Compaq C-series 2000C i WLAN PCMCIA WL100

• 6 Odpowiedzi
  • 790 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline irek

• 14
  • Sprzęt: Ipaq h3970, Samsung Omnia, SPV M3000
« dnia: Marzec 11, 2005, 21:47:55 »
Wiatm wszystkich.
miałem już do czynienia kilkoma PDA ale od niedawna mam Compaq 2000C (tak z ciekawości :) ) z win CE 2.11 (z tym systemem jeszcze nie miałem do czynienia) i mam problem z uruchomieniem w nim kart wi-fi PCMCIA WL 100. W moim przekonaniu robię wszystko poprawnie a karta nie rusza w zadny trybie ani ad-hoc, ani infrastrukture. W laptopie pracuje poprawnie i z AP i ad-hoc, wcześniej pracowała w pleckach z iPaq 3630 i wszystko było O.K. ale to inny sytem (nowszy).sterowniki dla WinCE 2.11 są nowe ze strony HP firmware kart 0.8.0 (jak zaleca compaq) i nic ........ Może komuś (kiedyś, dawno temu :)) ) udało się uruchomić  taki tandem, może Jornada 680 lub 620, albo inny hendheld z winCE 2.11 robił podobne problemy.  

*

Offline kanczug

• 19211
    • http://www.pdaclub.pl
« Odpowiedź #1 dnia: Marzec 11, 2005, 23:12:19 »
A jakie sa to problemy? Karta sie wlacza?

*

Offline irek

• 14
  • Sprzęt: Ipaq h3970, Samsung Omnia, SPV M3000
« Odpowiedź #2 dnia: Marzec 12, 2005, 11:54:50 »
Witam
widzę że admin czuwa i jest szybka reakcja.
Tak, karta jest rozpoznawana przez system tylko nie widzi ani AP (a stoi o metr od niego) w trybie infrastructure ani innych kart w trybie ad-hoc. konfiguracja sieci czyli protokołu TCP/IP -  IP, DNS i pozostałe sprawy dla tej kart są prawidłowe i przyjęte przez system a pomimo to czerwona ikonka w trayu, kiedy przełącze na tryb Pseudo AdHoc (ale nie wiem co to za tryb, w innych kartach go nie ma) ikonka robi się zielona jakby się z czymś połączył, ale nic go w sieci nie widzi (ping dla tego IP z innych stacji nie odpowiada). kiedy włączę rescan ( w trybie infrastructure)  wyskakuje komunikat "Unable to communicate with device driver. error=10.6" . Próbowałem już kilka razy przeinstalować sterowniki dla tej karty ale nie pomogło. W necie nie mogę znaleźć innych niż te na stronie HP a na płytce od wl100 nie ma sterowników dla winCE. Może ktoś ma starszą wersję sterowników, niż te które udostępnia HP (SP 15585) i wie że działają z winCE.    

*

Offline kanczug

• 19211
« Odpowiedź #3 dnia: Marzec 12, 2005, 17:48:57 »
Powiem Ci ze ja z ta karta na Windows CE 3.0 (Handhedl PC 2000) rowniez mialem same problemy. Dopiero jak sciagnalem inne sterowniki (nie oryginalne tylko jakiejs innej firmy) to to ruszylo. Dopiero jutro w domu bede mogl sprawdzic jakie to byly drivery, wiec jak cos znajde to napisze. Przypomnij sie wieczorkiem jutro.

« Odpowiedź #4 dnia: Wrzesień 26, 2005, 19:38:52 »
mam nadzieje ze admi tu jeszcze zajrzy :)
mam wlasnie compaqa 2000c i chce do niego dokupic karte wifi, jaka powinienem wybrac zeby dzialala ?

mam windowsa ce 2.0 na palmie

dzieki za info

*

Offline kanczug

• 19211
« Odpowiedź #5 dnia: Wrzesień 29, 2005, 20:51:37 »
Sprzet jest bardzo stary i ciezko bedzie uruchomic WiFi na takim PDA. W tym dziale forum jest kilka watkow na temat bojow z kartami WiFi i LAN w takich PDA. Proponuje je poczytac (niektore sa przyklejone). Natomiast tutaj znajdziesz liste kompatybilnych z tym systemem urzadzen:
http://www.hpcfactor.com/hcl/

« Odpowiedź #6 dnia: Wrzesień 29, 2005, 23:19:28 »
nom tez do tego doszlem

chyba jednak z tego zrezygnuje bo urochomilem neta w hpc przez stacje dokujaca, ale nie wyglada to za ciekawie wiekszosc strony sie nie otwiera, jesli wogole sie otworzy :) pliki to se moge przeslac przez kabel

aha no i gg nie ma pod win ce 2.0

pozdro