instalacja programo nec 780

• 3 Odpowiedzi
  • 643 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Kwiecień 11, 2006, 15:33:20 »
czy moze ktos mi wyjasnic taka z pozoru banalna rzecz??
dlaczego nie chca mi sie instalowac programy takie jak total commander pocketDOS nawet zestaw dodatkow od microsoftu do systemu windows ce zawsze mowi ze is not valid windows ce application
no i jak nie valid jak valid boprzeciez programy dobre posciagalem

a wogole mam jeszcze jedno pytanie: choc temat na forum byl walkowany juz kilka razy to jednak nikt nie zdolal udzielic pomocy mianowicie czemu nie moge polaczyc mojego NECA z komputerem przez irde przez activesynca dodaje oczywiscie ze mam XP i service packa 2 choc bez niego i tak sie nie laczy
czy moglby ktos napisac krok po kroku dla naprawde moczatkujacych (np dla mnie) jak zainstalowac jakikolwiek program

*

Offline kiler129

• 613
  • [Loading .....]
    • REGULAMIN FORUM !!!!
  • Sprzęt: SIMPAD SL4, k750i, iPhone 3Gs 32GB iOS 4
« Odpowiedź #1 dnia: Kwiecień 11, 2006, 17:49:12 »
Co do programów to je odpalasz na pc czy wrzucasz exe na hpc ?
Jeśli to drugie to odpal na pc  :lol:
Jestem jaki jestem i sie tego nie wstydze ;]

« Odpowiedź #2 dnia: Kwiecień 11, 2006, 18:33:44 »
Łączenie z ActiveSync:
1. Instalujesz ActiveSync w wersji co najwyżej 3.8
2. Plik/Ustawienia Połączenia/ zaznaczasz "użyj kabla szeregowego", z rozwijalnej listy wybierasz "Port podczerwieni (IR)"
3. Na NEC-u Start/Control Panel/Communication, zakładka PC Connection, zaznaczasz pole wyboru, dajesz "Change" i wybierasz "Infrared Port".
4. Ustawiasz NEC-a ok. 15 cm od IrDA i klikasz Start/Programs/Communication/ActiveSync (tudzież PC Link)
5. Synchronizacja działa.

Instalacja programów: .exe odpalasz na pececie, .cab przegrywasz na NEC-a i uruchamiasz.

« Odpowiedź #3 dnia: Kwiecień 13, 2006, 00:21:31 »
tak ale jak chce wejsc w ustawienia w activesyncu to sie wyswietla od razu okno z nawiazywaniem polaczenia a nie ustawienia, tak jest w wersji 3.8 a w wersji 4.x jest dobrze ale i tak sie nie laczy, no nie wiem poprobuje jeszcze