niki 200 htc touch dual blokada?

• 9 Odpowiedzi
  • 2423 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

niki 200 htc touch dual blokada?
« dnia: Maj 14, 2009, 12:43:21 »
witam posiadam ten telefon i nie moge go ani zsynchronizować z activesync ani wejs do niego bo wyskakuje pole z haslem. dostalem 5 takich sztuk z anglii i z kazdym jest to samo! jak to ominac?

oto zdjecie jednego z nich i tym napisaem

Odp: niki 200 htc touch dual blokada?
« Odpowiedź #1 dnia: Maj 14, 2009, 13:18:04 »

« Odpowiedź #2 dnia: Maj 14, 2009, 15:00:57 »
czyli co HR?

no ale ja naciskam zielony+ czerwony+ reset i mi sie wylacza i nic wiecej! nie pojawia mi sie zaden ekran. po prostu czarno a po wysunieci klawiszy podswietlaja sie ale ekran nie!

co mam zrobic?

*

Offline baca01

• 266
  • Sprzęt: IpSE2020, XCOVER5
« Odpowiedź #3 dnia: Maj 14, 2009, 19:20:10 »
czyli co HR?

no ale ja naciskam zielony+ czerwony+ reset i mi sie wylacza i nic wiecej! nie pojawia mi sie zaden ekran. po prostu czarno a po wysunieci klawiszy podswietlaja sie ale ekran nie!

co mam zrobic?

Jezeli umiesz czytac to zapewne wyczytales ze HR wywoluje sie przez jednoczesne naciskanie zielonego i czerwonego i... trzymajac te obydwa wlaczasz telefon.
HTC Touch Dual już tylko do testów, Desire  u nowego właściciela a Loox N520 jako podświetlany zegarek w pokoju.

« Odpowiedź #4 dnia: Maj 14, 2009, 22:40:53 »
widocznie nie potrafie czytac. bO ja wyczytalem ze nalezy wcisnac czerwony zielony i RESET a nie POWER...

zrobilem jak ty mowisz i tez wyskakuje mi to samo!!! czyli czarny ekran i nic wiecej

jezeli ktos wie to niech napisze jak zrobic ten HR
« Ostatnia zmiana: Maj 14, 2009, 22:47:42 wysłana przez marjangsm »

*

Offline baca01

• 266
  • Sprzęt: IpSE2020, XCOVER5
« Odpowiedź #5 dnia: Maj 15, 2009, 23:48:09 »

zrobilem jak ty mowisz i tez wyskakuje mi to samo!!! czyli czarny ekran i nic wiecej

A jestes pewien ze wylaczyles telefon (przytrzymanie power-a kilka sekund az dostaniesz komunikat potwierdzajacy) ??

Najlepiej wyjmij akumulator --> wloz go ponownie --> naciskajac jednoczesnie zielony i czerwony przycisk, wlacz telefon.
Zwolnij trzy przyciski (zielony+czerowny+power) dopiero jak zobaczysz bialy ekran (u mnie na Niki100 jest bialy) z informacja o hard resecie i utracie danych.

To przedziwne ze nie mozesz odpalic HR. Mialem dwa Dual-e i w obu tak samo wywolywalo sie HR. Ponadto kombinuje z ROMami, wiec HR jest mi dosc dobrze "znany" :/
HTC Touch Dual już tylko do testów, Desire  u nowego właściciela a Loox N520 jako podświetlany zegarek w pokoju.

« Odpowiedź #6 dnia: Sierpień 21, 2009, 07:43:02 »
Witam
Trochę odświeżę temat mam dokładnie ten sam problem z tym telefonem niestety nie wiem z jakich powodów nie jestem w stanie zrobić mu resetu pomimo że trzymam wciśnięty czerwony i zielony przycisk, próbowałem z powerem i resetem, telefon startuje normalnie bez pytań czy skasować ustawienia.
Może nie działają mi klawisze ale nie wiem jak powinien zachować się telefon z taką blokadą. Jak wpisuje 112 i wciskam zielony przycisk to nic się nie dzieje.
Czy ktoś z was uporał się z tym problemem.
« Ostatnia zmiana: Sierpień 21, 2009, 08:43:58 wysłana przez misiek_2 »

*

Offline Kapitan Pazur

• 11296
  • Sprzęt: iPhone 5, Xperia Z3 Compact
« Odpowiedź #7 dnia: Sierpień 21, 2009, 09:53:19 »
wg tego co widać na ekranie z pierwszego postu jest możliwość zadzwonienia na numer alarmowy
może zielona słuchawka nie działa? Nie wiem jak w tej blokadzie ale z normalnego dialera można zadzwonić wystukując cyfry na ekranie i zatwierdzając środkowym przyciskiem dpada zamiast zieloną słuchawką
oczywiście nie polecam dzwonienia na 112 żeby sprawdzić telefon

« Odpowiedź #8 dnia: Wrzesień 08, 2009, 18:54:38 »
jeszcze raz zapytam bo po poprzednim poście sprawdziłem wszystko i u mnie HR nie chce zatrybić, czy komuś udało się zrestartować przyciskami ten telefon bo u mnie ten sposób nie działa przyciski są OK, czy ktoś ma jeszcze jakieś inny sposób ?  :-|

*

Offline romulus

• 2929
  • Mam to gdzieś
  • Sprzęt: LG OPTIMUS 4X HD P880
« Odpowiedź #9 dnia: Wrzesień 20, 2009, 08:53:02 »
oczywiscie
zielona sluchawka + czerwona sluchawka trzymaj do 5 sekund dopiero reset rysikiem. potwierdza sie zaleznie od modelu enterem lub akcja
Po co pytać człowieka, gdzie idzie. Jak ktoś idzie, to gdzieś idzie, sam wie najlepiej, gdzie idzie, nie muszą zaraz wszyscy wiedzieć, gdzie idzie.