Dot 320,jak podlaczyc do noki 6310i

• 3 Odpowiedzi
  • 1289 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Lucar

• 28
« dnia: Wrzesień 02, 2003, 09:32:59 »
Mam pytanko czy komus udalo sie podlaczyc kropka do Noki 6310i tak zeby mozna bylo kozystac z internetu via gprs ?

Pozdrawiam Lucar

*

Offline kanczug

• 19211
    • http://www.pdaclub.pl
« Odpowiedź #1 dnia: Wrzesień 02, 2003, 09:51:45 »
Nie mam kropka, ale wydaje mi sie ze potrzebny jest ci nowszy system albo IR Patch (nie wiem czy on juz jest standardowo w nowszym CE .NET)

*

Offline Lucar

• 28
« Odpowiedź #2 dnia: Wrzesień 02, 2003, 11:25:14 »
Mam ir patcha
ale podczas proby laczenia wyskakuje mi komunikat ze serwer mnie rozlacza :(

*

Offline Kusiu

• 3968
« Odpowiedź #3 dnia: Wrzesień 02, 2003, 17:08:13 »
W swoim archiwum mam następujący opis (nie jest mojego autorstwa).

Najpierw musisz zainstalować w kropku znany wszystkim patch do IrDA - pojawi ci się po tym przy ustawianiu połączeń infrared modem.
Następnie Settings->Connections->Make New connection. Wybierz Dial-Up Connection. W polu Select a modem wybierz Infrared modem. Następnie pole Configure gdzie wybierasz w polu Baud Rate 57600 lub 115200, w zależności jaką szybkość obsługuje telefon. Potem zakładka Call Options w polu special modem commands... wpisujesz +cgdcont=1,"ip","erainternet"
Potem OK i Next. W następnym oknie wpisujesz przy numerze telefonu *99***1# i Finish. Oczywiście we właściwościach wybierania numeru musisz usunąć dzwonienie z prefiksami kraju i miejscowości.
Na koniec wybierasz łączenie i jako hasło i użytkownika wpisujesz erainternet.
Po tym wszystkim powinien ci sie połączyć bez problemu. Ustawienia numeru, hasła, użytkownika i specjalnych komend modemu dotyczą ERY.

Aby używać przeglądarki z tym połączeniem musisz wykonać :
Settings->Control Panel -> internet options -> connection w polu autodial musisz wybrać nazwę połączenia, które wcześniej stworzyłeś.

Dla Inboxa we właściwościach wcześniej stworzonego konta internetowego w polu Connection wybierasz nazwę połączenia, które wcześniej stworzyłeś.
U mnie w ten sposób wszystko chodzi.