Dziwny problem z dotykiem NIkI300

• 5 Odpowiedzi
  • 1061 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline fafik195

• *
  • 40
  • Sprzęt: SPV E610 / HP 6515d / Qtek 8500 / G1 / HP VM
Dziwny problem z dotykiem NIkI300
« dnia: Maj 01, 2010, 14:37:59 »
Witam mam problem z telefonem z opisu, kupilem go na allegro.pl z niedzialajacym dotykiem
Ale sie okazuje ze dotyk chyba jednak dziala... tzn moze dokladnie opisze problem ...
Telefon sie wlacza i pokazuje sie pierwszy ekran ten w ktorym trzeba nacisnac LCD zeby przesc dalej tzn TAPSCREAN
i moge nacisnac w kazdym miejscu i zalapuje dalej, ale kiedy pojawia sie ekran kalibracji to nie moge przejsc
nawet srodkowego pierwszego punktu, nie mam pojecia dlaczego, czy uszkodzony bedzie jednak DIGI ?
Tzn wg mnie on lapie ale nie w punkcje dlatego tapscrean przechodzi ale kalibracji juz nie bo z tego co pamietam
wczesniej bylo w innych pda tak ze jak za daleko sie kliklo w kalibracji to tez nie lapalo ...
Ale wole zapytac bo moze ktos zna sie na tym lub mial podobny problem i go jakos rozwiazal ?

*

Offline malylysy

• 3008
  • Sprzęt: Xiaomi Mi9T Pro
Odp: Dziwny problem z dotykiem NIkI300
« Odpowiedź #1 dnia: Maj 02, 2010, 15:51:15 »
W mojej ocenie to nie jest mechaniczne uszkodzenie. Jeśli możesz zrobić TAPSCREAN, to znaczy, że matryca działa. Prędzej bym szukał przyczyny w sofcie, a nie w sprzęcie.
Może po przeinstalowaniu ROMu wszystko będzie ok?
If you want to ma­ke God laugh, tell him about your plans.

*

Offline fafik195

• *
  • 40
  • Sprzęt: SPV E610 / HP 6515d / Qtek 8500 / G1 / HP VM
« Odpowiedź #2 dnia: Maj 02, 2010, 16:36:39 »
jednak problem jest innego typu, bo teraz zauwazylem ze telefon z ekranu TAPSCREAN w tryb kalibracji
przechodzi sam, nie nacisnalem nic a i tak pojawil mi sie po czasie tryb kalibracji ... wiec chyba jednak padl DIGI ...

*

Offline malylysy

• 3008
  • Sprzęt: Xiaomi Mi9T Pro
« Odpowiedź #3 dnia: Maj 02, 2010, 18:57:23 »
Czyli wszystko ok. Kupiłeś Nika "z padniętym dotykiem" i okazuje się, że dotyk jest padnięty. Wszystko książkowo. Okazuje się, że przyczyna Twoich kłopotów była znana już w momencie zakupu.
If you want to ma­ke God laugh, tell him about your plans.

*

Offline kubusik

• 340
  • Pan inż. EiT ;)
  • Sprzęt: Leo, Kaiser, 2xNiki, Hermes, Magician
« Odpowiedź #4 dnia: Maj 03, 2010, 14:57:07 »
Równie dobrze mógł paść flex (nawet lepiej dla Ciebie - jest tańszy ;) )

*

Offline narqotic

• 1852
  • Sprzęt: Samsung i780
« Odpowiedź #5 dnia: Maj 10, 2010, 09:15:11 »
Popieram kubusika. Ja miałem problemy z digitizerem (ciągle trzeba było kalibrować, nie działał po rozsunięciu obudowy itp.) i nie działała przednia kamerka. Po wymianie flexa wszystko wróciło do normy, a nike działa jak nowy :)