WiFi w TouchDual lada dzień, lada chwilę...

• 19 Odpowiedzi
  • 3815 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

WiFi w TouchDual lada dzień, lada chwilę...
« dnia: Kwiecień 07, 2008, 09:52:22 »
Jak podaje Valvarin z xda dev. lada dzień, lada chwilę pojawią się sterowniki, lub zupełnie nowy OS z obsługą WiFi w naszych Touch Dualach.

*

Offline woof

• 761
  • Sprzęt: różnie
Odp: WiFi w TouchDual lada dzień, lada chwilę...
« Odpowiedź #1 dnia: Kwiecień 07, 2008, 10:02:44 »
Jak podaje Valvarin z xda dev. lada dzień, lada chwilę pojawią się sterowniki, lub zupełnie nowy OS z obsługą WiFi w naszych Touch Dualach.

wiem czytałem i czekam z niecierpilowścią;P

wstyd normalnie nie mieć teraz wifi;P

« Odpowiedź #2 dnia: Kwiecień 07, 2008, 10:12:35 »

wiem czytałem i czekam z niecierpilowścią;P

wstyd normalnie nie mieć teraz wifi;P

Fajnie by było, jakby to tylko kwestia dogrania odpowiednich DLLów była i wpisów w rejestrze.
Wtedy nie trzeba byłoby zmieniać ROMu

*

Offline woof

• 761
« Odpowiedź #3 dnia: Kwiecień 07, 2008, 10:16:52 »
ja to liczę na to że ktoś wypuści kuchnie do romów dla nike'a i będziemy mogli sobie dowolnie pobawić się romami;)

taki pl rom od razu bez dodatków z orangutana + wifi itp;)

*

Offline szczyku

• **
  • 173
    • AUTO-CZĘŚCI
  • Sprzęt: HTC Touch HD / Desire
« Odpowiedź #4 dnia: Kwiecień 07, 2008, 11:16:12 »
w ogóle to co piszecie to masakra... lada chwile będzie wifi, szukają możliwości odpalenia gps, już jakieś antenki znaleźli... przeglądałem te wątki, ale nie sądziłem że to kiedyś ujrzy światło dzienne :ok: pozostało tylko czekać :grin:

ja to liczę na to że ktoś wypuści kuchnie do romów dla nike'a i będziemy mogli sobie dowolnie pobawić się romami;)

ja bym z chęcią pobawił się w kucharza :P
hypnotiQ  -----> --=BYSIO=--

*

Offline woof

• 761
« Odpowiedź #5 dnia: Kwiecień 07, 2008, 11:18:19 »
w ogóle to co piszecie to masakra... lada chwile będzie wifi, szukają możliwości odpalenia gps, już jakieś antenki znaleźli... przeglądałem te wątki, ale nie sądziłem że to kiedyś ujrzy światło dzienne :ok: pozostało tylko czekać :grin:

he u mnie pokazał na gps dwie satelity - dokładnie tak jak na xda napisali - dltego też zmieniłem radio;)

ale fixa nie łapie...

co do kuchni  - to mozę ktoś od kaiserowej by nam zrobił;)
baza rom orange ew jakiś czysty wm6.1. tylko weź tu i znajdź chętnego
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 07, 2008, 12:01:24 wysłana przez woof »

*

Offline szczyku

• **
  • 173
    • AUTO-CZĘŚCI
  • Sprzęt: HTC Touch HD / Desire
« Odpowiedź #6 dnia: Kwiecień 07, 2008, 12:16:04 »
z tego co znalazłem na xda jest już dostępny czysty wm6.1 (ten premierowy od microsoftu), ale go nie ściągnąłem... już powoli go robią na nasze urządzenia...
hypnotiQ  -----> --=BYSIO=--

« Odpowiedź #7 dnia: Kwiecień 07, 2008, 13:55:29 »

he u mnie pokazał na gps dwie satelity - dokładnie tak jak na xda napisali - dltego też zmieniłem radio;)

ale fixa nie łapie...

co do kuchni  - to mozę ktoś od kaiserowej by nam zrobił;)
baza rom orange ew jakiś czysty wm6.1. tylko weź tu i znajdź chętnego

Ale te dwie satelity były cały czas z takim samym zasięgiem?
Sprawdzałeś na dworzu?

eee, dostałem odpowiedz na xda dev. że z tym wifi to sobie jeszcze z miesiąc poczekamy... bleee ;( A ja myślałem, że jeszcze dziś będę mógł się tym pobawić ;)
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 07, 2008, 14:44:50 wysłana przez untaztood »

*

Offline baca01

• 266
  • Sprzęt: IpSE2020, XCOVER5
« Odpowiedź #8 dnia: Kwiecień 07, 2008, 15:00:12 »
Szczerze mowiac nie wiem CZYM sie tak podniecacie.. Telefon prawdopodobnie nie ma anteny, tak wiec jezeli juz mialby byc GPS (poprzez modyfikacje) to bedzie to jakas "uposledzona" wersja, ktora z pewnoscia nie sprawdzi sie w ciaglej nawigacji.. Czyz nie lepiej wydac ok 100zl i kupic GPSa jako osobne urzadzenie? Dwa argumenty: 1) Duuzo lepsza czulosc, 2) czas czuwania wydluzony ze wzgledu na niezalezny akumulator.

Nie lepiej modyfikowac/probowac modyfikacji ROMu aby telefon "zmusic" do... chociazby nagrywania rozmow ? :)
Tu, w odroznieniu od zewnetrznego GPSa nie mamy zadnej alternatywy...
HTC Touch Dual już tylko do testów, Desire  u nowego właściciela a Loox N520 jako podświetlany zegarek w pokoju.

*

Offline rymi

• 636
  • Sprzęt: HTC Touch Diamond 2 [WM6.1 Polish]
« Odpowiedź #9 dnia: Kwiecień 07, 2008, 15:12:58 »
i kupic GPSa jako osobne urzadzenie? Dwa argumenty: 1) Duuzo lepsza czulosc, 2) czas czuwania wydluzony ze wzgledu na niezalezny akumulator.

Nie wiem jak inni, ale ja na Niki zdecydowalem sie wlasnie dlatego, ze nie ma w sobie GPSu, bo po HP iPAQ hw6515 wiedzialem ile taki kombajn umie pociagnac to wszystko na raz [max 3 godz, najczesciej 2godz]

Poza tym byla dla mnie wazna waga [no ale tu wiem, ze wazna byla tylko dla mnie ;-) ]
HTC Touch Diamond 2 - WM6.1 Polish [ehh znowu tyle gram :/ - 120g] MicroSDHC 16GB SanDisk + Compaq iPAQ H3970 MMC 512MB Transcend

« Odpowiedź #10 dnia: Kwiecień 07, 2008, 15:49:45 »
Szczerze mowiac nie wiem CZYM sie tak podniecacie.. Telefon prawdopodobnie nie ma anteny, tak wiec jezeli juz mialby byc GPS (poprzez modyfikacje) to bedzie to jakas "uposledzona" wersja, ktora z pewnoscia nie sprawdzi sie w ciaglej nawigacji.. Czyz nie lepiej wydac ok 100zl i kupic GPSa jako osobne urzadzenie? Dwa argumenty: 1) Duuzo lepsza czulosc, 2) czas czuwania wydluzony ze wzgledu na niezalezny akumulator.

Nie lepiej modyfikowac/probowac modyfikacji ROMu aby telefon "zmusic" do... chociazby nagrywania rozmow ? :)

Hmm, a co ma Wifi wspólnego z GPSem?

*

Offline baca01

• 266
« Odpowiedź #11 dnia: Kwiecień 07, 2008, 18:40:37 »

W zasadzie to nie dopisalem WIFI (do GPSa) :)
Zarowno w jednym jak i drugim przypadku rozchodzi sie o antene a wlasciwie o jej brak...

Do poprawki w Niki'm widze:

- "udroznienie" zapisu rozmow przychodzacych (blokada? celowa??.....)

-  oraz poprawienie jakosci w aparacie - nie chodzi mi o 5mpix/ 50 fps a  prawidlowe odswiezanie obrazu w ciemnych pomieszczeniach (obraz jest zestrobowany, jakby telefon "wypil" dwie flaszki), brak MANUALNEGO ustawiania niektorych podstawowych parametrow aparatu - mam porownanie z MTeoR-em. W Niki'm jest zaledwie 30% funkcji dosteonych... niz w duzo starszym smartfonie HTC,

- stworzenie profili uzytkownika.

P.S.
Wlasnie dostalem (na zamowienie) stacje dokujaca+ aqq do Nikiego. Bomba :D
HTC Touch Dual już tylko do testów, Desire  u nowego właściciela a Loox N520 jako podświetlany zegarek w pokoju.

« Odpowiedź #12 dnia: Kwiecień 07, 2008, 19:11:48 »

W zasadzie to nie dopisalem WIFI (do GPSa) :)
Zarowno w jednym jak i drugim przypadku rozchodzi sie o antene a wlasciwie o jej brak...

Do poprawki w Niki'm widze:

- "udroznienie" zapisu rozmow przychodzacych (blokada? celowa??.....)

-  oraz poprawienie jakosci w aparacie - nie chodzi mi o 5mpix/ 50 fps a  prawidlowe odswiezanie obrazu w ciemnych pomieszczeniach (obraz jest zestrobowany, jakby telefon "wypil" dwie flaszki), brak MANUALNEGO ustawiania niektorych podstawowych parametrow aparatu - mam porownanie z MTeoR-em. W Niki'm jest zaledwie 30% funkcji dosteonych... niz w duzo starszym smartfonie HTC,

- stworzenie profili uzytkownika.

P.S.
Wlasnie dostalem (na zamowienie) stacje dokujaca+ aqq do Nikiego. Bomba :D

Tak się składa, że antena do WiFi jest i nawet działa ;)

*

Offline Widmo

• *
  • 99
  • Sprzęt: HTC Touch I / II
« Odpowiedź #13 dnia: Kwiecień 20, 2008, 20:48:30 »
Szczerze mowiac nie wiem CZYM sie tak podniecacie..

Kto sie podnieca?! :]

No i widzisz, tak jak jest fizyczna mozliwosc spróbowania włączenia GPSa tak
takiej mozliwosci w stosunku do nagrywania rozmów po prostu nie ma.

Moduł telefonu jest fizycznie oddzielony od softu jezeli chodzi o nagrywanie.
I technicznie jest to po prostu awykonalne.
Tak więc niech probują odpalić GPSa i WIFI.

Bo wifi mi się przyda, ale gpsa faktycznie mam zwenetrznego. Mimo to chcial bym miec awaryjny wbudowany.
Regulamin: "Zabrania się reklamowania swoich lub cudzych (prywatnych lub nie) serwisów internetowych w tematach, treści wypowiedzi, avatarach, podpisach itd; bez zgody Administracji Portalu"

« Odpowiedź #14 dnia: Maj 10, 2008, 21:16:01 »
Ja tam jakoś nie mam problemu z nagrywaniem rozmów ( przychodzących i wychodzących )
wystarczy po odebraniu rozmowy odpalić "nagrywanie głosu" i zacząć nagrywać. Dobrze jest jeszcze przydzielić do guzika kamery ( zamienić ) "nagrywarek głosu "

sorry ale nie mam pojęcia czy po polsku tak to sie nazywa ( nagrywarka głosu ) ale mam nadzieje ze wszyscy zrozumieli :ohreally:

*

Offline baca01

• 266
« Odpowiedź #15 dnia: Maj 10, 2008, 23:06:24 »
Ja tam jakoś nie mam problemu z nagrywaniem rozmów ( przychodzących i wychodzących )
wystarczy po odebraniu rozmowy odpalić "nagrywanie głosu" i zacząć nagrywać. Dobrze jest jeszcze przydzielić do guzika kamery ( zamienić ) "nagrywarek głosu "

sorry ale nie mam pojęcia czy po polsku tak to sie nazywa ( nagrywarka głosu ) ale mam nadzieje ze wszyscy zrozumieli :ohreally:

A skad masz telefon?
Na wszystkich forach, nawet na forum stronie producenta oprogramowania do nagrywania dzwieku pisza ze problem lezy w sprzecie...

« Odpowiedź #16 dnia: Maj 11, 2008, 00:10:30 »
telefon kupiłem w Hiszpanii , jeśli coś to pomoże to mogę nagrać prezentacje na youtube

« Odpowiedź #17 dnia: Maj 15, 2008, 19:59:47 »
Chyba chłopaki przepili tę kasę z dotacji "WiFi-Crew" i cały projekt poszedł się ...... , bo już od dawna nic nowego nie napisali na forum...

*

Offline kiosho

• **
  • 240
  • Sprzęt: HTC TOUCH DUAL
« Odpowiedź #18 dnia: Listopad 18, 2008, 23:33:18 »
czy sa jakies wiesci dot wifi lub gps?
dzieki adam

*

Offline Evendim

• NerD
  • 583
  • Lewy brzeg warszawa
    • Polish Xbox Community
  • Sprzęt: Lumia 800 ,hx4700, itouch 2g, kindle3, Acer a100
« Odpowiedź #19 dnia: Listopad 21, 2008, 00:43:59 »
takie że dalej go nie ma i wielu zwątpiło w ten projekt więcej możesz poczytać tu: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=361923

pozatym wątpie jednak żeby htc wsadziło wifi do nike ze wzgledu na to że właśnie są w trakcie produkcji odświeżonego modelu nike z wifi :P
Evendim na prezydenta!