Hp Jornada 680

• 5 Odpowiedzi
  • 1060 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Hp Jornada 680
« dnia: Marzec 25, 2005, 16:19:33 »
Mam pytanie kupiplem cos takiego i nie wiem gdzie sie zakłada karte Compact Flash ?? moze mi ktos powiedziec gdzie ?? znalazłem tylko gniazdo PCIMCIA ? i jak połaczyc sie z kompem kablem na RS232 problem jest w tym ze ma system CE francuski !!

[Dodano: 2005-03-25 21:55:10]
Juz mnie szlag trafia nie chce sie nic na tym sprzecie zainstalowac .
Chciałem karte PCIMCIA Orinoco Glod sciagnolem stery dąłem na CF potem do Jordany chce instalowac pisze ze program nie pod aplikacje win CE .... to samo z karta sieciowa lan 3coma nie wiem co jest grane Prosze o pomoc !!!

Hp Jornada 680
« Odpowiedź #1 dnia: Marzec 25, 2005, 22:31:12 »
Własnie sciag. total comandera pod Ce 2xx wgrałem z PC na CF zapodałem go do Jornady a na niej przy uruchomieniu pliku exe znowu plik jest niezgodny z CE i tyle .... co moze byc nie tak na Jordanie jest Win Ce po Francusku ale to chyba nic nie zmienia ???

*

Offline kanczug

• 19211
    • http://www.pdaclub.pl
Hp Jornada 680
« Odpowiedź #2 dnia: Marzec 26, 2005, 08:03:51 »
Niektore programy (wiekszosc) nalezy instalowac z poziomu peceta. Podlaczasz palmtopa do PC gdzie zainstalowany jest ActiveSync i ... instalujesz program uruchamiac ten plik na PC. Wiecej na temat instalowania programow itd jest opisane tutaj:
http://www.pdaclub.pl/info.php?id=7289
(artykul nr 2)

*

Offline biblo

• 3314
  • Forum powinno być jak Media-Markt...
  • Sprzęt: Lumia 925, 730 Dual Sim, iPad mini Retina LTE
Hp Jornada 680
« Odpowiedź #3 dnia: Marzec 26, 2005, 08:29:47 »
Cytat: leon600
Mam pytanie kupiplem cos takiego i nie wiem gdzie sie zakłada karte Compact Flash ??

Pod spodem jest taka mała klapeczka/pokrywka. Musisz ją otworzyć, wsunąć w jej prowadnice kartę i zamknąć. Taki rodzaj gniazda pozwala niestety na korzystanie (w zasadzie wyłącznie) tylko z kart pamięci... chociaż jest jedna karta BT tego rozmiaru -firmy Socket.
Pozdrawiam,
biblo

*

Offline kanczug

• 19211
    • http://www.pdaclub.pl
Hp Jornada 680
« Odpowiedź #4 dnia: Marzec 26, 2005, 08:35:33 »
Mozna jednak karty CompactFlash podlaczyc przez adapter PCMCIA.

Hp Jornada 680
« Odpowiedź #5 dnia: Marzec 26, 2005, 09:40:24 »
CF juz wiem gdzie zamotowac. Teraz sie męcze z polaczeniem z PC win XP Activ SYnc 3.8 , Problem jest taki ze nie mam RS232 w lapku mam przejściowke z USB ustawiona jako COM1 wiem ze chodzi bo robilem juz przez niz cokolwiek ,,, ale Jornady mi nie wykrywa. Odpala sie ASync załancza Jordane na niej wyskakuje jakis napis chyba szukanie połaczenia nie wiem bo po francusku :) szuka i nie znajduje gdzie moze byc problem ??

[Dodano: 2005-03-26 10:50:37]
Dzięki za pomoc i wskazówki Jakub , Połaczylem palma z PC zainstalowalem PCimcie Orinoko mam sygnał z nadajnika :) teraz jeszcze nie wiem gdzie ustawic i jak przegladarkę zeby kozystala z tego połaczenia i adresy IP ???