Hardware reset w DOT 320

• 5 Odpowiedzi
  • 1365 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Hardware reset w DOT 320
« dnia: Grudzień 25, 2003, 13:13:10 »
Witam.

Od kilku dni jestem szczęśilym posiadaczem DOT 320 i na początku mam z nim kłopoty. Zacząłem się nim bawić i ustawiłem sobie hasło na "1234" a następnie zresetrowałem kropka. Po restarcie pojawia się ekran gdzie mogę wpisać hasło - hasło oczywiście pamiętam ale nie wiem jak je wpisać. Na dole ekranu pojawia się komunikat "Tap here to show software keyboard" ale tapam i nic się nie dzieje. W dokumentacji jest napisane że pomaga "hardware reset" (czyli przez 4 sek trzymanie resetu i później naciśnięcie go raz jeszcze) ale niestety to nie działa. Owszem restartuje się - muszę zrobić kalibrację ekranu ale po kalibracji dalej mam okienko z hasłem. Co mam zrobić - POMOCY!!. A ha - chciałem nadmienić że niestety nie mam podstawki do synchronizacji kropka - tylko sam komputerek i zasilacz. Będę ogromnie wdzięczny za każdą sensowną sugestię.

*

Offline kanczug

• 19211
    • http://www.pdaclub.pl
Hardware reset w DOT 320
« Odpowiedź #1 dnia: Grudzień 25, 2003, 13:19:53 »
Jesli sie nie myle to by go uratowac musisz miec kabelek i nowy ROM do zaladowania. Ale to niech wypowie sie ktos kto mial DOTa. Poszukaj tez w archiwum tej czesci forum.

*

Offline andrul

• **
  • 189
Hardware reset w DOT 320
« Odpowiedź #2 dnia: Grudzień 25, 2003, 13:30:28 »
Nie wiem, ale z tego co ja pamiętam to hard-reset w DOT pomagał w tej sytuacji, a wykonywał ię go, po przez wciśnięcie przycisku reset (z przyutrzymaniem) i naciśnięcie z przytrzymaniem (5 s) przycisku power.

Hardware reset w DOT 320
« Odpowiedź #3 dnia: Grudzień 25, 2003, 13:47:10 »
Niestety ten sposób na hard-reset również nie działa - pojawia się okno kalibracji ekranu a po kalibracji pytanie o hasło. A może ktoś mi powie jak w tym okienku z pytaniem o hasło włączyć software keyboard - bo przecież hasło pamiętam tylko nie wiem jak je tam wpisać.

*

Offline andrul

• **
  • 189
Hardware reset w DOT 320
« Odpowiedź #4 dnia: Grudzień 25, 2003, 13:59:23 »
Właśnie ja, kiedy miałem DOT z ustawionym hasłem, za nic nie potrafiłem "ujawnić" klawiatury. Nie pamiętam jak, ale w końcu wyszedł mi hard-reset. Jeśli tego nie dokonasz, to rzeczywiście, tak jak pisał Jakub Kańczugowski, czeka Cię flashowanie. Ale do tego potrzebny jest jednak kabel :(:(:(

*

Offline mody313

• **
  • 236
Hardware reset w DOT 320
« Odpowiedź #5 dnia: Styczeń 04, 2004, 16:03:02 »
Witam

waldi - nie mam dla Ciebie dobrych wiesci :/ tez kiedys ustawilem haslo - i pamietam - to byl BARDZO DUZY blad; mi zadne hardresety nic nie daly - trzeba bylo flashowac ROM :(

pozdrawiam
mody