Pocket Dos na Sharpie HC 4600 ( Jaki optymalny config ? )

• 3 Odpowiedzi
  • 611 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Luty 03, 2007, 20:24:03 »
Witam!
Zainstalowałem na swoim cudeńku ;] PocketDosa , i wszystko ładnie itp itd, tylko czemu Prince of Persia tak wolno działa?? Czy możecie mi podać ustawienia do Konfiguracji PocketDosa, dzięki którym będzie on szybciej chodził?
Chodzi mi o to co ustawić w Display, System itp ;]

Pozdrawiam Mateusz Kurowski

*

Offline Kajetan Krykwiński

• 6211
    • Kocham Wieluń: dziennik internetowy poruszający zagadnienia związane z Wieluniem i okolicami
  • Sprzęt: Karton antyków. Albo i dwa.
« Odpowiedź #1 dnia: Luty 03, 2007, 20:25:49 »
Działa wolno i nic na to nie poradzisz - PoP działa dość wolno na 386/33MHz a tu masz 8086(montowany w pierwszych pecetach) około 8mhz. Testowałem :)

« Odpowiedź #2 dnia: Luty 03, 2007, 20:59:41 »
Kitor
Zauważyłem ,że Turbo Pascal 5.5 i Turbo C 2.01 działa ^^ chociaż tyle dobrze :) , i moje programy z PC działają bezproblemowo :D

a co do gier to jakbyś mógł napisać listę gier które działają na PocketDosie na Sharpiku ;] mi by zależało na Prince of Persia , Xonixie, prehistorik x] , i co tam jeszcze ^^

Pozdro Mateusz Kurowski

*

Offline Kajetan Krykwiński

• 6211
    • Kocham Wieluń: dziennik internetowy poruszający zagadnienia związane z Wieluniem i okolicami
  • Sprzęt: Karton antyków. Albo i dwa.
« Odpowiedź #3 dnia: Luty 03, 2007, 21:45:52 »
Za bardzo mi się nie chce wgrywać wszystkiego (gdy przyszedł mój nowy pda, shapowi zrobiłem hard reseta), ale z programów użytkowych, to na pewno działa MS Word 4 dos 5.5 i Windows 3.0. Polecam stronkę http://www.doslife.org/ na której jest dużo programów dla dosa i win 3x które albo są darmowe, albo udostępniono je za darmo