Strona główna
Pomoc
Kalendarz
Zaloguj się
PDAclub.pl - Forum użytkowników technologii mobilnych
Pozostałe platformy
Windows CE (bez PNA/PND)
I-tec Bluetooth & Jornada 680
« poprzedni
następny »
Drukuj
Strony: [
1
]
Do dołu
5 Odpowiedzi
798 Wyświetleń
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
vladymir
610
«
dnia:
Grudzień 04, 2004, 22:11:08 »
Witam Formowiczów, ja tu nowy
Kupiłem kartę I-tec'a Bluetooth BT. W jej opisie było, że obsługuje Windows CE. Jednak po zainstalowaniu na mojej Jornadzie 680 (Win CE 2.11) program Mobile Phone Tools nie daje się uruchomić, na ekranie jest tylko komunikat "nie można odnaleźć programy lub jego części". Ktoś coś wie o tym. A może gdzieś można znaleźć sterowniki do tej karty, które będą na Jornadzie działać?
"Komputer służy do ułatwienia pracy, której bez niego wcale by nie było" - Prawo Murphy'ego
kanczug
19211
«
Odpowiedź #1 dnia:
Grudzień 04, 2004, 22:16:31 »
To ze dziala na Windows CE to jeszcze nic nie znaczy... wazne na jakim Windows CE taka karta dziala. Sa juz 4 wersje tych okienek, z innymi mniejszymi odmianami itd... z duzo by o tym tutaj pisac.
Prawdopodobnie Twoja karta jak kazda nowa wymaga przynajmniej Windows CE 3.0. Jednak ten blad wyglada na komunikat iz zainstalowales oprogramowanie dla systemu Pocket PC w swojej Jornadzie, ktora ma starsza wersje okienek Handheld PC. Zobacz moze na plycie sa sterowniki dla Handheld PC. Jesli to nie ruszy to mozesz sprobowac dograc pewne biblioteki DLL wyciagniete z systemu Pocket PC. Dzieki nim niektore aplikacji z platformy Pocket PC uruchamiaja sie na Handheld PC. Jaki CPU ma twoja Jornada bo nie chce mi sie w sieci szukac... jest to ARM?
vladymir
610
«
Odpowiedź #2 dnia:
Grudzień 04, 2004, 22:38:32 »
Na płycie sterowników dla Handheld PC (Windows CE 2.0) ani dla Handheld PC Pro (Win CE 2.11) nie ma, sprawdziłem. Procesor Jornady to Super SH-3, 133 Mhz. System ma jądro w wersji 2.11, aplikacje w wersji 3.1.
Jakie biblioteki byłyby potrzebne?
"Komputer służy do ułatwienia pracy, której bez niego wcale by nie było" - Prawo Murphy'ego
kanczug
19211
«
Odpowiedź #3 dnia:
Grudzień 05, 2004, 07:58:45 »
Biblioteki z Pocket PC 2000 z urzadzen z procesorem MIPS. Co do dokladnych nazw to trudno mi powiedziec, bo nigdy nie robilem tego na Win CE 2.x. Liste takich plikow dla Win CE 3.x znajdziesz albo gdzies w tym dziale forum albo na
http://simpad.pdaclub.pl
vladymir
610
«
Odpowiedź #4 dnia:
Grudzień 06, 2004, 21:14:03 »
Dla MIPS-a? Jornada ma SH-3!!! Nigdzie też nie znalazłem jak przeflashowac Jornade, choc na Allegro nieraz widzialem ten model z Win Ce 3.0. a nawet raz z 3.1.
No nic, może jeszcze można wymienić tę moja kartę na coś co działa w Handheld PC Pro, widziałem taka na witrynie GLEN-a
kanczug
19211
«
Odpowiedź #5 dnia:
Grudzień 06, 2004, 22:29:28 »
Sorki SH3 oczywiscie
Drukuj
Strony: [
1
]
Do góry