Gadu-gadu na Dot 320

• 4 Odpowiedzi
  • 814 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline korneliusz

• **
  • 147
  • Sprzęt: HP hx4700
Gadu-gadu na Dot 320
« dnia: Marzec 06, 2005, 15:53:27 »
Witam

Nie moge zupełnie nic uruchomić na tym palmtopie... MobileGadu, PocketGadu.... poprostu nic nie chce chodzić. Próbowałem instalować imov messanger i konfigurować przez transport gg, po stronie PC jest wszystko OK, ale DOT nie chce się połączyć z serwerem transportu gg... .  Z tego co rozmyślałem to powinno sie udać przez protokół ssh, łącząc się ze shell'em na którym jest zainstalowany np klient EKG, ale nie było by to zbyt wgodne, pozatym trzeba by wykupić konto shell.

Jeśli ktoś zna jakiś program który umożliwiał by kożystanie z sieci gg na tym PDA to bardzo proszę, chociaż wątpię aby był jakiś jeszcze program, raczej metoda jak to zrobić.

Pozdrawiam

*

Offline kanczug

• 19211
    • http://www.pdaclub.pl
Gadu-gadu na Dot 320
« Odpowiedź #1 dnia: Marzec 06, 2005, 16:15:06 »
MobileGadu ani Pocket Gadu nie beda dzialac na tym PDA poniewaz wymagaja systemu Pocket PC, a DOT ma tylko Windows CE .NET. Natomiast iMOV powinien dzialac. Nie wiem dlaczego u Ciebie to nie chodzi. Zrob to wedlug tego opisu... nie jest on robiony dla iMOV, ale wszystko bedzie analogiczne:
http://www.pdaclub.pl/view.php?news_id=8777

*

Offline korneliusz

• **
  • 147
Gadu-gadu na Dot 320
« Odpowiedź #2 dnia: Marzec 07, 2005, 16:58:24 »
No nie wiem o co chodzi, ale dalej mi ten iMOV nie działa...  . Nie pisałem o tym wcześniej, ale moze wina leży w tym ze neta mam przez USB i AnalogX Proxy? Z tego co czytalem w jego readme to obsługuje on niewiele portów, a moze Jabber korzysta akurat z któregoś który jest tutaj niedostępny.

*

Offline Kusiu

• 3968
Gadu-gadu na Dot 320
« Odpowiedź #3 dnia: Marzec 07, 2005, 17:33:07 »
Cytat: korneliusz
moze wina leży w tym ze neta mam przez USB i AnalogX Proxy?
Dokładnie, dlatego nie chodzi.

*

Offline korneliusz

• **
  • 147
Gadu-gadu na Dot 320
« Odpowiedź #4 dnia: Marzec 08, 2005, 19:19:10 »
A znacie jakiś inny sposób łączenia się z netem na tym palmtopie przez USB? Z tym komunikatorem to jest tak ze chcialem go zainstalować, żeby sprawdzić jak to działa i czy wogóle, to wszystko wpłynęło by na moją decyzję co do zakupu nowego tel przez który mógłbym sie łączyć z netem i korzystać właśnie z m.in. gg z czego najczęsciej chyba (no oprócz e-mail) bym korzystał w terenie.