Hmm... jeśli Ci to coś da, mogę tylko opisać jak to chodzi u mnie:
1. Konfiguracja: Standardowo mam uruchomione 2 pluginy Today: HTC Home i PocketBreeze, do tego PI8, zwykle w ciągu dnia także ActiveSync i co jakiś moment włączaną obsługę smsów. Mam też włączone Touch Flo - to ponoć zajmuje sporo zasobów. Zajęcie pamięci ok 65%. Wyłączenie aplikacji, z wyjątkiem Touch Flo, HTC Home i PB, bez soft resetu, sprowadza wskaźnik do 48%. I phone działa dość przyzwoicie.
Nie pamiętam sytuacji, żebym nie zdążył odebrać połączenia, bo telefon go nie wyświetlił. To raczej rozmówca albo się rozmyślił, albo puszczał tylko sygnał.
2. Miałem za to kilka razy wrażenie, że był problem z łączeniem, tzn. wg. info na ekranie łączył, ale nie było sygnału w słuchawce. Tyle tylko, że to może być problem z zasięgiem/lokalnym nadajnikiem Orange. Sprawdzałem to przy okazji połączeń z netem. W mieszkaniu w Warszawie - gdzie niby jest 3G+ - rwało mi regularnie połączenia. Niestety to samo dzieje się przy korzystaniu z karty Orange podpiętej do notebooka. W innych lokalizacjach karta działa bez zarzutu, więc podejrzewam, że coś jest nie tak z sygnałem Orange w rejonie mojego mieszkania.
3. A propos wyłączenia softu Orange - sam chętnie bym to zrobił, np. żeby zastąpić go Spb Mobile Shell, ale z tego co rozumiem, trzeba by wgrać nowy ROM, czy tak? Czy jest jakaś mniej inwazyjna metoda wyłączenia tego softu?
4. Oddać do salonu... - Orange nie serwisuje HTC we własnym zakresie. Mają umowę z jakimś serwisem, nie pamiętam w tej chwili z którym. Info o serwisie i kontakt dostałem na infolinii Orange, więc nie powinno być problemu z uzyskaniem tej informacji.