D.O tel. dot 340 - prosze o pomoc ;)

• 6 Odpowiedzi
  • 1122 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Marzec 04, 2007, 19:52:28 »
mam pare pytan na ktore nie dostalem odp. na innym forum a widze ze tu tez ludzie majacy glowe do palmow sa ;)

ktos mi napisal ze moge miec problemy z odpaleniem czegokolwiek, bo jestem laikiem (taka prawda pierwszy moj palm ;) )

a teraz paare moich pytan ;)

"hm czyli mowisz ze bede mial problemy z odpaleniem jakiego kolwiek programu itd ? RazzP hmm wlasnie bo podobno w. moblile to jest tylko nakladka na CE, da sie ja jakos doinstalowac ? ale z mozliwoscia odinstalowania ? RazzP no i jakie karty pamieci moj palm obsluguje ? :P wiem ze te CF, alee ten teges, 2gb obsluzy spokojnie ? albo 4gb ?"

"no tak kolejne pytanie, da sie zainstalowac jakies spolszczenie czy cos ?:P mi tam angielski nie przeszkadza, ale przydalo by sie ;) no i wogole lepiej poszukac kabla usb do tego palma czy nie bawic sie z tym i kupic czytnik kart i na karte sobie wrzucac ? ;)) do wrzucania na karte chyba mi nie potrzeba zadnego programu nie ? :P xD

edit/
dodatkowo mam pytanie jeszcze :D moze zaproponiujecie jakis fajny program (jezeli takie sa i tak sie da) zeby mozna bylo zmieniac opcje ekranu, tj czy ma byc poziomo czy pionowo ;) slyszalem ze sa, ale nie znam sie wiec prosze o pomoc ;)"

bylbym b.b.b.b. wdzieczny gdyby ktos mi pomogl :D

*

Offline Poklik

• 2379
    • http://www.poklik.yoyo.pl
  • Sprzęt: eee... 901
« Odpowiedź #1 dnia: Marzec 04, 2007, 20:14:01 »
Odpalić to odpalisz, głównie programy dla Handheldów. Sporo programów dla PPC też pójdzie jednak często będziesz musiał ogrywać odpowienie biblioteki. Jednak licz się z tym, że wiele softu wogóle nie ruszy, nawet z potrzebnymi bibliotekami.

Żadnego spolszczenia nie instaluj, CE .NET to dobry system, po co go psuć?

Także marne szanse, że znajdziesz do niego kabel, czy podstawkę, już wielu przed tobą szukało i jak dotąd było to niewykonalne (chyba, że zrobisz sobie sam). Ja korzystam tylko z czytnika i jest ok.

Co do obracania, to pomimo, że jest to już stary system to już w nim bło wbudowane obracanie ekranu. :D Nie działa może idealnie, ale ważne, że jest.

« Odpowiedź #2 dnia: Marzec 04, 2007, 20:18:01 »
duzo softu nie pojdzie wogole ? hm, to nie lepiej zainstalowac WM ? to jest niby tylko nakladka na CE ale ja sie nie znam :PP o jest obracanie :D fajno, a z tym kartami pamieci ? obsluzy mi spokojnie 2gb i 4gb czy nie ? ;> bo nie wiem czy kupowac 1gb czy 2gb czy moze 2x1gb ale wolal bym 1x2gb, a znasz jakies stronki ze schematami do kabla albo stacji ? ;)

/edit
No i oczywiscie czy jezeli zmiana systemu by sprawila ze by mi chodzilo duuuuzo wiecej, to czy ktos mi w tym pomoze ? :D czy lepiej przy CE zostac ;>

*

Offline Poklik

• 2379
« Odpowiedź #3 dnia: Marzec 04, 2007, 20:49:19 »
Niestety, ale jesteś skazany na CE .NET, producent nie wydał upgrade do WM (i nie wyda). Ale nie martw się, CE .NET ma wbudowaną, w odróżnieniu od WinMobile, masę użytecznego softu, n.in. normalny Internet Explorer 5.5 (masz PEŁNĄ obsługę JS), w pełni funkcjonalny pulpit i pasek zadań, explorer, Media Player odtwarzający nawet midi i wiele, wiele innych. Sam system w praktyce to jest bardzo podobny do Win98/XP. Do tego instalujesz Virtual Desktop, ustawisz rozdzielczość na 640x480 i... to robi wrażenie.  :surprised: Taki system na x50v to jest to. :ok: (ahh... rozmażyłem się...).
Co do kart to niestety nie mam zielonego pojęcia. Ja tam słyszałem, że palmtopy mogą czytać bez problemów nawet 8gb microdrive, jednak jak to jest naprawdę to ci naprawdę nie mogę powiedzieć.
Schematów niestety także żadnych nie mam, jednak karta w zupełności zastąpi kabelek. :)

« Odpowiedź #4 dnia: Marzec 04, 2007, 20:55:48 »
hm, w tym palmie akurat nie bede miec neta ;) szkoda, ale zal mi kasy, jak sie obeznam co mozna robic na palmie itd, pewnie za rok moze dwa bedzie mi niezbedny wpracy ;) a poki co pare pytan co do tego co mowiles "Do tego instalujesz Virtual Desktop, ustawisz rozdzielczość na 640x480" - ten palm ma rozdzielke 320x240 nie ? da sie powaznie realna rozdzielczosc 640x480 uzyskac ? :O a nic nie spieprze na pewno bawiac sie tym programem ? :PP

/edit
jakbys mogl  to wyslij mi ten program na szakal_gt@wp.pl ;) dzieki z gory

*

Offline Poklik

• 2379
« Odpowiedź #5 dnia: Marzec 04, 2007, 21:17:40 »
Jeżeli net ci nie potrzebny to nie instaluj Virtuala. Palmtop przez niego zwalnia i oczywiście obraz robi się mnie czytelny, ponieważ jak już zauważyłeś DOT ma rozdzielczość 320x240, więc program ten usuwa co drugi piksel ściskając ekran. Zresztą zobacz to:

Oficjalna strona: http://www.nyditot.com/Home.asp

A co do tego, czy nie uszkodzi on palmtopa, to na WM jest to nie możliwe, jednak podobno na DOT320 dla Ell'a uszkodziło system i musiał go przeflashować. Jednak ja używam i nie zauważyłem żadnych problemów.

« Odpowiedź #6 dnia: Marzec 04, 2007, 21:34:03 »
hmm, ale pobawic sie nim i sprobowac zawsze mozna hehe ;)) tak ogolnie jaka jest jakosc odtwarzania na sluchawkach mp3 na palmie ? da sie uzywac go jako odtw. mp3 ? ;> tj. ze jakosc nie jest zla :PP hmm filmy ogolnie chodza plynnie tak ? xD

/edit
da sie jakos te themy wgrac ? albo jakis program ktory mi pomoze themy zastosowac ? :PP