jornada 680 i programowanie

• 1 Odpowiedzi
  • 798 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline buczeknet

• **
  • 103
  • Sprzęt: ciągłe zmiany:)
« dnia: Luty 27, 2005, 14:57:02 »
witam, nosze sie z zamiarem zakupu jornady 680..i zastanawiam sie czy sa jakies proste kompilatory pascala , c , java programy do tworzenia stron html,bazy dancyh..czyli chodzi mi cos dla programistow..a i czy da sie podlaczyc ten sprzecik przez karte sieciowa do pc i korzystac z internetu z lacza udostepnianego przez pc..pozdrawiam ps. moze macie jakies stronki z softem i inforamcjami odnosnie jornady i windows ce 2.11

*

Offline vladymir

• 610
    • Laboratorium Energii Subtelnych
  • Sprzęt: Prestigio 5517, Lenovo A3000-H
« Odpowiedź #1 dnia: Luty 27, 2005, 17:00:08 »
Trochę tego jest: bezpośrednio na Jornadzie odpalisz Pocket C (komercyjny, działa jak jak "dorosłe" C), lub dziwoląga o nazwie Dialect (freeware, składnia Turbo Basica, wcale miłe tworzenie intefejsu użytkownika, tylko stworzone aplikacje są słoniowate i powolne) Do Pocket C jest nawet nakładka, dzięki której okienka tworzysz rysikiem. Są wersje Pythona, podobno Fortranu, jest na ten system maszyna wirtualna Javy. Najważniejsze narzędzie to jednak Embedded Visual Basic, działający na PC i tworzący aplikacje dla "malucha".
Jest jakiś edytor html, ale jest taki , jakby go nie było ;-(. O Pascalu możesz zapomnieć, nie ma implementacji na Win CE. Są za to aplikacje klientów FTP, SSH i Telnetu.
Jornada bez problemu "chodzi" z dowolną kartą sieciową zgodną z NE200, znakomicie też działa z niektórymi kartami WIFI (ja mam Orinocco Silver).
Aplikacje znajdziesz na Tucowsie a także na www.pocketpccity.com i www.cearchive.com.
"Komputer służy do ułatwienia pracy, której bez niego wcale by nie było" - Prawo Murphy'ego