Download softu dla Jornady 680

• 4 Odpowiedzi
  • 767 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline krzych

• *
  • 73
  • Sprzęt: HP Jornada 680; PSION 5mx
« dnia: Październik 20, 2005, 10:19:38 »
Szanowni uzytkownicy,
nie wiem, czy macie podobne spostrzezenia, ale ja poszukujac softu dla mojej J ornady 680 mam niekiedy klopot z okresleniem, czy dany soft sie nadaje, czy nie.. Ponadto bardzo przydatne byloby zasysanie tylko konkretnego pliku *.CAB  bezposrednio na PDA (lub przez karte CF, iRDA itp).
Mam taki pomysl, zeby w dziale DOWNLOAD umiescic w Win CE dzial HP Jornada i ten podzielic ewentualnie na kategorie softu (utils, graphics, web browsers itp. itd) - poddaje to do przemyslenia i przedyskutowania ADMINowi i Wam, czcigodni Clubowicze.
Pisze to w tym miejscu, a nie w dziale Spraw Organizacyjnych ze wzgledu na fakt, ze tu uzytkownicy Win CE zagladaja i sa chyba wieksze szanse na zauwazenie watku..
Jesli sie myle, to ADMIN przeniesie.. :)
Im bardziej poznaję ludzi...
Tym bardziej kocham zwierzęta...

« Odpowiedź #1 dnia: Październik 20, 2005, 11:20:04 »
A nie starczy Tobie tylko zaznaczenie przy każdym programie który pójdzie na Jornadzie np. WinCE SH3. Po co komplikować sobie życie i w nieskończoność zozbudowywać dział download. To jest bez sensu. Może wygodne dla początkujących ale o wiele bardziej praktyczne jest zaznaczenie przy każdej aplikacji czy pójdzie na Twojej platformie. A jak chcesz mieć wszystko w jednym miejscu ... to przecież masz takie strony. Nie zapominaj że jornada to straszliwy zabytek ma już 6 lat !!! Nikt już nie produkuje (no prawie) oprogramowania na taką platformę, i nawet gdyby było można zrobić taki dział to napewno by się już nie rozbudowywał. A poza tym, rządasz takiego działu zapominając że takie coś się nie robi samo. Żeby zrobić coś takiego, trzeba wywalić wiele czasu. Jak masz jego trochę ;) porozmawiaj z adminem, może sam byś coś takiego staworzył. Założę że by się zgodził.

*

Offline kanczug

• 19211
    • http://www.pdaclub.pl
« Odpowiedź #2 dnia: Październik 20, 2005, 12:42:56 »
Faktycznie HPC to juz historia, ale ja chetnie stworzylbym taki dzial z oprogramowaniem, tyle ze mam tylko dwie rece, niestety nie 11 palcow, a doba ma tylko 24 godziny. Zanim cos odpiszesz przeczytaj ten watek, szczegolnie dwa ostatnie posty:
http://www.pdaclub.pl/forum/posty.php?temat_id=23389

*

Offline krzych

• *
  • 73
« Odpowiedź #3 dnia: Październik 21, 2005, 11:36:29 »
Czytalem, czytalem i jak znowu zasiade do komputerka to moze cos sensownego (nie jestem tego pewien) napisze..
Na razie pozdrawiam

*

Offline krzych

• *
  • 73
« Odpowiedź #4 dnia: Październik 26, 2005, 12:34:51 »
Szanowni Clubowicze, nie naleze (prawdopodobnie jak wiekszosc z Was) do ludzi majacych zbyt wiele czasu.. Zdaje sobie sprawe, ze ADMIN ma wieeeele spraw klubowych na glowie i raczej takowy dzial nie powstanie natychmiast..
Ze swej strony natomiast oferuje przygotowanie zrzutow ekranu + krotki opis dla uzywanych obecnie przez mnie programow na Jornadzie 680. Ponadto przesle pliczki *.CAB, ktore trzeba odpalic na PDA.

PRZYPOMINAM, ze takiego *.CAB'a po uruchomieniu tracimy! Dlatego dobrze miec na StorageCard folderek INSTALL i tam potzrebne *.CABy a do instalacji COPY to desktop i ENTER

Nie deklaruje terminu/daty, bo na razie nie jestem pewien, kiedy mi sie uda.. Moze wczesniej, a moze dopiero po polowie listopada (tego roku naturalnie) :)