HDD Toshiba 2GB PCMCIA i Casiopeia A20 - szukam pomocy ;)

• 4 Odpowiedzi
  • 750 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Luty 23, 2006, 10:46:36 »
Witam.

Dopiero rozpoczynam przygode z PDA ;)

Posiadam antyczny A20 z kartą CF 64MB i chcialbym "uzbroic" go w dysk PCMCIA (Toshiba 2GB). Dysk sie uruchamia i jest widziany przez system tzn w informacji o systemie widnieje model dysku, a w informacji o kartach pamieci widzi tylko karte CF. Pytanie: co zrobic, by dysk PCMCIA byl widziany "normalnie" tzn jako dodatkowa pamiec? Byc moze brakuje mi jakiegos sterownika... :?:

Prosze o pomoc.

Pozdrawiam, Michał Chrobak

Re: HDD Toshiba 2GB PCMCIA i Casiopeia A20 - szukam pomocy ;
« Odpowiedź #1 dnia: Luty 23, 2006, 10:55:50 »
nie znam A20 i nie wiem jakie ma zlacza.
Ja w swoim hx4700 podlaczam takowy dysk PCMCIA 5GB przez adapter CF-PCMCIA i system widzi PCMCIe jako wlasnie CF bo do tego portu jest faktycznie podlaczony.

« Odpowiedź #2 dnia: Luty 23, 2006, 10:59:56 »
Miałem podłączony dysk 2,5  cala 6GB do IPAQa 3970 przez plecki i kieszeń z kartą PCMCIA (jeszcze gdzieś mam kieszeń może jest jakiś chętny) Działało to ze sterownikami z tej strony:http://www.tjotala.com/software/wince/storagebrickdriver/default.htm

Re: HDD Toshiba 2GB PCMCIA i Casiopeia A20 - szukam pomocy ;
« Odpowiedź #3 dnia: Luty 24, 2006, 14:10:18 »
Cytat: "kornac"
nie znam A20 i nie wiem jakie ma zlacza.
Ja w swoim hx4700 podlaczam takowy dysk PCMCIA 5GB przez adapter CF-PCMCIA i system widzi PCMCIe jako wlasnie CF bo do tego portu jest faktycznie podlaczony.

A20 ma zlacza: CF, PCMCIA oras RS-232. Rzecz w tym, ze wolalbym, aby dysk byl odczytywany bezposrednio z PCMCIA (bez dodatkowych przejsciowek). Dysk jest wykrywany(wyswietla model), ale nie wiedoczny jako pamiec. System to Windows CE 2.0.

Pozd MC

*

Offline andy_bez_wandy

• 4056
« Odpowiedź #4 dnia: Marzec 01, 2006, 18:48:15 »
wspolczuje baterii tego casio :-))

swoja droga mysle ze to sa ograniczenia wynikajace z konstrukcji samego OS i tego sie nie przeskoczyc, na tylko troche nowszym systemie bo ce 2.11 pro (vadem clio c-1050) 2gb microdrive IBM jest widziany bez problemu, czy to w slocie CF czy to w slocie PCMCIA