Wlasnie dla nokii to juz zwykla komorka, tyle ze z maemo.. Reklamuja ja jako telefon..
moze reklamuja tak dlatego bo albo
- potencjalni docelowi klienci na dzwiek slow maemo i linux uciekaja w poplochu i dlatego zeby przekonac te 99% uzytkownikow trzeba uzyc magicznego slowa telefon
- nokia nadal nie rozumie iz ludzie uzywali tableta nokii ... bo to wlasnie nie mialo telefonu w sobie, ci nieliczni niedoinformowani co do przeznaczenia tableta bez opcji telefonu ktorzy jednak kupili i koniecznie chcieli miec z tym / w tym telefon byli zawiedzeni bo "myslalem ze to jest telefon"
- nokia nie ma swojego UMPC z HSDPA .... wiec zachcialo jej sie jednego
- 99% osob ktore to kupi i tak bedzie uzywac tylko funkcji telefonu ... stad uzycie magicznego slowa takiego a nie innego
to tj powiedziec .. to jest zwykly samochod, a co z tego ze porsche .. bo kogo to w koncu obchodzi LOL
swoja droga podejscie nokii dla mnie jest zagadkowe jesli chodzi o marketing tego N900
Napisane: Wrzesień 09, 2009, 00:37:32
Jaki by nie był wspaniały to za tyle bym go nigdy nie kupił, zwłaszcza że dla mnie nokia nie jest jakimś szczególnym standardem jakości 
standard jakosci to jest ISO a nie ... marka, niezaleznie od tego czy nokia czy nie nokia