Pozwolę sobie wyrazić inną opinię na temat tego komputerka. Oczywiście procesor MIPS niesie pewne ograniczenia, dostepnych jest mniej aplikacji. Ale nie jest tragicznie. Wystarczy poszukać, choćby na stronie:
http://www.rothberger.net/pages/software/software.php?cat=alle&cpu=MIPS&lizenz=alle&os=d
Zależy oczywiście, do czego służyć ma urządzenie. Ja używam go przede wszystkim jako czytnik e-booków: działa Acrobat Reader, iSilo. Czasami wykorzystuję do przeglądania map - OziExplorer. Sprawdza się znakomicie:
1) mimo teoretycznie słabego procka szybkość działania porównywalna z Jornadą 720 (wiem, co piszę, posiadam obydwa),
2) posiada port USB, chociaż na razie poza myszką USB nie udało mi się podłączyć niczego innego (sterowniki) - będę próbował nadal,
3) stosunkowo duży ekran znakomicie podnosi komfort czytania plików .pdf, niepotrzebne jest ciągłe przewijanie, w porównaniu do Jornady jest większy, większa rozdzielczość i TFT! Zatem sprawdzi się i na otwartym powietrzu (chociaż oczywiście to sprzęt sprzed kilku lat i n ie ma co porównywać tej matrycy ze współczesnymi),
4) otwiera bezproblemowo nawet bardzo duże pliki .pdf (rzędu kilkunastu - kilkudziesięciu MB), chociaz przy dużej ilości grafik wyraźnie zwalnia.
Wbudowana kamera to dla mnie całkowicie zbędny gadżet, dlatego nie wypowiadam się o niej,
5) bateria - w moim egzemplarzu trzyma jakieś 5 godzin przy czytaniu (jasność ustawiona na pierwszy dostępny stopiń podświetlenia).
Podsumowując: jestem zadowolony z zakupu, chociaż zapłaciłem za swojego Intermeca sporo więcej, niż aktualna cena na Allegro.