Pogodzony z brakiem przedniej kamerki, przystapilem do konfiguracji nowo wgranego ROMu. Ostatecznie zdecydowalem sie na kompromisowe rozwiazanie czyli na oficjalny ROM z radiem (ROM RUU_Nike_HTC_WWE_2.09.405.1_RadioROM_1.65.28.25). Po instalacji programow (bylo ich troszke) zapomnialem o problemie. Jakie bylo moje zdziwienie jak zobaczylem w menu ikonke KAMERY

Doprawdy nie wiem JAK to sie stalo! Dokladnie sprawdzalem zaraz po wgraniu ROMu! NIE BYLO ikonki przelaczania kamer! Chyba nigdy nie poznam tej tajemnicy.
W ogole ten ROM jest troszke dziwny (inteligentny?). Po instalacji od razu sprawdzilem czy mam druga kamere

i jaki jest zasieg przy obecnym radiu (dobrze znany problem kiepskich zasiegow w przypadku niedopasowania radia). No i... bylo OK tylko, ze zamiast ikonki "E" (EDGE) mialem "G" (GPRS). Po przelaczeniu na 3G od razu mialem 3G. Sek w tym, ze w moim miejscu wszystkie ROMy od razu "przechodzily" w tryb "E", jezeli telefon pracowal tylko w 2G. A u ZONK, only "G" ! Zmierzylem transfery i w "G" niby bylo ok jak na EDGE. Jednakze zastanawialem sie czemu telefon zle pokazuje tryb.. Po ok. dwoch dniach (czemu z takim opoznieniem?

) coraz czesciej pojawia sie "E"! Dziwne.... Najwazniejsze ze wsio dziala jak nalezy

Sorki za czesciowe OT ale nie mialem gdzie sie "uzewnetrznic"