Wiesz co, poedukuj się trochę bo wykazujesz się lekko mówiąc ignorancją i o technologiach nie masz zielonego pojęcia, zarówno o stronie technicznej jak i o stronie ekonomicznej oraz o targecie poszczególnych firm, a ja mam ciekawsze rzeczy do roboty niż tłumaczenie Ci zasad ekonomii.
Sam jesteś zielony w tych tematach (co wytknąłem Ci w poprzednich postach). Zamiast argumentów stosujesz w dyskusji metodę "odwracania kota ogonem" czyli każdy zarzut postawiony Tobie z miejsca stawiasz drugiej stronie dlatego dyskusja z Toba to troszke jak spieranie sie z 12 latkiem. Jedyne co potrafisz to wypisywać pochwalne posty na temat Ogryzka i wszystkiego co z nim związane. Właśnie przez takich "adminów" jak Ty to forum schodzi coraz bardziej na psy...
Ale jako fanboy Samsunga
Kolejny przykład "odwracania kota ogonem". Tak dziwnie się składa że na co dzień nie używam telefonów tej marki - co pewnie zauważyłbyś zerkając na mój profil.
we wszystkich poważnych testach przegrała z Retiną
W takim razie dziwne, że Ogryzek jakis czas temu strasznie chciał ekrany Samsunga. Gdy ich nie dostał... nagle okazało się, że ekrany te są "be". Jeśli dasz radę otworzyć szerzej swój fanbojski umysł i poczytasz jakieś naprawdę poważne testy to dostrzeżesz że retina to marketingowa ściema - produkt zastępczy jakim Apple po prostu ratowało się w sytuacji kryzysowej gdy... nie mieli czego wsadzić do swojego nowego ajfona.
nie ma to jak szydzić z chorego
nie szydzę - stwierdzam fakt.
no niestety iphono fobom pozostają juz tylko takie argumenty, bo juz w przypadku ip4 nie ma co się specjalnie czepiać co do jakości wykonania, ios czy dostepnego oprogramowania, nie spotkałem porządniej wykonanego sprzętu miałem sgs pokrywa bateri wykonana z czegos podobnego w chińskich zabawkach po 3zł, ios - takiej stabilnosci nie ma zaden telefon z os , aplikacje tak samo stabilne bo napisane pod jeden aktualny system i kilka modeli , aplikacje podlegają certyfikacji żeby nie wyciągały poufnych danych czego chcieć wiecej , chyba tylko nizszej ceny.
Noooo kolejny "entuzjasta" który nie widzi wad
Kolejny któremu w ogryzku nie przeszkadza cała masa wad i niedoróbek (opisywanych w necie zapewne miliony razy)
Kwestia awaryjności: ogryzki sypią się jak mało który telefon - nic dziwnego że Apple nie udziela na nie gwarancji
Kupując u operatora możemy liczyć tylko na 12 miesięczną rękojmie.
Co do Samsunga. Wiele razy pisałem, iż produktów tej marki nie lubię z powodu zbytniego umiłowania tej firmy do wszelkich plastików i pomimo iż SG2 jest w tej chwili sprzętem o najlepszych parametrach - do codziennego użytku wybrałem produkt HTC.
Kwestia wykonania: nie wiem czym się tak podniecasz? Szklana obudową? Masa innych modeli jest wykonana lepiej (choćby RIM 9800)
co do praw patentowych punkt widzenia zalezy od punktu siedzenia, ktos wymyśla ponosi tego koszty a inni kopiują go wystawiając produkty za pół ceny .
Niektórych rzeczy nie powinno ograniczać się patentami.
piraci którzy za nic mają czyjąś pracę i zal im tylek sciska jak mają zapłacić 0,79 euro za program albo 5 za bardziej rozbudowany.
Nie znam oczywiście żadnych piratów ale wydaje mi się że to raczej nie im żal tyłek ściska.