HTC Touch Dual w Orange PrePaid ???? temat zamkniety !!!\

• 7 Odpowiedzi
  • 2894 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline rushers

• 27
  • Sprzęt: MDA Compact IV - Dark Innovation 2 (v7.0)RED [build 21046]  ,  Radio 1.16.25.48
HTC Touch Dual w Orange PrePaid ???? temat zamkniety !!!\
« dnia: Marzec 30, 2008, 11:37:39 »
Mam pytanko , ponieważ przymierzam się do zakupu tego modelu w najbliższych już dniach i mam w związku tym pytanie .

1. czy ten telefonik  bedzie chodził z zakupionym starterem Orange Go lub POP w Orange ????
(pytam się dlatego ze jakieś problemy ponoć wynikały z TyTn2???)
czy ktoś go używa w taki sposób ???
2. orange w swoich telefonach i nawet z tego co widzę nawet w HTC ma ekran Menu Orange czy to sie da wyłączyć w ustawieniach ekranu Today??? Chodzi mi o normanly ekran HTC a nie Orange???

Z góry wielkie zdięki za szybką odpowiedz
« Ostatnia zmiana: Sierpień 30, 2008, 15:41:55 wysłana przez rushers »

*

Offline woof

• 761
  • Sprzęt: różnie
Odp: HTC Touch Dual w Orange PrePaid ???? Pilna odpowiedz!!!!!
« Odpowiedź #1 dnia: Marzec 30, 2008, 11:58:55 »
pewnie będzie chodził - problemy były chyba głównie z playem...;)

aha - i miałem kiedyś przypadek z trinity że orange pop logowała dosyć długo do sieci

*

Offline Konrad Radwan

• 2583
  • LIONEL HUTZ!
  • Sprzęt: Sony Xperia Z3, Sony Smartwatch 3
« Odpowiedź #2 dnia: Marzec 30, 2008, 12:00:47 »
Co do punktu drugiego to telefon można odbrandować, wywalić ten cały orendżowy syf i wgrać standardowy rom producenta. Nie jest to trudne, aczkolwiek nie wiem jak z gwarancją...

*

Offline woof

• 761
  • Sprzęt: różnie
« Odpowiedź #3 dnia: Marzec 30, 2008, 12:07:29 »
Co do punktu drugiego to telefon można odbrandować, wywalić ten cały orendżowy syf i wgrać standardowy rom producenta. Nie jest to trudne, aczkolwiek nie wiem jak z gwarancją...

no jak - tracisz - zdjęcie cid locka jest równoznaczne z utratą gwarancji

*

Offline rymi

• 636
  • Sprzęt: HTC Touch Diamond 2 [WM6.1 Polish]
« Odpowiedź #4 dnia: Marzec 30, 2008, 15:50:14 »

2. orange w swoich telefonach i nawet z tego co widzę nawet w HTC ma ekran Menu Orange czy to sie da wyłączyć w ustawieniach ekranu Today??? Chodzi mi o normanly ekran HTC a nie Orange???

Tak jak pisalem w http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=88531.msg629670#msg629670

Bez problemu mozna wylaczyc Orange Menu, a wlaczyc HTC Menu.

Co do punktu drugiego to telefon można odbrandować, wywalić ten cały orendżowy syf i wgrać standardowy rom producenta.

Bede bronil Orange przy HTC Touch Dual [oczywiscie nie bede bronil Orange przy HTC Tytn II, bo w przypadku Kaisera dali niestety ciala :/  ]

Przy Touch Dualu smiem twierdzic, ze tu prawie wogole nie ma "orendzowego" syfu. Oczywicie jest Orange Menu, ale spokojnie mozna go po prostu wylaczyc w opcjach ekranu Today.

No i najwazniejsze - w Orange przy Touch Dual jest po prostu polski Windows Mobile, a nie angielski WM z nakladka spolszczajaca.

A przy rozbrandowaniu tracisz polskiego WM - bedziesz mial tylko angielskiego [oczywiscie dla niektorych jest to zaleta - ja zyje w Polsce, moj jezyk to polski wiec lubie jak urzadzenia komunikuja sie ze mna w ojczystym jezyku {oczywiscie z angielskim nie mam problemu}].
HTC Touch Diamond 2 - WM6.1 Polish [ehh znowu tyle gram :/ - 120g] MicroSDHC 16GB SanDisk + Compaq iPAQ H3970 MMC 512MB Transcend

*

Offline rushers

• 27
  • Sprzęt: MDA Compact IV - Dark Innovation 2 (v7.0)RED [build 21046]  ,  Radio 1.16.25.48
« Odpowiedź #5 dnia: Marzec 30, 2008, 18:28:29 »
nie bede potrzebował sciągani simlocka  z niego ponieważ mam poprostu zamiar kupić własnie startera z Orange więc nie che tracic gwarancji na niego bo w planach mam go sprzedać pod koniec roku ,czekam z niecierpliwoscią na MDA Compact IV ale narazie niewiele o nim wiadomo i zanim sie oficjalnie pokaze , pozniej jaka cena tego bedzie czas pokaze czy warto na niego czekac ;-)) ,a narazie chialbym Duala miec ;-))) :ok:

*

Offline copymaker

• 1253
  • PW to nie helpdesk :)
  • Sprzęt: HTC Desire
« Odpowiedź #6 dnia: Marzec 30, 2008, 18:35:50 »
[Bede bronil Orange przy HTC Touch Dual [oczywiscie nie bede bronil Orange przy HTC Tytn II, bo w przypadku Kaisera dali niestety ciala :/  ]
Zgadzam się w 100%. Miałem tytn II od orange i tego samego dnia w którym go kupiłem zmieniłem rom na oryginalny htc (niebrandowany);
teraz mam duala też z orange i po włączeniu urządzenia wystarczyło kliknąć parę razy by mieć "normalny" today z htc home na czele; tak jak już pisałem w innym wątku; zrobiłem na początku soft reset w momencie pierwszej customizacji urządzenia bo nie chciałem mieć (i teraz nie mam) pomarańczowych ikonek w menu "programy" :)
nawet nie myślę o zmianie romu w dualu bo wszystko śmiga mi bardzo szybko
SPV M3000-->Loox N560-->MDA Vario II-->HTC TyTN II-->HTC TouchDual-->TyTNII-->Touch Pro-->Samsung Omnia 8GB-->Touch HD-->G1-->SPVM5000-->SGH i780->Iphone 3G 16 GB->HTC Hero--> HTC Touch HD->Iphone 3GS->Vario IV->G2->HD2->BB9700->IP3Gs 32GB->Desire

*

Offline Ivnz

• **
  • 218
  • Sprzęt: LG540
« Odpowiedź #7 dnia: Czerwiec 15, 2008, 00:56:03 »
No ja przyłączam się do kolegów z góry.
Nie wiem jak działa Niki na  orginalnym ROM'ie ala na pomarańczy nie jest źle. Wywaliłem Menu pomarańczy i HTC wraz z kalendarzem zagościło na dobre wraz z standardowym kalendarzem. Nie wiem jak tylko pozbyć się tych standardowych ikonek ikon bo psują założenie bieli, szarości i czerni w moim Niki.  I trzeba w sumie pochawalić owoc w końcu bo w sieci krążą nie pochlebne opinie. Soft udał się a cena po przedłużeniu umowy nie odstrasza (360zł).