Autorozmieszczanie ikon na pulpicie w Jornada 680

• 3 Odpowiedzi
  • 719 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Październik 16, 2005, 23:49:32 »
Mam pytanko!!Co zrobic by ikony na pulpicie, które mam całkiem nieposzeregowane, rozmieścić tak, by to się trzymało kupy (czyt. by były równo rozmieszczone na pulpicie). Dawniej o ile pamiętam wystarczał miękki reset, teraz juć chyba nie:/ I jeszcze jedna sprawa od razu..otóż po kliknięciu na ikonkę panelu sterowania (z prawej strony obok ekranu, u góry), gdy otworzy mi się ten panel pokazujący m. in. stan baterii, ekran jakby się z prawej strony urywa i nie jestem w stanie zobaczyć ile jeszcze kresek mam w baterii. To taka błahostka, ale mnie denerwuje. Proszę o pomoc.

*

Offline zefir

• 15
« Odpowiedź #1 dnia: Październik 17, 2005, 14:58:58 »
jeśli chodzi o iknony to
'alt' + klik na pulpit i z menu wubrać rozmieszczenie ikon...

« Odpowiedź #2 dnia: Październik 17, 2005, 21:59:36 »
No to do tego wątka doklejam jeszcze jedno zapytanie, dziękując za poprzednią pomoc:)A mianowicie...czy jest możliwość zmiany rozmiaru ikon pulpitowych i zmniejszenia czy tam zwiększenia czcionek pod nimi??

*

Offline HSM

• **
  • 188
« Odpowiedź #3 dnia: Październik 17, 2005, 22:37:34 »
Zmiana rozmiaru ikon raczej nie wchodzi w grę - chyba, żeby samemu stworzyć ikony o mniejszych rozmiarach i jakoś wskazać systemowi te zamienniki. Tu kłaniają się wszelkie strony poświęcone modyfikacjom wyglądu WinCE (np. a la XP).
Z czcionkami będzie łatwiej. O ile pamiętam w rejestrze (gdzieś w kluczu HKLM\System - szczegółów nie pomnę)znajdują się klucze i wartości odpowiedzialne za rodzaj, krój i wielkość czcionek systemowych.