Wersja softu w Navroad NR430BT a "zawieszanie się"

• 6 Odpowiedzi
  • 941 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Wersja softu w Navroad NR430BT a "zawieszanie się"
« dnia: Czerwiec 23, 2007, 23:16:38 »
Witam,

Mam pytanie do użytkowników Navroad'a. Jaką macie wersję softu (Menu Ustawienia --> Informacje)?
U mnie jest:
OS Version: Windows CE5.0 (1.0.9)
Application version: 1.0.5

W teście na PDAClub jest na zdjęciach: 1.0.2a/1.0.2 i nie napisano o poniższych problemach

U mnie jest problem z częstym zawieszaniem się Automapy, np. Fatal Application Error lub obraz "wisi" a dźwięk jest nadal, lub zawiesza się i słychać cały czas jedną głoskę. Np. podczas kilkunastominutowej jazdy potrafi się zawiesić kilka razy. Problem praktycznie nie występuje, gdy urządzenie podłączę do zasilania :)

Przypuszczam, że moja wersja może mieć jakiś błąd, gdy nie ma podłączonego zasilania, mimo, że bateria jest pełna.
Czy może to ktoś potwierdzić z wersją 1.0.9/1.0.5 ?

Może ktoś ma już nowszą i może też zrobić test.

Pozdrawiam
Skrzat

*

Offline Kargul.pl

• 303
  • Sprzęt: Mitac Mio269+ WinCE 4.2 .NET
Odp: Wersja softu w Navroad NR430BT a "zawieszanie się"
« Odpowiedź #1 dnia: Czerwiec 24, 2007, 11:50:01 »
Dogrywałeś jakieś dll-e??? np. AYGSHELL.DLL?

« Odpowiedź #2 dnia: Czerwiec 24, 2007, 13:12:04 »
Ja także posiadam wersje
OS Version: Windows CE5.0 (1.0.9)
Application version: 1.0.5 
+ Automapa 4.01
Na razie  (przejechałem z tą nawigacją około 300km) nie zauważyłem takich problemów, navroad nie zaliczył jeszcze ani jednego zwisu.

« Odpowiedź #3 dnia: Czerwiec 24, 2007, 13:46:01 »
Nie dogrywałem żadnych plików, czasami nawet sam navroad po uruchomieniu się od razu się zawiesza (Fatal Apllication Error) zanim coś uruchomię. Np. aplikacji do ubtphone (zestaw głośnomówiący) potrafi się zawiesić.
Zauważyłem też, że gdy zjadę z trasy i program wyznacza nową, to jest większa szansa że się zawiesi niż jadąc wg wskazówek Automapy. Tak jakby Navroadowi brakowało pamięci albo cuś.

Teraz jadę na urlop i zrobię ponad 1000 km, poobserwuję zachowanie i może oddam po powrocie do serwisu.
Automape mam 4.0.1 (339), więc najnowszą.

*

Offline Kargul.pl

• 303
  • Sprzęt: Mitac Mio269+ WinCE 4.2 .NET
« Odpowiedź #4 dnia: Czerwiec 24, 2007, 18:36:26 »
A nie dodawałeś bibliotek dla navroada? Tam chyba jest właśnie AYGSHELL.dll.

« Odpowiedź #5 dnia: Czerwiec 24, 2007, 20:02:43 »
Jak już napisałem wcześniej, nie wgrywałem żadnych bibliotek. Czy sugerujecie, ze mam je dograć?

*

Offline Kapitan Pazur

• 11296
  • Sprzęt: iPhone 5, Xperia Z3 Compact
« Odpowiedź #6 dnia: Czerwiec 24, 2007, 20:37:44 »
powinien działać bez dogrywania czegokolwiek... jeśli wiesza się na firmowej nakładce to coś jest nie tak

co do podejrzenia o brak pamięci - ile masz jej wolnej? Z tego co pamiętam z zabawy taką maszyną to jest tam suwaczek program/storage i może faktycznie coś się przestawiło