Jakie przydatne programy odpaliliście na Intermec 6651 ?
Osobiście odpaliłem takie oto programy:
- WR-Tools CPUload - pokazuje obciążenie procesora
- ezyUnZIP - archiwizer ZIP
- Total Commander - manager plików i edytor rejestru.
P.S. ztobiłem wszystko zgodnie z opisem ale np. mój KingstonData Traveler 2GB nie działa
Zgadza się. Niektóre pendrive'y nie są widoczne. Ale np. zewnętrzne twarde dyski są widoczne. Mój odtwarzacz MP3 Acera też.
Moje typy przydatnych programów do Intermeca:1) iSilo - czytnik e-booków i przekonwertowanych stron www - płatny, wersja full 30-dniowa, potem działa z ograniczeniami (ja mam pełną i nie żałuję wydanych pieniędzy),
2) MDict - Wikipedia offline, słowniki, encyklopedie,
3) WR-Tools ResInfo - kombajn - podaje stan baterii, czas pracy, ilość wolnej pamięci itd.,
4) WR-Tools HotKeys - polskie czcionki,
5) Acrobat Reader - czytnik plików PDF,
6) ACT - odpowiednik tablicy znaków (wpisywanie różnych "dziwnych" czcionek i znaków),
7) cenetviewersMIPS - czytniki różnych plików (doc, xls, pdf, obrazków, prezentacji),
GSFinder - menedżer plików (warto mieć, ma niektóre funkcje, których brak w Total Commanderze),
9) NetFront - przeglądarka www,
10) nPOP - klient poczty elektronicznej,
11) OziExplorer - przeglądanie map rastrowych, wyznaczanie tras (płatny, ale działa z niewielkimi ograniczeniami),
12) PHM RegEdit - edytor rejestru,
13) część pakietu Plus! Microsoftu: Image Viewer, Pocket Paint, gra Squares, graficzny odpowiednik alt+tab,
14) PocketMV - obsługa map Garmina - wersja demo w pełni funkcjonalna przez 8 minut, czyli do następnego uruchomienia programu,
15) PocketNotepad - wiadomo,
16) ScreenSnap - zrzuty ekranu,
17) SearcH/PC - zaawansowane wyszukiwanie danych w handheldzie,
18) SoundWidget - ikonka "głośnika" do regulacji siły głosu,
19) SpreadCE - zaawansowany arkusz kalkulacyjny (wersja PL) - shareware - w pełni funkcjonalny, jedynie zachęca do kupna przy każdym uruchomieniu,
20) ftxBrowser - przeglądarka www - nakładka na IE,
21) TCPMP - odtwarzacz plików video,
22) UltraG - zaawansowany edytor grafiki (oczywiście zaawansowany w rozumieniu urządzeń typu handheld)
Ponadto wspomniane wcześniej Total Commander i CPUload.
Prawie wszystkie wymienione programy są do ściągnięcia ze strony (bądź też podane sa tam linki na strony producentów)
http://www.rothberger.net/pages/software/software_suche.shtmlWszystkie wymienione programy są przetestowane przeze mnie. Oczywiście oprogramowania jest więcej, dla każdego coś ciekawego. Mitem jest zatem teoria o braku oprogramowania dla urządzeń z procesorem MIPS. Oczywiście jest ich znacznie mniej niż dla ARM, ale chociaż powyższy wykaz pokazuje, że można sobie skompletować zestaw potrzebnych programów.