WM6.5 do HTC Dual Touch

• 21 Odpowiedzi
  • 5040 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

WM6.5 do HTC Dual Touch
« dnia: Kwiecień 19, 2009, 11:30:50 »
Jest juz nowy WM 6.5 na Duala  to link

http://www.megaupload.com/?d=GI2E5DB9
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 19, 2009, 12:51:23 wysłana przez malysz300 »

*

Offline Kapitan Pazur

• 11296
  • Sprzęt: iPhone 5, Xperia Z3 Compact
Odp: WM6.5 do HTC Dual Touch
« Odpowiedź #1 dnia: Kwiecień 19, 2009, 11:44:33 »
gdzie?

« Odpowiedź #2 dnia: Kwiecień 19, 2009, 11:46:50 »
gdzie?
umnie smiga 100% dziala link dalem powyżej
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 19, 2009, 12:56:24 wysłana przez malysz300 »

*

Offline baca01

• 266
  • Sprzęt: IpSE2020, XCOVER5
« Odpowiedź #3 dnia: Kwiecień 19, 2009, 21:11:49 »
gdzie?
umnie smiga 100% dziala link dalem powyżej

Jak wyglada? Moglbys zapodac kilka zrzutow ?
Bo na XDA jest juz od dawien dawna, tylko ze wyciagniety z jakichs testowych wersji, wzbogaconych o dodatki.

Ponizej link oraz zrzut ze strony XDA.
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=500021

PS
Mi niestety... sie niezbyt podoba. Spodziewalem sie czegos innego... jakichs bardziej praktycznych dodatkow, wieksza klawiature do SMSowania,
mozliwosc nagrywania rozmow podczas polaczenia tel., chociazby rozbudowanie kiepskiego aparatu o ustawienia manualne (kretynskie podbicie, ktore wlaczajac sie w ciemniejszych miejscach pogarsza jakosc zdjecia poprzez zamulanie ostrosci - moj stary HTC MTeoR ma doslownie DZIESIEC razy wiecej ustawien od Dual-a), wieksze zdjecia w kontaktach. A tymczasem w WM6.5 mamy - myPhone, ktora bedzie umozliwiac synchronizacje kontaktow, zdjec i innych plikow, oraz dostep do Windows Marketplace for Mobile. Nawet nie wiem o co w tym chodzi. Ponadto spieprzyli menu programy. Ech....

PS2
Na domiar zlego ZABRALKO w XT9 dodawania nowych wyrazow!
W kazdym badz razie w wersjach testowych nie bylo "plusa po prawej stronie ekranu" jak chcialem dodac nowy wyraz...

Moze M$ umiescil ten potrzebny "gadzet" gdzies glebiej...

Sorki za krytyke, ale dla Duala, moim zdaniem...  ostatni porzadny ROM to WM6.1 ugotowany przez chlopakow XDA (Insomnia, Lilly, Salvy, Phoenix) :)
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 19, 2009, 21:30:00 wysłana przez baca01 »
HTC Touch Dual już tylko do testów, Desire  u nowego właściciela a Loox N520 jako podświetlany zegarek w pokoju.

« Odpowiedź #4 dnia: Kwiecień 20, 2009, 15:04:50 »
Witam zrobie potem jakies zuty to wzuce ale umnie t9 jest i funkcjonuje normalnie na tym WM6.5 z pewnosciom nie jest to orginał ale water jest Pl odtwarzacz tez pl jeszcze kilka plików tez Pl no i po instalce niby jest to 6.5 profesjonal

*

Offline piotrrz

• *
  • 61
  • Sprzęt: HTC Desire HD
« Odpowiedź #5 dnia: Kwiecień 24, 2009, 13:58:32 »
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=500380
A to nie jest przypadkiem ten właśnie ROM?
było: Eten M600+ -> HTC Touch Dual -> HTC Touch Pro
jest: HTC Desire HD

*

Offline narqotic

• 1852
  • Sprzęt: Samsung i780
« Odpowiedź #6 dnia: Kwiecień 28, 2009, 15:26:04 »
Ja wgrałem u siebie rom insomnia200G i dla mnie rewelacja. Manilla2D bardzo wygodna, wprowadzanie nowych słów do xt9 też jest, ale nie poprzez wciśnięcie plusa po prawej stronie jak to było w WM6.1, należy przewinąć w prawo dostępne wyrazy aż pojawi się "Add word?".
W tym romie nie działa mi jedynie aplikacja footprints i jest mały problem z dialerem: jak próbuję przewijać kontakty to pojawiają się krzaczki.

*

Offline baca01

• 266
« Odpowiedź #7 dnia: Kwiecień 28, 2009, 20:44:18 »
Ja wgrałem u siebie rom insomnia200G i dla mnie rewelacja.

Manilla2D bardzo wygodna, wprowadzanie nowych słów do xt9 też jest, ale nie poprzez wciśnięcie plusa po prawej stronie jak to było w WM6.1, należy przewinąć w prawo dostępne wyrazy aż pojawi się "Add word?".

No wlasnie ze mi AddWord nie dziala. Tzn widze toto, ale po kliknieciu nie ma zadnej reakcji.
Dziwne, tym bardziej ze probowalem juz wieeeelu ROMow - wlasciwie to chyba wszystkie z XDA :D

Moj opis jest co chwila nieaktualny...
Wczoraj wqrzylem sie i przeszedlem na oficjalny WWE.

PS
Przed powrotem do oficjalki gustowalem na ROMie Insomnii - najlepsza wg mnie to wersja 1k (pierwsza).
Kazde nastepne to juz kosmetyczne dodatki.

PS2
Manilla mi kompletnie nie odpowiada, wole HTC Home+Cube ;)
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 28, 2009, 20:47:48 wysłana przez baca01 »
HTC Touch Dual już tylko do testów, Desire  u nowego właściciela a Loox N520 jako podświetlany zegarek w pokoju.

*

Offline moozaw

• 28
  • Sprzęt: Samsung Omnia W
« Odpowiedź #8 dnia: Kwiecień 29, 2009, 01:04:49 »
Wrzuciłem sobie wm 6.5 i nie mam mms,ów ani przedniej kamerki...i jak narazie to wszystko co mi w tym nieodpowiada:P mam nadzieje ze to sie da jakos zrobic..

=====

no ok mms zrobiłem poprzez zainstalowanie aplikacji ArcSoft MMS i jest ok ale kamerki nie mam dalej:/
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 29, 2009, 09:50:30 wysłana przez moozaw »

« Odpowiedź #9 dnia: Kwiecień 30, 2009, 20:01:31 »
Mam INSOMNIA 2.01 jest świetna :D mam radio 1,71 i wszystko działa poprawnie.

*

Offline narqotic

• 1852
« Odpowiedź #10 dnia: Maj 01, 2009, 11:22:00 »
A ja tylko potwierdzę... Insomnia 2.01 działa świetnie, a nowe radio zaraz przetestuję ;)

*

Offline moozaw

• 28
  • Sprzęt: Samsung Omnia W
« Odpowiedź #11 dnia: Maj 04, 2009, 09:28:59 »
A którą INS Omnie na TD 16-klawiszowym ...Std czy 3g dialer?
« Ostatnia zmiana: Maj 04, 2009, 09:35:41 wysłana przez moozaw »

*

Offline narqotic

• 1852
« Odpowiedź #12 dnia: Maj 04, 2009, 11:45:52 »
Którą chcesz. Te dwie wersje różnią się jedynie dialerem. Ja mam wersję 201G.

*

Offline baca01

• 266
« Odpowiedź #13 dnia: Maj 04, 2009, 19:51:34 »
Mi po wgraniu ktorejs tam Insomni wcielo przednia kamerke i juz tak zostalo... Zaoralem wszystko i wgralem oryginalny ROM HTC. Qpa... kamery jak nie bylo tak nie ma :/

*

Offline narqotic

• 1852
« Odpowiedź #14 dnia: Maj 06, 2009, 09:35:07 »
Nie testowałem jeszcze videorozmów na insomni, ale przednia kamerka w aplikacji aparatu jak najbardziej działa.

« Odpowiedź #15 dnia: Maj 08, 2009, 12:45:37 »
Zainstalowałem tego Windowsa oraz radio ROM i wszystko hula. Dzięki!
« Ostatnia zmiana: Maj 08, 2009, 13:18:11 wysłana przez tomek323 »

*

Offline narqotic

• 1852
« Odpowiedź #16 dnia: Maj 15, 2009, 08:46:33 »
Mi po wgraniu ktorejs tam Insomni wcielo przednia kamerke i juz tak zostalo... Zaoralem wszystko i wgralem oryginalny ROM HTC. Qpa... kamery jak nie bylo tak nie ma :/

Wczoraj zmieniałem radio, bo na tym nowym czasem gubił mi zasięg i mi też zniknęła przednia kamerka, ale zrobiłem soft reset i wszystko wróciło do normy.
Przed soft resetem pogmerałem trochę dualem, bo na xda-developers wyczytałem że jest to problem hardware'owy. Ponoć jakaś tasiemka od tej kamerki lubi się poluzować.
« Ostatnia zmiana: Maj 15, 2009, 08:48:46 wysłana przez narqotic »

*

Offline piotrrz

• *
  • 61
« Odpowiedź #17 dnia: Maj 15, 2009, 23:46:09 »
Udało Wam się mieć Polski t9 i klawiaturkę na Romie z WM 6.5? Ja wgrywałem z przypiętego tematu te same pliki co dla poprzednich, ale wtedy nie działa to prawidłowo - klawiaturka ekranowa HTC po wgraniu jest, ale bez klawiszy (ich podpisów)

*

Offline baca01

• 266
« Odpowiedź #18 dnia: Maj 16, 2009, 00:05:08 »
Wczoraj zmieniałem radio, bo na tym nowym czasem gubił mi zasięg i mi też zniknęła przednia kamerka, ale zrobiłem soft reset i wszystko wróciło do normy.
Przed soft resetem pogmerałem trochę dualem, bo na xda-developers wyczytałem że jest to problem hardware'owy. Ponoć jakaś tasiemka od tej kamerki lubi się poluzować.

Podczas wgrywania ROMu bodajze Insomnia zniknela mi przednia kamerka. Wczesniej zaladowalem HardSPL 1.22.
Zaczalem wgrywac inne ROMy aby odzyskac kamerke. Pamietam ze po wgraniu ktoregos z wielu i powrocie do HardSPL 1.16 kamerka wrocila.
Nie wiem dokladnie co bylo przyczyna pojawienia sie kamery :/

Po wgraniu kolejnego ROMu ale z nowszej wersji, WM 6.5, kamerka znow zginela...
No i zaczalem przywracanie WM do starszych wersji, wlacznie z radiami i qpa !
"Przelecialem" wszystkie dostepne ROMy!
Teraz jestem na WM6.1 oficjalnym bez kamery... Na chwile obecna nie mam pomyslow...

Udało Wam się mieć Polski t9 i klawiaturkę na Romie z WM 6.5? Ja wgrywałem z przypiętego tematu te same pliki co dla poprzednich, ale wtedy nie działa to prawidłowo - klawiaturka ekranowa HTC po wgraniu jest, ale bez klawiszy (ich podpisów)

No wlasnie to jest powodem dla ktorego zrezygnowalem z WM6.5...
Sprawdzalem na wszystkich ROMach z XDA - nie dziala u mnie dodawanie wyrazow poprzez Add - jest NIEAKTYWNY (w WM6.1 wyrazy dodawalo sie "plusem").
Dodawanie nie dziala rowniez na innych XT9. Jakas lipa...

« Odpowiedź #19 dnia: Maj 16, 2009, 11:00:56 »
Ja nie używam T9 ale mam coś takiego, że przy przeglądaniu stron na operze czy IE działa mi tylko klawiatura TOUCH a wysuwana nie :/
Podczas pisania sms'ów jest ok.

*

Offline piotrrz

• *
  • 61
« Odpowiedź #20 dnia: Maj 17, 2009, 20:37:08 »
No wlasnie to jest powodem dla ktorego zrezygnowalem z WM6.5...
Sprawdzalem na wszystkich ROMach z XDA - nie dziala u mnie dodawanie wyrazow poprzez Add - jest NIEAKTYWNY (w WM6.1 wyrazy dodawalo sie "plusem").
Dodawanie nie dziala rowniez na innych XT9. Jakas lipa...

Co do Romu to ja używałem tej wersji i wszystko działa na niej bardzo fajnie. Kamerka i dodawanie wyrazów do słownika też:
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=500021

Chyba jednak wrócę do WM6.1 do czasu rozwiązania problemu.

Mam jeszcze jedno pytanie - czy ktoś wie, jak ewentualnie dodać word Completion do klawiaturki, aby zamiast angielskich podpowiedzi używał polskich?

Znalazłem zapytanie w tej sprawie, ale jakoś nikt nie odpowiedział:
Domyslam sie ze tamat musial byc walkowany wielokrotnie ale nie moge go znalezc zatem pytam.

Jak podmienic spellcheck i word completion dictionary w angielskim romie na polskie? Idealnie by bylo gdyby mozna bylo szybko wypierac z ktorego jezyka chce korzystac.

Ten tutorial http://forums.thoughtsmedia.com/showthread.php?t=73880 prawie rozwiazuje problem ale nie moge znalezc odpowiednich plikow + nie jestem pewien czy tak samo dziala to w WM 6.1

Bede wdzieczy za pomoc.

Pozdr.
B.

edit:
Na razie dałem sobie spokój z WM6.5 i zainstalowałem Insomnię 1.31G (wersja 2 już korzysta z WM6.5). Jest możliwość doinstalowania polskiego t9. Sprawuje się fajnie, ma praktycznie wszystko czego oczekuję. Tylko bateria jakby krótko pracowała (albo to wina tego, że pokazuje jej stan na bieżąco i jestem przewrażliwiony):
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=497347

« Ostatnia zmiana: Maj 22, 2009, 11:51:48 wysłana przez piotrrz »

« Odpowiedź #21 dnia: Maj 24, 2009, 13:43:59 »
Witam :)
mam taki problem:
konfiguruje połączenie GPRS, 3G poprzez Automatically configure connection i internet działa lecz po wyłączeniu i włączeniu PPC znowu muszę konfigurować połączenie :/
Coś robię nie tak?

I jeszcze jedno, czy mógłby mi ktoś napisać jak skonfigurować MMS_GPRS? Bo nie mogę wysyłać MMS'ów
Pozdrawiam