W swoim archiwum mam następujący opis (nie jest mojego autorstwa).
Najpierw musisz zainstalować w kropku znany wszystkim patch do IrDA - pojawi ci się po tym przy ustawianiu połączeń infrared modem.
Następnie Settings->Connections->Make New connection. Wybierz Dial-Up Connection. W polu Select a modem wybierz Infrared modem. Następnie pole Configure gdzie wybierasz w polu Baud Rate 57600 lub 115200, w zależności jaką szybkość obsługuje telefon. Potem zakładka Call Options w polu special modem commands... wpisujesz +cgdcont=1,"ip","erainternet"
Potem OK i Next. W następnym oknie wpisujesz przy numerze telefonu *99***1# i Finish. Oczywiście we właściwościach wybierania numeru musisz usunąć dzwonienie z prefiksami kraju i miejscowości.
Na koniec wybierasz łączenie i jako hasło i użytkownika wpisujesz erainternet.
Po tym wszystkim powinien ci sie połączyć bez problemu. Ustawienia numeru, hasła, użytkownika i specjalnych komend modemu dotyczą ERY.
Aby używać przeglądarki z tym połączeniem musisz wykonać :
Settings->Control Panel -> internet options -> connection w polu autodial musisz wybrać nazwę połączenia, które wcześniej stworzyłeś.
Dla Inboxa we właściwościach wcześniej stworzonego konta internetowego w polu Connection wybierasz nazwę połączenia, które wcześniej stworzyłeś.
U mnie w ten sposób wszystko chodzi.