Problem z hard reset

• 11 Odpowiedzi
  • 3649 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline domokun

• 15
  • Sprzęt: HTC Touch Dual (Nike) - WM6 PL
Problem z hard reset
« dnia: Czerwiec 21, 2008, 10:56:35 »
nie chce mi dzialac ten hard reset, po przytrzymaniu tych 3 klawiszy(czerwony + zielony +power) pojawia sie tylko komunikat :
zasilanie zostanie wylaczone i mozesz utracic swoje dane jesli ich nie zapisales...

*

Offline artsza

• **
  • 101
  • Sprzęt: HTC Desire; HTC Touch HD (Blackstone)
Odp: Problem z hard reset
« Odpowiedź #1 dnia: Czerwiec 21, 2008, 11:19:49 »
Bo musisz wcisnąć, czerwony, zielony i reset (najlepiej rysikiem taka dziurke pod klapką baterii obok wejścia USB)

*

Offline domokun

• 15
« Odpowiedź #2 dnia: Czerwiec 21, 2008, 11:51:47 »
nie dziala, nawet jak wciskam sam reset to nic sie nie robi (a powinien robic sie soft reset). A robie zgodnie z tym:

http://www.hardreset.eu/htc_touch_dual_nike_p5500_20_hard_reset_soft_reset_en.html

przejsc sie do orange z tym ?

*

Offline rymi

• 636
  • Sprzęt: HTC Touch Diamond 2 [WM6.1 Polish]
« Odpowiedź #3 dnia: Czerwiec 21, 2008, 12:44:09 »
Jestes pewien, ze prawidlowo wkladasz rysik w otwor resetu ???

Ja w swoim od Orange musialem wkladac rysik pod katem 45 stopni - wkurzalo mnie to, az wycialem w obudowie dziurke i teraz bez zdejmowania tylnej klapki [wczesniej musialem zdejmowac klapke w modelu od Orange] mam dostep do przycisku resetu i juz teraz wystarczy wlozyc w otwor resetu tak jak to powinno byc - pod katem 90 stopni.

Tak dziwnie ma tylko brandowany Orange - oryginalny HTC ma po prostu ta dziurke w obudowie.
HTC Touch Diamond 2 - WM6.1 Polish [ehh znowu tyle gram :/ - 120g] MicroSDHC 16GB SanDisk + Compaq iPAQ H3970 MMC 512MB Transcend

*

Offline domokun

• 15
« Odpowiedź #4 dnia: Czerwiec 21, 2008, 18:06:03 »
dzieki rymi, rozwiazanie twoje okazalo sie trafne :)

« Odpowiedź #5 dnia: Styczeń 01, 2009, 16:52:47 »
Witam mam problem z P5500 od jakiegos czasu przcisk zasilania nie dziala jak chce zeby go wylonczyc to nie reaguje wogule i jak wyciongne baterie to go w tedy moge tylko zalonczyc na tym przycisku i jak sie zalonczy juz wszystko to sam co jakis czas  chce sie wylonczyc i pojawia sie tylko komunikat :
zasilanie zostanie wylaczone i mozesz utracic swoje dane jesli ich nie zapisales... chociasz nic na nim nie robie pomuszcie prosze

« Odpowiedź #6 dnia: Styczeń 10, 2009, 12:09:58 »
poprostu nacisnij na ekranie tak (yes) i sie wylaczy ... w tym modelu tak jest zrobione ze przytrzymujesz klikasz tak i sie wylacza...

*

tomwil

« Odpowiedź #7 dnia: Styczeń 11, 2009, 11:44:02 »
tak było i jest we wszystkich PDA z WM5 i wyższych :)  to nie model tylko system jest tak zbudowany

« Odpowiedź #8 dnia: Styczeń 14, 2009, 18:01:24 »
wlasnie o to chodzi ze ja nie naciskam przycisku zasilania tel lezy na stoliku i sam po jakims czasie sie chce wylonczyc i podaje tom komende z wylonczeniem

*

tomwil

« Odpowiedź #9 dnia: Styczeń 14, 2009, 20:18:37 »
no to masz walnięty przycisk-za mocno dociskałeś

« Odpowiedź #10 dnia: Styczeń 16, 2009, 16:43:01 »
no to masz walnięty przycisk-za mocno dociskałeś
   czes hyba masz racje bo cos nie tak z tym przyciskiem dzieki

*

tomwil

« Odpowiedź #11 dnia: Styczeń 16, 2009, 20:18:31 »
swojego czasu sporo było Touchów (Nike,Elf) na allegro właśnie z uszkodzonymi przyciskami. Jakaś partia musiała być walnięta