terminów :D
Pozdrawiam i dzięki za pomoc

*

Offline lipciopda

• 6801
« Odpowiedź #6 dnia: Styczeń 28, 2006, 21:44:09 »
Co do muzealności mojego nabytku to w pełni się z tym zgadzam, jednak zakup był wynikiem chłodnej kalkulacji potrzeb do kasy jaką chcę na to przeznaczyć.

chodzilo mi bardziej o to, ze dokladajac bardzo niewiele - ok 100 zl mogles kupic juz naprawde dobry PDA z systemem PPC2002 lub WM2003 - np. jakis Optipad - zawsze trzeba sie poradzic... ale jesli tobie odpowiada to najwazniejsze