BE-300 problemy

• 7 Odpowiedzi
  • 1307 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

BE-300 problemy
« dnia: Lipiec 01, 2004, 15:24:23 »
Witam

Troche na wariata kupiłem tego palma i teraz mam problemy. Może ktoś mi pomoże.
1. System jaki na nim jest w stanie opłakanym. Jakies kawałki programów. Nie wiadomo co i jak. Najchętniej zrobił bym mu format. Można WinCE przeinstalować. Płytek od niego nie mam - (mają być mi dosłane) ale nic nie wiadomo aby tam był system.
2. Problem drugi jest dużo gorszy. Do niego była karta CF 128MB. Nigdy z nim nie pracowała. Karta sprawna bo sprawdziłem w innm palmem. Jak wsadzam tą karte (w BE-300) dostaje informacje ze znajduje karte ale nie wie co to jest. Ktoś wie jak ten problem rozwiązać.

To narazie tyle po kilku godzinach walki. Z góry dzięki za pomoc.

*

Offline Kusiu

• 3968
BE-300 problemy
« Odpowiedź #1 dnia: Lipiec 01, 2004, 15:47:18 »
Musisz zrobić tzw. Hardreset tzn. przywrócić ustawienia fabryczne. Dokładną procedurę znajdziesz w instrukcji obsługi (Restoring Factory Defaults):
http://ftp.casio.co.jp/pub/world_manual/ce/en/be300/be300hwe.pdf

Niestety jest ona dość dziwna gdyż wymaga oryginalnej płyty.

Prawdopodobnie wyjęcie baterii przyniesie podobny efekt chociaż może się to okazać trochę ryzykowne (przynajmniej takie wrażenie odniosłem czytając forum) dlatego zalecam ostrożność.

BE-300 problemy
« Odpowiedź #2 dnia: Lipiec 01, 2004, 23:00:55 »
Cytat: Kusiu
Prawdopodobnie wyjęcie baterii przyniesie podobny efekt chociaż może się to okazać trochę ryzykowne (przynajmniej takie wrażenie odniosłem czytając forum) dlatego zalecam ostrożność.

Nacisnołem guzik resetu z boku BE-300 i cos dziwnego sie stało. Juz dzisiaj go kilka razy naciskałem. Palm pisze starting napis gasnie i zostaje tylko podswietlenie ekranu. swieci tak na szaro. Ktoś wie co zepsułem.

PS. nie raguje na guziki. Nawet na wyłacznik.
PS2. Nie jestem pewien ale chyba z rozpędu wyjołem karte CF bez wyłaczania go. To mogło mu zaszkodzić.

BE-300 problemy
« Odpowiedź #3 dnia: Luty 02, 2005, 13:43:31 »
Mam podobny problem! Wyswietla sie tylko jasny ekran i nic poza tym. Prosze o jakas pomoc. Palm nie chce mi sie poza tym polaczyc z kompem przez USB. Po resecie palm pyta sie czy przywrocic system z CF lub z dysku.Ale pomimo tego ze nie moge sie polaczyc  z kompem chcialbym przywrocic system z CF jednak nie wiem jak wgrac system na CF by z tej karty sie zainstalowal!!Prosze o pomoc!!!

*

Offline kanczug

• 19211
    • http://www.pdaclub.pl
BE-300 problemy
« Odpowiedź #4 dnia: Luty 02, 2005, 19:32:07 »
Karty pamieci mozesz spokojnie wyciagac w czasie pracy PDA. Musisz zrobic twardy reset a nie miekki reset. Miekki reset to tylko rysikiem w otworek a twardy reset to bardziej zlozona kombinacja klawiszy, ktora wymazuje wszystko poza systemem.

BE-300 problemy
« Odpowiedź #5 dnia: Luty 03, 2005, 22:36:50 »
Ja robilem reset na wszystkie sposoby i nawet odpinalem bateria.Dalej to samo.Jasny ekran i nic wiecej.O co chodzi!!??Nie wiem co robic.

*

Offline kanczug

• 19211
    • http://www.pdaclub.pl
BE-300 problemy
« Odpowiedź #6 dnia: Luty 03, 2005, 23:26:09 »
Co to znaczy ze na wszystkie sposoby? Jestes pewien ze zrobiles twardy reset? Odpiecie baterii tez wywola twardy reset, ale po kilku / kilkudziesieciu minutach.

BE-300 problemy
« Odpowiedź #7 dnia: Grudzień 29, 2005, 13:32:04 »
wcisnij power, przytrzymaj wcisniety klawisz Ok i nacisnij reset nie puszczaj OK az do pojawienia sie menu dziei ktoremu zrobisz tzw ,restore'a ,musisz miec zainstalowany w komputerze pc connect i posiadac plik ROMu,pozdrawiam