ActiveSync nie łączy !

• 9 Odpowiedzi
  • 4819 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline baca01

• 266
  • Sprzęt: IpSE2020, XCOVER5
ActiveSync nie łączy !
« dnia: Luty 09, 2009, 02:22:14 »
Czy ktos spotkal sie z takim problemem jak w tytule ?
Mam 3 urzadzenia: 2 PDA i jedno smartphone (HTC Mteor).
Na dwoch kompach zainstalowane ActiveSync 4.5 (XP, SP3).

Drugie PDA (Loox) i smartphone lacza sie z kompem bez problemu przez kabel (Mteor rowniez przez BT).
Dual nagle przestal sie laczyc z komputerami (zero reakcji AS). Definitywnie blad lezy po stronie Duala.
Probowalem wszelkich mi znanych sposobow, wlacznie z wywaleniem konfiguracji AS w telefonie.
Po podlaczeniu przez kabel dalej ZERO reakcji  :mad:

Myslalem ze padlo zlacze USB (jakis pin), ale via BT tez nie laczy - wykrywa tylko pozostale uslugi: Dialup, FTP, stereo i cos tam jeszcze, a AS ni w mordke !

O co chodzi ?.............
HTC Touch Dual już tylko do testów, Desire  u nowego właściciela a Loox N520 jako podświetlany zegarek w pokoju.

*

Offline rymi

• 636
  • Sprzęt: HTC Touch Diamond 2 [WM6.1 Polish]
Odp: ActiveSync nie łączy !
« Odpowiedź #1 dnia: Luty 09, 2009, 10:05:25 »
Moj tak samo sie zachowywal.

Mi na gwarancji nie naprawili, bo stwierdzili ze mam zdjety CID Lock.
HTC Touch Diamond 2 - WM6.1 Polish [ehh znowu tyle gram :/ - 120g] MicroSDHC 16GB SanDisk + Compaq iPAQ H3970 MMC 512MB Transcend

*

Offline baca01

• 266
« Odpowiedź #2 dnia: Luty 09, 2009, 16:25:17 »
Moj tak samo sie zachowywal.

Mi na gwarancji nie naprawili, bo stwierdzili ze mam zdjety CID Lock.

Sek w tym ze to nie jest wina sprzetu a softu. Kiedys mialem podobnie. Zrobilem HR i wszystko wrocilo do normy.
Nie usmiecha mi sie HR z powodu przywracania zbyt duzej ilosci ustawien...
HTC Touch Dual już tylko do testów, Desire  u nowego właściciela a Loox N520 jako podświetlany zegarek w pokoju.

*

Offline m-bee

• **
  • 231
  • Sprzęt: SGH-i780 (Niki 100, C600)
« Odpowiedź #3 dnia: Luty 18, 2009, 16:27:20 »
komp go wykrywa? ładuje sie bateria?
Włacz "internet szaring" i zobacz co się stanie.....?
To zbyt oczywiste ale proste rozwiązania są zwykle właściwe.

*

Offline baca01

• 266
« Odpowiedź #4 dnia: Luty 18, 2009, 18:40:00 »
komp go wykrywa? ładuje sie bateria?
Włacz "internet szaring" i zobacz co się stanie.....?

Oba kompy NIE wykrywaja telefonu (ikona AS nawet nie rusza) ale akumulator sie laduje. Wlasnie sprawdzilem IS. Tez nie dziala... Laczy z internetem, przestaje, laczy ponownie i tak w kolko...
Jestem zly na siebie :mad: Zawsze robilem co jakis czas kopie systemu SPB, ale podczas ostatniej modernizacji PC gdzies mi wcielo numery seryjne SPB Backup i nie robilem kopii systemu, a teraz to juz flaki po oleju :mad:

*

Offline baca01

• 266
« Odpowiedź #5 dnia: Luty 19, 2009, 04:46:57 »
Chyba znalazlem blad... Zaczalem grzebac w gniezdzie USB i byly momenty kiedy zaskakiwalo polaczenie...
No coz, trzeba lekko podwazyc pin-y i probowac. Jak nie to "gdzies" do serwisu platnego...

*

Offline rymi

• 636
« Odpowiedź #6 dnia: Luty 19, 2009, 08:15:17 »
Chyba znalazlem blad... Zaczalem grzebac w gniezdzie USB i byly momenty kiedy zaskakiwalo polaczenie...
No coz, trzeba lekko podwazyc pin-y i probowac.

No wlasnie ja tak mialem - mi nie naprawili bo stwierdzili ze mam zdjety CID Lock. A podejrzewali wlasnie uszkodzenie gniazda USB [dziewczyna na recepcji przyznala sie, ze to jakies nagminne uszkodzenie w tym modelu i wymieniaja cala plyte glowna bezkosztowo choc mozna to podciagnac pod uszkodzenie mechaniczne czyli naprawe platna i ze zle zrobilem, ze zdjalem CID'a bo mialbym to naprawione].
HTC Touch Diamond 2 - WM6.1 Polish [ehh znowu tyle gram :/ - 120g] MicroSDHC 16GB SanDisk + Compaq iPAQ H3970 MMC 512MB Transcend

*

Offline baca01

• 266
« Odpowiedź #7 dnia: Luty 19, 2009, 17:32:24 »
Kurcze, a ja juz mam posciagane CIDy i SIMy ! Mowisz, ze wymieniaja AZ cala plyte glowna? Fiu fiuu.... :(
Ciekawe jaki to koszt...

*

Offline rymi

• 636
« Odpowiedź #8 dnia: Luty 19, 2009, 20:07:08 »
Zaden oficjalny serwis nie bawi sie w mechaniczno-lutownicze naprawy - jesli cos jest nie tak od razu wymienia cala plyte glowna.

Znajdz moze jakis serwis PDA - ci moze po prostu wlutuja nowe gniazdo USB.

*

Offline baca01

• 266
« Odpowiedź #9 dnia: Luty 19, 2009, 20:26:36 »
Zaden oficjalny serwis nie bawi sie w mechaniczno-lutownicze naprawy - jesli cos jest nie tak od razu wymienia cala plyte glowna.

Rzeklbym wymieniaja od razu caly telefon...
Bo za cene uslugi przyjdzie zaplacic zakupem nowego telefonu  :worried: