Nokia card phone 2.0 i Nec MP 790

• 2 Odpowiedzi
  • 736 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Wiotek

• **
  • 225
  • Sprzęt: Za mało miejca by wypisać wszystko ;p
Nokia card phone 2.0 i Nec MP 790
« dnia: Październik 15, 2008, 19:23:22 »
Witam  B)

Chciałem się spytac (przed zakupem) jak  ta karta by funkcjonowała z tym sprzęciorkiem (Nec MP 790). Czy są do niej sterowniki od producenta?? Chciałbym jej używac do internetu po gprs i do wysyłania sms-ów. Wiem, że do neta by działała, ale sms-y?? Z góry wielkie dzięki.

Pozdrawiam:
Wiotek

P.S.
Jeśli ktoś ma linka, lub gdzieś mu się walają stery do tej karty to niech mi podeśle na maila: wojtek_l1@o2.pl
Przed zakupem wolę przetestowac sterownik, czy ruszy :)
A i jeszcze jedno: wątpię w to, ale jest może jakiś soft, który umożliwiłby dzwonienie do kogoś z hpc po tej karcie??
Z góry dziękuję za fatygę
« Ostatnia zmiana: Październik 15, 2008, 19:50:14 wysłana przez Wiotek »

Odp: Nokia card phone 2.0 i Nec MP 790
« Odpowiedź #1 dnia: Październik 28, 2008, 15:41:27 »
Korzystam z tej karty na tym sprzęcie. Nie narzekam. Nie miałem potrzeby wysyłania z niej smsów, ale skoro dostaję poprzez nią smsy to pewnie wysyłać też można. Starowniki pobrałem ze strony producenta. Jeżeli chodzi o dzwonienie to jest coś takiego
http://m-internet.com/products/ncpm131/ncpm.asp
z tego programu też nie korzystałem, ale wygląda na działającego na 790

Trochę się zamotałem. Posiadam dwie karty nokii, obie pasują do neca 790 a są to card phone 2.0 i d 211.
Korzystam głównie z d211 z niej mam gprs. Card phone 2.0 ewentualnie mogę odsprzedać
« Ostatnia zmiana: Październik 29, 2008, 09:54:19 wysłana przez śruba_nowa »

*

Offline Wiotek

• **
  • 225
  • Sprzęt: Za mało miejca by wypisać wszystko ;p
Odp: Nokia card phone 2.0 i Nec MP 790
« Odpowiedź #2 dnia: Listopad 05, 2008, 21:59:25 »
Witam
Dziękuję za odp :ok:, i przepraszam, że tak późno odpowiadam :oops: . Sterowniki działają, lecz po odpaleniu programu pisze, że nie znalazł karty (dziwne by było jakby ją znalazł  :E). Wygląda na to, że by poszło na moim NECiu. A ile chciałbyś za tą kartę? Tak myślę, czy warto kupować...