witam,
troche czasu minelo, ale dopiero wrocilem z wakacji.
Przede wszystkim AM nalezy zainstalowac w pamieci wewnetrznej (sprzet ma 4 GB). Wydaje mi sie ze sprawniej i plynniej dziala. Tutaj jedna wazna uwaga - sprzet nie generuje jakiegos numeru i zeby zainstalowac AM w wew. pamieci trzeba poprosic suport AM o przeslanie linku do instalatora w jakiejs specjalnej wersji do takich urzadzen. Bez tego pozostaje tylko instalacja na karcie.
Ustawienia GPS - poczatkowo mialem z tym problem, ale po ustawieniu recznym na COM1 i predkosci najnizszej blyskawicznie zlapal fixa.
W trakcie uzytkowania zmienilem predkosc na najwyzsza i tez dziala. Poza tym na najmniejszej predkosci zdarzylo mi sie ze gubil sygnal i znajdowal go na nowo. Klade to na karb zbyt wolnego odczytu danych, bo po podkreceniu 2000 km zrobione i nie zgubil nawet na chwile fixa.
Teraz o samej wydajnosci urzadzenia - ekran ma 5 cali co daje naprawde duzy komfort korzystania. Rysik wlasciwie nie jest potrzebny w ogole. AM sprawuje sie dobrze, dziala sprawnie i porownujac do mojego dotychczasowego HTC Diamond2 jest o niebo lepiej. Zwlaszcza plynnosc rysowania grafiki, obracanie itd.
Wayteq ma BT i bezproblemowo sparowal sie z moim Blackberry, sczytal ksiazke telefoniczna (ksiazka telefoniczna zostaje w pamieci Wayteq, wiec jesli ktos inny zacznie korzystac z urzadzenia to widzi ksiazke - nie sprawdzalem czy dotyczy to takze przypadku korzystania z innego telefonu po BT) - to uwazam jest minus, bo w drugim samochodzie mam fabryczny zestaw BT i ksiazka jest dostepna tylko dla tego telefonu.
Wayteq umozliwia tez dostep do internetu (profil DUN) i tez dziala. Natomiast nie sprawdzalem jeszcze czy AM wysyla i sciaga dane livedrive. Nie mialem jeszcze czasu.
Jesli sa jeszcze inne pytania, to pytajcie. W miare mozliwosci odpowiem.
pozdrawiam
b