Windows CE Net 4.2 Core -- problemy początkującego

• 7 Odpowiedzi
  • 5238 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Windows CE Net 4.2 Core -- problemy początkującego
« dnia: Wrzesień 07, 2007, 23:19:09 »
Na początku pragnę powitać WIELKICH forumowiczów , których to wiedza nie raz mnie ratowała.
Mam teraz urządzenie EASYTOUCH ET-907 (specyfikacja http://www.easytouch.pl/PL/products/car_electronics/p25882/et-907/).Po odblokowaniu udałomi się wgrać AM oraz MIOMAP ale podczas pracy tych programów przytrafiają się " zwisy " , które nie mają miejsca na oryginalnym Destinatorze tj . lub częściej programy same się wyłączają i mamy windowsa.Jako iż wcześniej bawiłem się palmami mio 340 , 350 oraz asus 636 ,   Windows CE Net 4.2 Core jest mi obcy i mam kilka pytań.
1. Dlaczego po wgraniu w/w programów mam opisane wyżej problemy , jak dobrać się do całego menu AM oraz klawiatury ? Menu zasłania jakiś duszek znad  systemowego START a przy wpisywaniu adresu nie pojawia się klawiatura tylko trzeba kombinowac z przechodzeniem do systemu.
2. Jak w ET-907 zrobić soft-reset (sam reset to powrót do nakładki z Destinatorem) ?
3. Nie bardzo rozumiem jakiego typu programy mogę instalować tj. do jakiego OS  (najczęstszy komunikat to : XXX nie obsługuje podłączonego typu urządzenia. Menedżer aplikacji udostępni tę aplikację do instalacji, gdy zostanie podłączony obsługieany typ urządzenia).
4.Proszę o wyprowadzeie mnie z błędu : PPC=Win CE  ale ....programy dla PPC nie chcą się instalować na ET-907.
5.Poproszę o linka do stron z softem do Windows CE Net 4.2 Core.

Ale lista życzeń :) .....wiem że długa ale mam nadzieję iż ktoś znajdzie chwilkę czasu aby mnie oświecić
pozdrawiam
Mariano
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 07, 2007, 23:21:49 wysłana przez marianoitaliano »

*

Offline marek216

• **
  • 143
    • odblokowanie nawigacji
  • Sprzęt: Palm m515 , MIO 168, Thomson GPS420, BlackBerry 8320, Thungsten T5
Odp: Windows CE Net 4.2 Core -- problemy początkującego
« Odpowiedź #1 dnia: Wrzesień 08, 2007, 20:52:47 »
PPC nie =  winCE

PPC = windows mobile

winCE = PNA/PND

"duszek" o którym piszesz to pewnie "TEMP" - było omówione - brak dll

niemożliwość instalowania = brak dll

pojawianie klawiatury można wyłączyć w panelu sterowania

Nie mam nic przeciwko samoukom i innym domorosłym, ale następnym razem zanim wymalujesz "koncert życzeń"  to użyj opcji "szukaj" i Google

Co do powrotu do ustawień to możliwe że tak jak w sony rejestr jest wczytywany z rom - w sony nawet nie ma sensu zmiana wpisów w rejestrze, bo po resecie i tak wraca do standardu. Nie ma opcji zmiany tego stanu rzeczy - choć nie wiem czy tak samo jest w twoim urządzeniu bo go w łapkach nie miałme
Sprawdź moje www !

*

Offline Kajetan Krykwiński

• 6211
    • Kocham Wieluń: dziennik internetowy poruszający zagadnienia związane z Wieluniem i okolicami
  • Sprzęt: Karton antyków. Albo i dwa.
« Odpowiedź #2 dnia: Wrzesień 08, 2007, 23:33:44 »
winCE = PNA/PND
Nie wiedziałem ze Nec 900/7xx/8xx; jornada 6xx/7xx itd.  to PNA ale luz  :P

*

Offline marek216

• **
  • 143
    • odblokowanie nawigacji
  • Sprzęt: Palm m515 , MIO 168, Thomson GPS420, BlackBerry 8320, Thungsten T5
« Odpowiedź #3 dnia: Wrzesień 09, 2007, 03:15:21 »
żeby nie myło że nie wiem co pisze

http://www.wykop.net/show/kolejny-polski-pna/1226854/

z tekstu wynika co to za urządzenia

ok poprawka - uzupełnienie

winCE = PNA/PND, HANDHELD PC

Z  handheld pc mam mniejszy kontakt i jakoś o nich zapomniałem - zamiast pokazywać jęzor trzeba było uzupełnić moją wypowiedź
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 09, 2007, 03:24:59 wysłana przez marek216 »
Sprawdź moje www !

« Odpowiedź #4 dnia: Wrzesień 09, 2007, 16:30:01 »
Dziękuję za odpowiedź...powalczę dzisiaj z ET-907

Hmm... coś jeszcze dodam.Mam takie wrażenie , że forum jest po to aby pytać i naprawdę szukałem tutaj odpowiedzi na moje pytania zanim napisałem posta.Nie zawracam gitary np. z nudów.
Nie mam nic przeciwko samoukom i innym domorosłym, ale następnym razem zanim wymalujesz "koncert życzeń"  to użyj opcji "szukaj" i Google
  używam (w końcu znalazłem jakoś to forum !!!) :)
Dziękuję i pozdrawiam

« Odpowiedź #5 dnia: Listopad 10, 2007, 08:44:06 »
Witam...
Sorki ze odswiezam ten temat,ale mam ten sam problem z dymkiem temp. Jezeli ktos bedzie mial chwilke to prosilbym zeby wrzucil potrzebne biblioteki na jakas stronke typu "rapidshare" albo "wyslij to" ewentualnie napisal mi na GG (6789405) gdzie to odszukac, poniewaz je nie moglem znalesc.

Z gory wielkie dzieki pozdrawiam :)

*

Offline jas_pik:: Janusz Piwiński

• 7793
    • https://www.facebook.com/mediapik/
  • Sprzęt: Athena &amp iPhone
« Odpowiedź #6 dnia: Listopad 10, 2007, 10:50:40 »
A wystarczy zajrzeć do naszego działu Download :)
potrzebna zgoda

*

Offline Kajetan Krykwiński

• 6211
    • Kocham Wieluń: dziennik internetowy poruszający zagadnienia związane z Wieluniem i okolicami
  • Sprzęt: Karton antyków. Albo i dwa.
« Odpowiedź #7 dnia: Listopad 10, 2007, 10:57:11 »
Zresztą w właściwym dziale (Nawigacje PNA/PND jest na ten temat wątek). Ponieważ jest to pierwszy post wybaczam ale później za nieszukanie mogą być konsekwencje