Jornada720/StorageCard

• 4 Odpowiedzi
  • 635 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline wobo

• 387
  • Sprzęt: MOTOROLA ATRIX 4G AT&T
Jornada720/StorageCard
« dnia: Listopad 10, 2004, 21:36:36 »
Witam
Jak udostepnic pamiec z CompactFlasha dla danych i oprogramowania?

*

Offline kanczug

• 19211
    • http://www.pdaclub.pl
Jornada720/StorageCard
« Odpowiedź #1 dnia: Listopad 10, 2004, 21:47:07 »
Ale ossozzzi? Nie wiem czy dobrze rozumiem... ale chyba chcesz by pamiec z karty CompactFlash dodala ci sie do pamieci RAM PDA. No niestety to nie dziala w ten sposob. Pamiec karty dostepna jest jako osobny naped typu storage - czyli do przechowywania plikow/instalowania programow itd. Nie bedzie dzialac jako pamiec operacyjna.

*

Offline wobo

• 387
Jornada720/StorageCard
« Odpowiedź #2 dnia: Listopad 10, 2004, 22:35:38 »
juz wyjasniam

W system properties w panelu sterowania mam zakladke memory na ktorej widac ile pamieci jest zajete a ile wolne. I widze tylko pamiec z ROMu. A mam zainstalowana karte CF 512MB. MOze to normalne ze jej nie widac skoro mam tam tylko 20352kB dla danych i 12188kB dla programów.

Chcialbym przeniesc wszelkie zainstalowane programy i pliki na Compact Flash aby wiecej pamieci zostalo w ROMie. Moze to troche przyspieszy Jornade?

Jak mam wiele aplikacji otwartych to wiecej ROMu przyspiesza ich dzialanie

Jeszcze jedna sprawa:
cache Internet Explorera i inne tego typu pliki mogly by byc tez na CF bo sa pamieciozerne.

I ostatnia:
Czy w J720 mozna edytowac rejestr? Jesli tak, to czym?

Z gory dzieki

[Dodano: 2004-11-10 22:38:42]
...MOze to normalne ze jej nie widac skoro mam tam tylko 20352kB dla danych i 12188kB dla programów....

Chodzilo mi oczywiscie o rozmiar ROMu jaki podaje zakladka memory.

*

Offline kanczug

• 19211
    • http://www.pdaclub.pl
Jornada720/StorageCard
« Odpowiedź #3 dnia: Listopad 10, 2004, 22:51:09 »
Mylisz pojecia. ROM to jest obszar gdzie zainstalowany jest system operacyjny. Natomiast RAM to jest pamiec gdzie masz wszystkie instalowane przez siebie programy - im wiecej wolnego RAMu tym wiecej aplikacji moze jednoczesnie pracowac. Z ta szybkoscia ich pracy to nie jest do konca tak ze wszystko przyspieszy jak bedzie wiecej pamieci - to nie PC.

By "przeniesc" aplikacje na karte pamieci w czasie instalowania programow przez ActiveSync nalezy na pytanie "czy instalowac do standardowej lokalizacji" odpowiedziec przeczaco, po czym z rozwijanego okienka wybrac StorageCard czy CF Card... nie wiem jak Jornada nazywa ten naped.

Polecam przeczytanie dwoch pierwszych rozdzialow dzialu dla poczatkujacych.

[Dodano: 2004-11-10 22:52:20]
Edytowac rejestr mozna np. PHM RegEdit'em. Cache mozesz chyba przeniesc na karte edytujac wlasnie rejestr.

*

Offline wobo

• 387
Jornada720/StorageCard
« Odpowiedź #4 dnia: Listopad 10, 2004, 23:10:18 »
Jasne - wiadomo ze ROM edytowalny to RAM sorry - uproszczenie slowne niefortunne..

Dzieki za program PHM RegEdit dziala