Strona główna
Pomoc
Kalendarz
Zaloguj się
PDAclub.pl - Forum użytkowników technologii mobilnych
Pozostałe platformy
Windows CE (bez PNA/PND)
DOT 340 klawisze
« poprzedni
następny »
Drukuj
Strony: [
1
]
Do dołu
DOT 340 klawisze
10 Odpowiedzi
1407 Wyświetleń
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
McRancor
DOT 340 klawisze
«
dnia:
Kwiecień 03, 2005, 23:37:33 »
Witojcie!
Mam problem ponieważ nie działają mi klawisze w docie 340 na WinCE.NET 4.2
działają tylko te kierunkowe, reszta wogóle. W rejestrze wypatrzyłem że to kwestia pliku buttons.dll, ale podejżewam że powinny tam być wpisy funkcji poszczególnych klawiszy. Jeśli ktoś ma sprawne klawisze, niech zapoda jak wyglądają wpisy w rejestrze odnoszące się do klawiatury!
kanczug
19211
DOT 340 klawisze
«
Odpowiedź #1 dnia:
Kwiecień 03, 2005, 23:38:52 »
A kiedys te klawisze dzialaly? Jesli tak to pamietaj ze jak zrobisz twardy reset to wszystko powinno wrocic do normy.
McRancor
DOT 340 klawisze
«
Odpowiedź #2 dnia:
Kwiecień 04, 2005, 00:22:16 »
Twardy reset robiłem już kilka razy i nie pomagało, aczkolwiek klawisze z fizycznego punktu widzenia działają, tylko nie wiem jak przypisać im funkcje.
Tylko nie piszcie żeby flaszować palma, bo tego rozwiązania chce uniknąć, zresztą itak nie ma czym...
kanczug
19211
DOT 340 klawisze
«
Odpowiedź #3 dnia:
Kwiecień 04, 2005, 07:57:32 »
Nie ma w oknie settings apletu konfiguracji przypisania klawiszy?
McRancor
DOT 340 klawisze
«
Odpowiedź #4 dnia:
Kwiecień 04, 2005, 21:40:28 »
Nie ma, gdyby to było takie proste, to bym nie pytał. Trzeba je ustawić w rejestrze, tylko nie wiem gdzie, bo tam gdzie to powinno być, tego nie ma
virtua
79
DOT 340 klawisze
«
Odpowiedź #5 dnia:
Sierpień 06, 2005, 01:40:33 »
mam podobny problem z Medionem! ma kilka klawiszy sprzętowych a działaja tylko 2 i nie wiem jak reszte zmusic do działania! pomocy!
Nadal HTC HD2
kanczug
19211
DOT 340 klawisze
«
Odpowiedź #6 dnia:
Sierpień 06, 2005, 10:14:00 »
Najlepiej to zrob twardy reset. Jesli na czystym systemie beda dzialac to znaczy ze PDA jest OK. Jesli jednak rowniez nie beda funkcjonowac poprawnie to znaczy ze jest to juz usterka sprzetowa.
virtua
79
DOT 340 klawisze
«
Odpowiedź #7 dnia:
Sierpień 06, 2005, 10:43:18 »
wiesz jest to PDA z odblokowanym Windowsem CE i na oryginalnych aplikacjach Mediona typu Navi działają bez zastrzeżeń! Nie wiem tylko jak zmusić np. Automapę czy inne Navi do tego żeby korzystały z wszystkich klawiszy! a nie tylko z joga (tu da się dowolnie przypisac 5 jego "kierunków") pozostałych klawiszy Automapa nie widzi!
Powłoka dostarczana przez Mediona ma natomiast ich pełną obsługę!
poza Jogiem mam jeszcze 5 funkcyjnych i sterowanie głośnością i chciałbym jakoś to wykorzystać!
jak wiecie jak to pomóżcie!
Nadal HTC HD2
kanczug
19211
DOT 340 klawisze
«
Odpowiedź #8 dnia:
Sierpień 06, 2005, 10:51:47 »
Aaaa to ty mowisz o tym Medionie?
Tutaj moze byc problem. Musisz pogrzebac w rejestrze i zobaczyc jak wygladaja klucze przypisane do tych przyciskow - jakie ID maja te przyciski... i potem mozesz sprobowac zrobic nowe klucze na wzor tych z Pocket PC (jesli te oryginalne beda sie roznic) to wtedy Automapa (i inne programy) byc moze beda mogly korzystac z tych przyciskow (jesli zrobisz te klucze dokladnie w tym samym miejscu co sa w Pocket PC i podasz im te same nazwy + ID ktore masz w CE .NET). Oczywiscie to czysto teoretyczny wywod. Nigdy tego nie robilem... ale moze zadzialac.
Poklik
2379
DOT 340 klawisze
«
Odpowiedź #9 dnia:
Sierpień 06, 2005, 11:59:59 »
McRancor: Spróbuj zrobić tak jak jest tu napisane
http://simpad.pdaclub.pl/faq.htm#14
Co prawda, jest to opis dla SIMpada, jednak DOT ma podobny system, więc warto spróbować.
virtua
79
DOT 340 klawisze
«
Odpowiedź #10 dnia:
Sierpień 06, 2005, 14:31:38 »
tjaaaaaaaaaaa
moj rejestr wygląda całkiem inaczej! wyeksportowałem podklucze z klucza głownego
[HKEY_LOCAL_MACHINE\HARDWARE\DEVICEMAP\KEYBD]
i zostawiam wtajemniczonym do pobrania tu
http://www.boinc.org.pl/download/rejestr_key.rar
jeżeli ktoś potrafi coś z tym zrobić będzę baaaaaaaaaardzo wdzięczny za info!
niestety nie jestam aż tak biegły w temacie PDA i nie potrafię tu zbyt wiele zdziałać!
Nadal HTC HD2
Drukuj
Strony: [
1
]
Do góry
« poprzedni
następny »