DoTel DOT340

• 8 Odpowiedzi
  • 1425 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

DoTel DOT340
« dnia: Kwiecień 18, 2008, 18:39:26 »
Posiadam takie PDA z WInCE NET 4.2pro , jest problem z uruchomieniem ,po wcisnieci resetu urzadzenie startuje ,laduje sie Ce pokazuja sie ikonki i po chwili sprzet sie zawiesza krzacząc przy tym obraz na ekranie .wyjmowalem baterie po kilka razy i nic nie daje.Dodam ze kilka razy odpalil sie normalnie i mozna bylo dlugo dzialac  .Nie posiadam kabla wiec nie wiem jak to naprawic ? Moze jest ktos na forum kto pomógłby mi naprawic ,ew wyslalbym palma do takiej osoby i jakis profit odpalil za to . Bede wdzieczny za minimalne nawet wskazówki.

*

Offline Kajetan Krykwiński

• 6211
    • Kocham Wieluń: dziennik internetowy poruszający zagadnienia związane z Wieluniem i okolicami
  • Sprzęt: Karton antyków. Albo i dwa.
Odp: DoTel DOT340
« Odpowiedź #1 dnia: Kwiecień 18, 2008, 18:54:42 »
Hmm... jeśli to ROM to nic nie zrobisz - do 340 nie widziałem jeszcze romów w necie. Raczej wygląda na uszkodzenie sprzętu

« Odpowiedź #2 dnia: Kwiecień 18, 2008, 19:09:08 »
a jakby sprobowac wrzucic soft od 320 ?? raczej nic nie ma do stracenia

*

• 6211
    • Kocham Wieluń: dziennik internetowy poruszający zagadnienia związane z Wieluniem i okolicami
« Odpowiedź #3 dnia: Kwiecień 18, 2008, 19:14:30 »
Uszkodzisz palmtopa - 320 wygląda jedynie podobnie, to w rzeczywistości zupełnie inne urządzenie

« Odpowiedź #4 dnia: Kwiecień 18, 2008, 20:57:45 »
zauwazylem jeszcze inny motyw tego palma , jak sie wlaczy i pracuje to na trybie suspend dziala nawet kilka dni i sie nie zawiesza , kurde o co cho ?? :/

*

• 6211
« Odpowiedź #5 dnia: Kwiecień 18, 2008, 21:01:36 »
To nie palm. O co chodzi z trybem Suspend?

« Odpowiedź #6 dnia: Kwiecień 18, 2008, 22:33:37 »
oj wiem ze nie palm chodzilo mi o palmtopa :P hehe a tryb suspend to wygaszenie, tryb czywania ,wtedy pda pracuje, ale ekran jest wygaszony.

*

• 6211
« Odpowiedź #7 dnia: Kwiecień 18, 2008, 22:41:31 »
Chwila. Suspend (Start->Suspend) to przecież wyłączenie handhelda  :wink: A wtedy trudno żeby nie "chodził"

« Odpowiedź #8 dnia: Kwiecień 18, 2008, 23:09:15 »
moze masz i racje , ale sprawa sie rozwiazala , wzielem DOTA na stół srubokret w dłoń  i sie zaczelo , rozlozylem maszynke i znalazlem przyczyne poszedl jeden z trzech stabilizatorow napiecia texas instruments TPS62007 ,powinien on dawac napiecie 3,3V a daje jakies 1,56V .Ukladzik ponoc da sie u nas kupic za cene 9zł, jutro bede szukal po firmach.Do zmierzenia napiec sklonil mnie post jednego z kolegow w temacie z uwalonym DOTem 320.Oczywsicie zdam relacje w temacie gdy uda mi sie lub nie naprawic maszynke.