Transonic PNA 4000, jak zrobić autostart z SD ?

• 3 Odpowiedzi
  • 3825 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Lipiec 28, 2006, 20:37:51 »
witam serdecznie, mam przed sobą TRANSONIC PNA 4000

sprzet ok, dziala slicznie tomtom, wiecej mi nie potrzeba, ale jest jedno ale. Na trasie jak siadzie bateria to sie robi twary reset i wsio sie kasuje. Jak jest laptop nie ma problemu, ale ostatnio wracalem z austri i bylem jak bez reki jak padla bateria do zera :(. i tutaj moje pytanie, juz kiedys o tym wspominalem odnosnie innego sprzetu.
Po hard reset wszystko wraca do ustawien fabrycznych i tomtom leci w kosmos. A sprzet powraca do ustawien fabrycznych i tylko napis TRANSONIC, aby odblokowac ten sprzet musze uruchomic regedit i wczytac plik .reg ale robie to jak mam dostep do kompa po activesync. Jak to zrobic na trasie? w warunkach polowych z karty SD, widzialem takie cos na gieldzie i jest to do zrobienia, tomtoma juz sobie zainstaluje sam z .cab jak bede mial dostep do czystego win bez nakladki producenta.
Jak zrobic autostart ze po wyciagnieciu i wlozeniu SD bedzie sie kopiowal plik regedit.exe do folderu \windows\startup????????????

« Odpowiedź #1 dnia: Lipiec 29, 2006, 19:53:31 »
co prawda trwalo to 2 dni ale  doszedlem do rozwiazania, aby w warunkach polowych (po hard reset i braku dostepu do peceta) postawic sprzet na nogi
- sciagnac nakladke producenta
- zainstalowac tomtoma

jechac dalej spokojnie :)

w przypadku sprzetu z mobile navigator na pokladzie:

- na karte sd umieszczamy plik regedit.exe zmieniajac jego nazwe na autorunce.exe oraz jaki kolwiek plik *.*cab o nazwie mnavdce.cab oraz pliczek modified.reg

i reset, wlaczy sie nam automatycznie regedit i wczytujemy plik modified.reg i soft reset, i czysty win ce i robimy co chcemy w zaleznosci co mamy na sd :)

jest to co prawda zrobione na szybko ale dziala, mysle ze przyda sie niejednemu uzytkownikowi sprzetow typu transonic, medion, itp..... Nie ma koniecznosci polaczenia sie z pc, a na tarsie jest to bezcenne :)

http://rapidshare.de/files/22846754/autostart.rar.html
pliki

« Odpowiedź #2 dnia: Sierpień 09, 2006, 13:24:49 »
Sunnysoft beckupmenager  pieknie chodzi polecam !
dziekuje

*

Offline oiko

• 24
    • www.oiko.pl
« Odpowiedź #3 dnia: Sierpień 17, 2006, 20:20:30 »
Mozesz jeszcze raz ten pliczek wystawic do sciagniecia bo link ju znie aktualny ?